Vårdag i Klintehamn

Idag har Klintehamn firat in våren med modevisning, försäljning av blommor, lotterier, ponnyridning, hoppborg, halmhoppning, kobingo och mycket annat. Det är ett arrangemang av Klintehamns företagarförening som i år tyvärr sammanföll med Röda Korsets firande av sitt hundraårsjubileum. Röda Korsets firande skulle gå av stapel på Östercentrum i Visby, så alla rödakorsare från hela ön skulle samlas där, men jag och en annan medlem stannade kvar i Klintehamn för att sälja lotter, där nettot gick till Nepal.

Vi trodde att det inte skulle bli så mycket folk och det var kanske inte så många besökare som vanligt, men försäljningen av de 200 lotterna gick som smort och vi sålde slut på knappt två timmar. Man blir glad när man viftar och ropar till de som passerar: ” Kom och köp lotter”, och de svarar: ”Ja tack”. Det var sånt tryck, så jag hann inte gå och ta några kort från modevisningen, utan det blev bara några foton från tillställningen när vi sålt klart.

Köpmansgården gjorde reklam för sin uthyrning i sommar. 250:- p/p i dubbelrum står det på skylten att det kostar att bo där. Lantligt boende 5 rum, kan man läsa på Booking.com, där man kan se bilder från gården och boka in boende på Köpmansgården Coyntry House till sommaren.

Höns och tuppar av olika raser fanns det i ett par inhägnader och intill kunde man köpa färska ägg. Den här mannen hade inte bara en fjäder i hatten, utan den var alldeles full av vackra fjädrar.

När modevisningen var över vidtog musikunderhållning och det var till och med några som tog sig en svängom.

Och så var det det där med kobingo. Hagen var liten, så någon ko gick det ju inte att ha där utan det blev två kalvar i stället. Jag vet inte hur det gick med den där bingon, för det började bli dags för lunch, så jag gick hem.

Nu är våren invigd i alla fall och vädret var på vår sida. Kylslaget, men soligt och inget regn. Nu väntar vi bara på värmen!

Ha en skön fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

14 svar på Vårdag i Klintehamn

 1. Kul att det var lyckat! 😆 Normalt hade vi ju kanske åkt dit, men som det är nu så har man ingen större lust att ge sig av hemifrån. Vilket är trist, för när ”folk” anordnar saker vill man gärna visa sin uppskattning genom att åka dit!! 😉
  KRAM
  Susie

 2. Så trevligt, var det nytt för året ?
  Femhundra spänn för ett dubbelrum i Klinte, är inte det dyrt eller ?

  • Ingrid skriver:

   Det är nog tredje året i rad, som man arrangerar den här vårdagen.
   Då var det budgetpris, så det kan nog bli betydligt dyrare. 😉
   Trevlig kväll!

 3. Znogge skriver:

  Vilken trevlig invigning av våren! Men även här är den riktiga värmen långt borta. Fast den kommer väl…

  Hoppas du får en bra kväll!

 4. Beppan skriver:

  Dina bilder och berättelser lockar till besök på en ö där jag hittills inte satt mina fötter.
  Börjar bli dags…

 5. Helena skriver:

  Trevligt när det händer något. Det skulle ju ha hetat kalvbingo då kanske… 😀

 6. Åke skriver:

  Så fint du beskriver dagen 😀 Jasså våren vill inte komma med värmen riktigt… Samma som här egentligen… Det var tänkt att jag skulle åka med min kamrat ned till Fårösund till veckan, men mitt arbete måste gå före. Han ska fota Vintergatan med ett av mina objektiv… Så fint du lagt till reklamen för Köpmansgprden 🙂 Men ko bingo…

 7. Raija skriver:

  Så ni hade också ett trevligt jippo där borta igår. Kobingo var ett roligt inslag och kanske något vi skulle kunna tänka oss att utveckla. Kanske med kaniner istället 🙂 .

Kommentarer inaktiverade.