Första vardagen på en vecka som är helt fri från helgdagar, är det idag. Och det känns lite ovant efter några sällsynt helgtäta veckor. Här på Gotland har det varit en fantastisk period ett tag nu med sol och värme och det är säkert många som dragit på sig soleld. Jag vet inte om soleld är ett typiskt gutamålsord, men enligt allnakku ska det vara det.

Soleld är ett kort men uttrycksfullt gutamålsord som betyder första gradens brännskada av alltför mycket sol. Täckande kläder är det bästa och billigaste solskyddet.

Igår låg jag ett par timmar i solstolen och hade det riktigt skönt, störd bara av mina egna snarkningar. Jag var väl insmord med solskyddsmedel och någon soleld kände jag inte av efteråt.

Solen skiner idag också, men det är ganska blåsigt och lite svalt, men det blir säkert en fin dag, som jag ska försöka fylla med både det ena och det andra. Strykning, en vända på Klinte för svankoll och inköp av nya plantor till gravarna, för nu är penséerna inte vackra längre, och sedan kanske det blir en stund i solstolen också, ungefär så ser planerna för dagen ut.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...