Vardag igen

Första vardagen på en vecka som är helt fri från helgdagar, är det idag. Och det känns lite ovant efter några sällsynt helgtäta veckor. Här på Gotland har det varit en fantastisk period ett tag nu med sol och värme och det är säkert många som dragit på sig soleld. Jag vet inte om soleld är ett typiskt gutamålsord, men enligt allnakku ska det vara det.

Soleld är ett kort men uttrycksfullt gutamålsord som betyder första gradens brännskada av alltför mycket sol. Täckande kläder är det bästa och billigaste solskyddet.

Igår låg jag ett par timmar i solstolen och hade det riktigt skönt, störd bara av mina egna snarkningar. Jag var väl insmord med solskyddsmedel och någon soleld kände jag inte av efteråt.

Solen skiner idag också, men det är ganska blåsigt och lite svalt, men det blir säkert en fin dag, som jag ska försöka fylla med både det ena och det andra. Strykning, en vända på Klinte för svankoll och inköp av nya plantor till gravarna, för nu är penséerna inte vackra längre, och sedan kanske det blir en stund i solstolen också, ungefär så ser planerna för dagen ut.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Vardag igen

 1. Anne-Lie skriver:

  Hej!
  Du får så gärna använda mitt recept i din receptsamling.
  Tårtan är god och mäktig och perfekt att baka när man har glutenallergi, men den är lika god till alla.
  Ha en bra dag!//Anne-Lie

 2. Znogge skriver:

  Det gäller att smörja in sig ordentligt. Solen är stark nu…

  Kram

 3. ingmarie skriver:

  ja nu är det fint väder på ön, vi kan bara njuta för vi vet inte hur det blir i juli månad
  ha en fin måndag

 4. Pia skriver:

  Det låter som en härlig dag 😀 En annan jobbar..

 5. Gun skriver:

  Svalt, några droppar regn och åskan bullrade två gånger. Mera regn skulle behövs. Blir nog att fixa lite inne i dag, och det är nog av nöden:) Katten orkar leka i dag när det är svalare;)

 6. Kicki skriver:

  Vad många uttryck ni har på Gotland för både det ena och det andra. Soleld var ju rätt träffande, för nog kan det kännas som eld för den som varit i solen för länge.
  Nu har vi ett mer lagom väder. Ca 20 grader. Jag ska ut och klippa gräset nu innan vi ska åka till lasarettet för Berras del. Barnbarnet Emelie ska också följa med.
  Kram!

 7. Ailas skriver:

  Ja, vardag igen… men ser att ni har haft full aktivitet under helgen. Göken gal och allt. Jag har då inte hört någon gök i år, men det var en bra pingst i alla fall.
  Idag har jag handjagat en stund, handlat och ätit dessutom… så nu förtjänar jag vila en stund.
  Önskar dig en fortsatt trevlig måndag!
  Kram

 8. Ia skriver:

  Det är många år sen jag fick soleld nu och det är även ett ord jag inte använder så ofta just för att det är gotländskt och folk förstår inte vad jag menar 😉

  Sv; Jag visste inte heller att de kunde plocka fram kvitton så det var en glad överraskning!!!!!! Jo, jag tror nog att den ska hålla det var nog bara ett måndagsexemplar 😉

 9. elisabet skriver:

  Soleld fick man verkligen när man gallrade betor
  som mamma sen smorde in ryggen med grädde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *