Vardag igen

Grått och trist är vädret idag och löven ramlar av träden i rask takt. Vaktmästaren kör omkring med sin trädgårdstraktor och samlar ihop de som ligger på de allmänna utrymmena, men i täpporna får vi ta vara på dem själva.

Grannen mitt emot räfsade löv igår, men ännu finns det många vackra blad som ska falla och ännu finns det en och annan blomma på stockrosorna.

I mina krukor blommar det fortfarande och höstastrarna är ännu vackra, men resten i rabatterna är det dags att ta bort. Jag vet ju att man ska låta perennerna vara ifred till våren, men jag klipper ner dem på hösten i alla fall. 😉

I morgon ska jag åka till Visby och då ska jag passa på att gå på Linds växthus och köpa lite gödsel, för jag tror att det behövs näring i jorden. Gravdekorationer ska jag också inhandla, för nästa helg är det ju Allhelgonahelgen.

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

28 svar på Vardag igen

 1. ingmarie skriver:

  ja du vännen nu är det verkligen höst
  jag har inte skrivit någon blogg för jag har inget att skriva om
  men på fredag morgon åker jag till fastlandet några dagar så då kanske det kommer lite
  bloggande från mig igen…ha det så bra

 2. Astrid skriver:

  Ja nog är det höst alltid och det är rätt länge sedan jag tog bort sommarblommor, av gammal vana
  För jag har sett många som haft dom kvar under lång tid och dom har varit fina

 3. Kicki skriver:

  Här ska jag försäka röja lite till i trädgården. Ettåriag växterna ska ju dras upp och krukorna tömmas m.m., m.m. Det är betydligt roligare på våren än den här årstiden.
  Kram

 4. Raija skriver:

  Så fina blommor du fortfarande har ute.

  Jag höststädar bara lite och låter resten vara kvar som skydd för växterna. Kör sen rensning på våren, där det inte förmultnar själv och blir fin kompost.

 5. Kom precis in efter att ha gått en liten runda med Santos – och visst är det slut på växtsäsongen nu. Trist, men det är ju så varje år! 😥
  Hittade dock en del som blommade fortfarande – och en del som hade vacker höstafärg så nu ska jag lägga in mitt sista inlägg före helgen. Åker till Stockholm i morgon för återbesök på sophiahemmet. Jag blir dock bara borta 2 dagar, så jag är hemma igen fredag natt. Men på lördag har man ju inte tid att blogga…gubben måste uppdateras med vad som hände i Stockholm och så lär det bli en liten sejour på ön 😕 .

 6. Znogge skriver:

  Ser väldigt sommarfint ut bland blommorna hos dig än. Men en del får man ta bort efter hand. I helgen åker nog krukor och annat in.

  Kram

 7. Hejsan Ingrid !

  Har Du så fina blommor kvar, ja behåll sommaren ett tag till.

  solen tittar fram här för ett tag sedan och är nu på väg ner.
  Kanske det kan bli en bild eller två, men publicera dom fixar
  jag inte med nya iphone.

  Ha en fin eftermiddag och kväll

  kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Oj, har du en ny iphone, grattis till den!!
   Kram!

   • Tack ! Är inte så bekant med den ännu.
    Köpte en duttpenna för 80 kr.så jag kan skriva rätt.

    Alla barn i början.
    Det är ju en minidator.Bättre än den förra både med kamera o.sms.OBS ! Hade ingen ny iphone,någon har haft den innan för jag hittade tre namn jag inte kände igen.Inte svenska namn, mer arabiska
    fotona har överförts de jag tog igår.
    Kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Visst finns det mycket vackert kvar i trädgårdarna ännu – men löven rasar med väldigt fart. Jag har fortfarande en blommande pelargon inne på balkongen,men den klarar sig väl antagligen för att vi har inglasat. Dottern köpte lökar i går för 1 kr/kg och dem petade hon ner i jorden i skenet av en pannlampa! Är man blomsterälskare tar det sig många udda uttryck 😉
  Önskar dig en fin kväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag gick förbi en trädgård idag när jag var ute och promenerade och där blommade två stora rosenbuskar helt enormt. Jag hade ingen kamera med, men jag smög mig in och sniffade på dem och de doftade ljuvligt. 😛
   Ha en fin kväll själv!

 9. Gunnel skriver:

  Det är vardag hos mig med nu. Jag har läst på din blogg att du sett och upplevt mycket. Det verkar ha varit en intressant resa. Man blir så glad när man ser att någon blomma fortfarande lyser utomhus. Jag har tyvärr inte så många kvar. Kram

 10. Gerd skriver:

  Jag lade märke till idag också, att det faktiskt är höst nu. Där jag var och vandrade grönskade det och fåglarna kvittrade, så detta blev en kontrast.
  Fina blombilder! Kram Gerd

 11. Gunnar skriver:

  Hej och välkommen tillbaka till efter resan! Jag har läst din reseskildring och förstår att du har haft det gott. Ja tornet i Pisa lutar verkligen. Antar att det inte var lika hett där som när vi besökte Pisa i somras. Jag gillar Florens betydligt mer. När jag ser dina foton så längtar jag verkligen dit.
  Vinprovning är också trevligt. Då är man glad att man inte åker runt i bil. Den som kör får ju annars avstå från att smaka på goda viner.

 12. Rigmor skriver:

  Å så var allt som vanligt igen…men med lite vackra minnen och platser påfyllda i ”minnesbanken”…Ibland är underbart kort…men som någon sa, det bästa med att resa är att få längta hem lite grann också…!!
  Med skogen som granne på en sida väntar jag med att kratta löv…och vill det sej riktigt väl tar jag gräsklipparen och mal ned alltihop och hoppas att gräsmatta och maskar blir glada!! Det kan också bero på att latmasken bitit sej fast i ryggslutet på mej…men jag vill helst se det som en ekologisk gärning…**’skrattar***!!
  Ha det så gott, och hoppas du hittade något riktigt fint i blomsterväg!!
  Kram kram

 13. Janne skriver:

  Det är ju snart Halloween och då får du skära ur pumpor och tända ljus. Bus eller godis ??!! 😀 😀

 14. Anita Brehlin skriver:

  Jag gör som du. Klipper ner perennerna på hösten eftersom jag har så stor trädgård och mycket växter har man mer tid på hösten och jag tycker att det blir så äckligt att ta upp svarta blöta växtdelar på våren. Blir så mycket enklare om det är gjort.
  Jag har inte hunnit med allt eftersom snön kom så fort. Den är borta just nu utom på sina ställen men det flyger snöflingor i luften nu.
  Jag är mest ledsen för att kyrkan håller på att göra kalhyggen runt mitt hus och förstör både för mina djur och för mig och för småfolket. Attans vandaler. Bara pengar gäller

Kommentarer inaktiverade.