Vardag på Stenstugu 1990

I brist på annan sysselsättning (eller snarare brist på lust att ta ihåll med någonting vettigt) satt jag och titta i gamla fotoalbum på förmiddagen.

Jag har ju beklagat mig över att vi varit så dåliga på att ta kort av vår vardag, men jag hittade faktiskt några stycken.

Jag visste att det här fotot skulle finnas någonstans och idag hittade jag det. Det är Åke som står mitt ute i rapsfältet på Strandåkern med havet och Lilla Karlsö i bakgrunden.

Det här är faktiskt den enda bild jag hittat från ladugården. Åke står och kliar en tjur under hakan. 1990 hade vi slutat med mjölkkor och hade bara tjurar kvar.

Här är Eva och Gaetano ute och tittar på pressen och Åke kommer med fettsprutan i beredskap. Det måste vara höpressning på gång, för Eva och Gaetano kom hit den 18 maj det året.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Nostalgi, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

28 svar på Vardag på Stenstugu 1990

 1. Maj B Berggren skriver:

  Jag gillar att titta på gamla foto…..hjärnan är ju så finurligt konstruerad att den minns direkt sakerna man ser på sina kort. Klart att det ibland kanske inte bara är positivt men ändå. Kort från när man var ung, där föräldrar och släkt som man inte längre har kvar i livet….ja, jag tycker nog det är en bra sysselsättning!

  • Ingrid skriver:

   Det är roligt och det är viktigt att ha lite bilder i vanliga album. Vem vet hur länge man förstår hur man ska hantera dator, mobil och tv. Bläddra i ett album och friska upp minnet på det sättet kan vara nog så viktigt. 😀

 2. jenny skriver:

  Kul att få se kort, under hela min uppväxt ville jag gifta mig med en bonde och bli bonmora. Fast det blev inte så, även om det fortfarande är lite utav en lite hemlig dröm!

 3. Hejsan Ingrid !

  Minnen som legat gömda kommer i dagen. Så det är en skördetröska den där gröna maskinen eller höpressare har Du skrivit, visste inte att det fanns sådant ens.Papperspress har jag hört talas om.

  Är det Stenstugu som skymtar fram bakom Din Åke eller låg det på motsatta sidan.Kan tänka mig att det blir känsligt att se gamla foton.

  Kram Majsan

 4. margareta wårenius skriver:

  Ja du, det var DEN sommaren!

  margareta

 5. Gun skriver:

  Härligt att kolla på gamla foton. En resa i minnenas värld.

 6. Znogge skriver:

  Så roligt att du hittade några bilder från er vardag på Stenstugu. Att minnas och så är fint men ibland lite vemodigt… Tänk så små barnen var!

  Kram

 7. Anita Brehlin skriver:

  Å så fina bilder men visst är det konstigt att man inte tar fler bilder när vi människor är i arbete. Jag kan inte minnas att jag har mer än något enstaka med mina föräldrar i arbete och ändå arbetade dom oavbrutet hela tiden. Det mesta är från fester och andra roligheter. På mig finns nog inte ett enda kort från arbetet.
  Det med rapsfältet och Åke är ju helt underbart. Såna rapsfält finns inte här. Är det gula fält så är det maskrosor.

  • Ingrid skriver:

   Man tog ju inga kort från vardagen och det saknar man verkligen nu. Tänk vad det hade varit roligt att se alla när vi höll på och körde hö, tröskade, slaktade och allt vad vi höll på med…

 8. Sylvia skriver:

  Så roligt att se hur det var….. det är så fint att titta på gamla kort. Vi ska var rädda om våra album för där finns ju våra liv.
  Kram Sylvia

 9. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Vad kul att läsa att Du hade tittat på gamla kort! Vi firade mina föräldrars 60-åriga bröllopsdag idag och mamma hade tittat på gamla kort idag också!!! Likadant där att det är få kort från vardagen på gården.
  Kram Inger.

  • Ingrid skriver:

   Så roligt det var att få läsa om dina föräldrars bröllopsdag. 60 år det är verkligen imponerande.
   Förr tog man ju bara kort på fester och när man var ute och reste. Vardagen var ju ingenting att föreviga. 😉

 10. Åsa! skriver:

  Så fina bilder Ingrid! Jag är också dålig på att ta vardagsbilder. Egentligen så spelar inte kvalitén på bilderna någon roll, för efter några år skrattar man åt mjölkpaket, tapeter, glasögon och gamla bilar man glömt bort. Nu ska jag gå och ladda lill-kameran, jag måste bli bättre på det där med att dokumentera vardagen!

  Tack för inspirationen! 🙂

 11. Birgitta skriver:

  Ja, visst var vi nog alla lite halvdåliga på att ta kort av vardagen förr. Det krävdes ju både filmrullar (som man aldrig hade hemma), lämna in dom och vänta och så kostade det ju en massa pengar osv osv. Men du fick ihop några fina bilder i alla fall.

  Kram

 12. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Det är väl härligt att få ta fram gamla foton och drömma sig bort ett tag. Här har vi lite mulet i dag och det små regnar, så i dag blir det inte alls en sådan där dag som vi fick i går med go sol och värme. Ha en underbar helg min vän. Kram Ac

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *