Vårdagjämningen och de första blåsipporna

Idag är det vårdagjämningen och idag fick jag äntligen syn på de två första blåsipporna. Jag vet att det är många som sett blåsippor för länge sedan, men det här var premiären för mig i alla fall och det är det som räknas.

Först fick jag se den ena och en liten bit längre bort stod det en till….

…bara så där mitt bland mossor, gamla löv och kvistar.

Jag fortsatte Vallekvior fram och svängde ner gamla järnvägen och tog sedan vägen upp till Rannarve. Jag hade en teori om att det skulle gå att ta sig genom skogen och komma ut vid Rannarvegårdarna och det gjorde det. Det gick en liten stig från stenröset rakt in i skogen. Den tog jag för jag tänkte att en stig ju måste leda någonstans, men höll på att ge upp. Jag gick tills jag kom fram till ett hygge, där tog det stopp. Men så fick jag se att stigen fortsatte på andra sidan hygget och då kom jag rakt ut på vägen upp till gårdarna.

Henrikssons gamla ladugård börjar se en liten aning sliten ut, men i solskenet och med en vackert blå himmel är den rätt fin ändå.

Ha en underbar vår!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vårtecken 2016 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Vårdagjämningen och de första blåsipporna

 1. Susie Bloom skriver:

  Ibland kan det bli lite extra spänning när man är ute och går. Som tur är har jag mycket bra lokalsinne så det brukar alltid ordna sig, men det har varit några extra lång prommisar ibland. Speciellt när vi bodde i Älvsjö och tog vår dåvarande hund Brasse ut i dom stora Huddingeskogarna. 🙂
  En gång var det riktigt kris. Det var MASSOR med snö och det var kallt. Oj, oj, oj vad Brasse fick hoppa i snön den gången (Han var en strävhårig tax.) och vad jobbigt det var att gå. Gissa om vi var lyckliga alla tre var när vi till slut kom fram till en liten väg. Sen var det bara några km till vår parkerade bil……puh! 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag har ganska bra lokalsinne jag också och jag visste precis vart jag skulle, men när jag kom till det där hygget blev det lite svårframkomligt om man säger så. Men envis är jag ju, så jag tog mig igenom.
   Kram

 2. Det blev ju en spännande promenad – och så vackert det är där du bor. Fina ställen att promenera på har du omkring dig! Den där gamla ladugården är väl bortom all räddning men fin ändå!
  Du har väl med dig en mobiltelefon, så att du kan ringa någon om du skulle gå vilse eller falla eller något? Mina barn tjatar på mig att jag ska ha det, men jag glömmer alltid ladda den…
  Ha det bra, kram, Monica

 3. Znogge skriver:

  Vilket gott tecken så nu är vi på väg! När dagarna blir längre och längre så raskar våren oftast på ganska så snabbt!

  Kram och trevlig kväll!

 4. Agneta skriver:

  Vet du, det finns en app som heter Flightradar24 och där kan man se varthän planen skall! Det är faktiskt riktigt roligt. Vi som har Oslo så nära har alla möjliga rutter, t ex fr Istanbul till Montreal, det är ju rätt svårt att gissa sig till!

  Vilken fin blåsippa! Här har dom inte kommit ännu. Men snart hoppas jag!

  Henrikssons lada är ett sånt där projekt man skulle kunna ta sig an om man hade talangen, att göra i ordning och inreda. Kanske ringa Ernst!

  Agneta kram

 5. Anne-Lie skriver:

  Någon blåsippa har jag inte sett än, men jag har en vitsippa i knopp, väntar och väntar på att den ska slå ut.
  Kram!

 6. Laila Östergren skriver:

  Det är något visst med att få se första blåsippan. De är ju ljuvliga.
  Vi fortsatte festandet med 8-årskalas där det stod korvgrillning på menyn. Inte dumt det heller, satt ute i lä och i solsken så jag är nog lite röd om näsan nu.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Även det skruttigaste gamla hus ser vackert ut i solen. Gäller det oss människor också, tro? Kram

 8. Hillevi skriver:

  Tänk att du fått se blåsippor! Underbart!
  Den där stensättningen ser intressant ut, vet man något om den?

  • Ingrid skriver:

   Den är väldokumenterad. Bland annat kan man läsa:
   ”Rannarveskeppen är ett säreget gravfält från yngre bronsåldern i Klinte socken på östra Gotland, strax nordost om Klintehamn. På gravfältet finns åtta fornlämningar; sex skeppssättningar, en rund stensättning och en rest sten.”

 9. Ulla Anderstedt skriver:

  Jag har inte sett min första blåsippa än. Det är alltid speciellt, men nu går jag inte så långa promenader, har ju Pontus i Påsk och vi kommer inte så långt. Han hade barnvakt igår då jag uträttade ärenden. Jag får njuta av din blåsippa tills vidare. Du har också fina vårblommor i bildspelet i din header. Önskar dig en Glad Påsk! kram 😀

 10. Leontina skriver:

  Jag ser att jag missat att kommentera, vi såg blåsippor redan förra veckan, t o m innan vi sett tussilago. Idag var dock hela diket gult när vi passerade.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *