Vårdrömmar mitt i snövädret

Grått och ett par grader kallt och lite lätt snö yrande i luften är det idag också. Nu längtar jag verkligen efter solen och dagsmejan som kan få snötäcket att smälta undan lite. Många vinterbilder har det blivit i år och nu skulle det sitta bra att få visa några vårtecken, men det kommer väl snart får vi hoppas. Tills det blir dags kan man ju alltid drömma om våren och det ultimata vårtecknet, blåsippor. Det här fotot tog jag den 2 februari 2008. Då var vintern av ett helt annat slag än i år.

För att återgå till vinterbilderna, här är ett foto från Klintehamn, taget någon gång 1947-48. Då var det riktiga vintrar med massor av snö. Jag är född 1940 och det är så här jag minns min barndoms vintrar. Det var ju så roligt med all snö, vi åkte skidor, var med på slädpartier, grävde snögrottor och roade oss på alla tänkbara sätt. Jag hoppas att dagens barn har haft lika kul i vinter som vi hade då.


Barnen på fotot är min syster Barbro och vår kusin Göran och de är födda 42 och 41 och ser väl ut att var en 6-7 år. Fotot är från Norra Kustvägen och huset är Görans hem. När jag ser den här bilden inser jag att det var bra mycket mera snö då än det har kommit i år.

Läget vid Stenstugu idag är att Åke har blivit förkyld och inte kunnat sova i natt på grund av snuva, så han ligger och vilar sig. Jag har fått ont i ryggen, inte så farligt, men jag halkade till i morse när jag var ute och sopade undan nattens snö och då skar det till i ryggen. Jag hoppas att det går över, för jag tycker att det redan känns lite bättre, men jag har svårt att gå riktigt rak. Idag har det kommit två killar från Arriba och de ska göra det sista av sotsaneringen och sedan kan snickarna få börja sitt jobb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *