Jag gick min Vallepromenad och nu är våren definitivt här, för när jag gick där i kvian kom det tre citronfjärilar fladdrande längs vägkanten. Det är de första fjärilar jag har sett i vår, så förutsättningarna för sommaren är helt strålande. (Du vet väl, att om den första fjärilen man ser på våren är ljus, så blir det en fin sommar.) Visserligen såg jag en nässelfjäril också, men citronfjärilarna var först. :wink:

Det är fullt av blåsippor överallt

Svalört hittade jag också

Och till och med några små nyutslagna vitsippor

När jag närmade mig åkrarna hörde jag lärksången på långt håll och väl framme strömmande de underbara drillarna ner från himlen. Ja, eller molnen var det väl snarare.

Jag tittade och tittade efter dem, men ingen lärka syntes till, det var bara sången som hördes, men rätt vad det var kom någon nersinglande från molnen, landade på åkern, flög runt och lekte med andra lärkor och kastade sig sedan upp i skyn igen, frenetiskt fladdrande med vingarna, medan sången flödade ner över rapsfältet.

Jag måste säga att jag är väldigt tacksam att jag kan höra fågelsång, för det är inte allom förunnat. Lågfrekventa ljud, som till exempel duvornas hoho och gökens kucku hör jag inte om de är långt borta och inte heller syrsor, men deras gnissel kan jag klara mig utan.

Tofsvipor såg jag några stycken också och det var de första för i år, i alla fall för min del. De verkar bli mer och mer sällsynta. :(

På hemvägen passade jag på att ta ett foto av de här krokusarna. I trädgården, där de växer vilt, skiftar hela gräsmattan i blålila. Jag har aldrig sett såna mängder av dem förut.

Nu regnar det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...