Varför i hela friden kan jag inte skriva rätt?

Annandag Påsk 24 mars 2008 | 17:25 | 0&#176.


Jag fattar inte hur det kan vara att jag inte kan skriva rätt? Jag är hyfsad på stavning och är rätt haj på att skriva maskin, men det händer att jag tappar en bokstav hit och dit. Jag skriver i anteckningar, så där finns inget rättstavningsprogram att förlita sig på. Därför läser jag väldigt noga igenom det jag har skrivit och sedan testar jag det på skärmen innan jag laddar upp texten.

Efter att jag uppdaterat sidan läser jag igenom texten en gång till och då ser jag oftast om det är något fel, som behöver rättas till. För säkerhet skull testkör jag sedan texten i ett rättstavningsprogram, men ändå händer det att jag inte upptäcker en miss förrän efter flera dagar. Det är på så sätt det kan stå Hu istället för Hur och rubiker istället för rubriker. Det är svårt att se sina egna fel, för man vet ju vad det ska stå och läser det som man vill se.

Jag vet att det finns en del läsare som tror att man bara är nonchalant och slarvig när det blir fel, men så är inte fallet! Jag får väl trösta mig med att det finns större skribenter än jag som gör missar och de skriver för en bra mycket större läsekrets. Korrekturläsare existerar väl knappast längre på tidningarna och i en del artiklar kan det både var felstavningar och felsyftningar, som gör att innebörden av det skrivna blir helt annat än vad man tänkt sig.

Det blev en skön promenad i eftermiddag och efter kaffet har vi suttit och sett “Lillbabs i 50 år”. Nu ska jag duka fram de sista resterna från påskaftonssupén och ikväll väntar en ny Wallanderfilm. Det blir inget gnäll över TV-utbudet idag inte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *