Varför inte duva?

Jag läser i DN att en argentisk tjänsteman blivit avstängd från sitt jobb, eftersom han i en radiointervju föreslagit att skolbarnen skulle serveras duvkött. Detta för att få bukt med den stora duvstammen.

Det är väl en strålande idé! Duva är gott!

Det enda felet i hans förslag är att det är riktat bara till barnen.

Alla skulle kunna äta duva lika väl som man äter annan fågel. Förutom höns, kyckling, broiler, kalkon, gås och struts äter vi bland annat fasan, orre, ripa, tjäder, morkulla och and, så varför inte duva också? Förr åt man kramsfågel (småfåglar) och tyckte inte att det var något konstigt.

Idag är det en mulen och grå dag och det lär ska kunna bli en massa regn och det är riktigt höstlikt med mörka moln och hård vind. Jag gick en vända till soprummet för en stund sedan och det var inte speciellt behagligt ute.

Dagens ordspråk passar ju ganska bra med tanke på dagens bloggämne 😉

Man ska inte flyga högre än vingarna bär

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Varför inte duva?

 1. Hejsan Ingrid !

  Det är något jag aldrig ätit,kanske skogsduva i så fall. Pappa skulle alltid ha speciella fåglar på menyn. Morkulla det har jag ätit,Tjäder också. Det var det på min och Dennis bröllopsdag. Jag gillar inte viltsmaken.Måste gått åt många tjädrar vi var ju över 70 personer. Fy så hemskt, massdöd.Hoppas krogarna slutat med det.
  Barnen äter nog, bara dom inte vet att det är just Duva.

  Ja vädret kunde vara bättre, men det blir inomhusjobb som kommit efter.

  Kram Majsan

 2. Har faktiskt ätit duva en gång, på restaurangen Garbo på söder i Stockholm. Tänkte jag skulle testa. Det smakade väl sisådär, inget märkvärdigt men det var goda tillbehör. 😐 Men halvvägs i rätten så kom jag till haglen. Fick två stycken i munnen! Inte trevligt och enormt slarvigt av kocken!! 🙁
  Sen dess äter jag – av princip – inte viltfågel. Är inte heller speciellt förtjust i vilt överhuvudtaget. Tycker inte om den beska bismaken! 👿

 3. Gunnel skriver:

  Jag har smakat duva för många år sen. Det går ju inte att behålla alla duvungar som föds och min svärmor tog alltid hand om det. Hon sa alltid att speciellt såsen var så god, men eftersom jag inte äter sås så var det inte till nån större hjälp. Numera lämnar vi bort alla duvungar som inte ska vara med på tävling. Det finns många som gärna tar emot dem.

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte på dig när jag skrev det här, för jag vet ju att ni har tävlingsduvor.
   Jag förstår att du ätit duva, men inte gillar det något vidare. 😉

 4. Freedomtravel skriver:

  Duva är säkert gott! Fågel brukar vara gott. Har inte ätit duva och inte så jättemånga olika fåglar faktiskt, men lunnefågel har jag ätit och det är gott! 😀

 5. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Låter väl som en god idé att servera duva! Fanns på alla krogmenyer i Frankrike när jag bodde där på 60-talet och det var inget fel på dom alls. Ofta när man tänker på duva så blir det ju dom man ser i stan som sittter och pickar i soptunnor och annat, men en välmatad fransk skogsduva var helt ok.
  Som du säger, vi äter ju fågel i parit o minut så varför inte?
  Kram, Agneta

Kommentarer inaktiverade.