Vårkänningar

onsdag, mars 29, 2006

 Igår regnade det nästan hela dagen och snön och isen smälter undan så att man nästan ser hur det försvinner.  Åke var så sugen på strömming, så vi åkte till Hemse på förmiddagen för att se om vi kunde få tag i någon färsk fisk. Men icke! Det hade varit så dimmigt, så fiskarna hade inte varit ute under måndagen. Så vi fick köpa strömmingsfilé från Bohuslän!  Nog är det underligt när man bor på en ö, att man inte ska kunna få tag i färsk fisk. Här körde vi 2 mil för att få ett kilo strömmingsfilé från fastlandet!

På eftermiddagen blev det upphållsväder ett tag och då passade jag på att ta dagens Luddepromenad. Det blev en kort promenad för det är inte trevligt att gå på landsvägen där bilarna stänker ner en, men vad gör man. Det går inte att gå skogsvägar längre, för det är så blött  så man kan inte ta sig fram. Dessutom är det ännu isigt under vattnet, så man är rädd att halka.

Idag har det varit desto bättre väder. Mulet på morgonen och förmiddagen, men jättefint på eftermiddagen med sol och runt 8-9 grader varmt.

På förmiddagen har jag bakat bullar.  Jag bakar inte så ofta, men bullar vill jag ha i frysen. Kommer det någon gäst, så har man alltid någonting att bjuda på till kaffet.

Efter lunch har jag varit ute med Ludde på en ordentlig promenad i solskenet. Jag var riktigt svettig innan vi kom hem. Vårsolen värmer verkligen ordentligt. Nu får man hålla span efter de första blåsipporna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter, Vårtecken och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *