Världen är bra liten

Igår kväll gick jag till en restaurang på Recanati som heter Sikelia, där vi har ätit många gånger och också slunkit in bara för att ta en öl och svalka oss med. Jag var inte så hungrig, så jag beställde bara lite skinka och melon och det tog ett tag innan det kom på bordet. Det verkade som om de hade någon typ av kris i köket, för det var många som satt och väntade på att få sin mat.

Då kom jag att prata med ett par som satt vid ett bord intill. De undrade om jag varit på Sikelia tidigare och om det alltid var så lång väntetid. De var från Åre, men hade sommarhus på Gotland och när vi spunnit vidare ett tag på vilka vi var och varifrån vi kom och vilka gemensamma bekanta vi eventuellt hade, visade det sig att mannen jobbat i över 30 år tillsammans med vår före detta grannes svärson. Nog är världen bra liten! Så är det att vara gotlänning, man hittar bekanta överallt.

Den här vackra båten låg inne i viken igår, men i dag var den borta. Den lägger till här då och då och går förmodligen någon form av turer längs kusten.

Det är soligt och varmt i dag också, men det blåser lite svalkande vindar. Riktigt skönt faktiskt. Jag gav mig iväg på en promenad direkt efter frukosten för att utnyttja lite morgonsvalka.

Vackra planteringar på trottoaren

Helt otroligt rikligt blommande vita rosor

Jakarandan blommar fortfarande en aning

Fram på förmiddagen kom Eva hit och vi låg vid poolen och solade och pratade och sedan åkte vi till La Spelonca och åt en härligt god lunch.

Tanino och Eva

När vi lämnade restaurangen åkte Eva hem till Gaggi och jag tog en promenad till Villa Giardini, där jag la mig i en solstol och vilade ett tag innan jag gick upp på rummet.

Nu är det dags för en kopp kaffe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 2018. Bokmärk permalänken.

10 svar på Världen är bra liten

 1. Vilka härliga dagar du har och du milde, så fina rosor!
  Världen är verkligen liten, hur stor chans är det att man ska träffa på någon man har någonting gemensamt med så långt borta? Ändå händer det ganska ofta…
  Måste vara extra roligt för dig att vara på Sicilien, när din dotter är gift med en sicilianare!
  Jag måste nog titta på resor till Sicilien…
  Kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Ibland är världen väldigt liten och det var onekligen en slump att ni faktiskt hade gemensamma bekanta. Tur att ni började prata med varandra så att den saken blev utredd. Hoppas det bara var ett tillfälligt ”haveri” i köket.

  Kram och god kväll!

 3. skogsnuvan skriver:

  Det låter riktigt riktigt härligt och fina bilder. Tänk vilka rosor men du är väl van vid vackra rosor för det vimlar ju av sådana på Gotland. Jag har rosbuskar men ofta är dom utan rosor eller också blir det någon enda. Idag skiner solen varmt här och jag väntar på att prästen ska komma för att vi ska bestämma psalmer och sånt till Fd Grannens begravning.

  • Ingrid skriver:

   Jag kan trösta dig med att jag har en rosenbuske som blommade väldigt dåligt förra sommaren och den ser inte ut att utvecklas något vidare i år heller.
   Hoppas det går bra med grannens begravning!

 4. I värmen är man ju sällan jättehungrig, men det där lät fräscht.
  Du verkar ha det riktigt skönt, ska kolla din blogg baklänges nu – har haft mycket jobb under veckan.
  Kram!

 5. Elisabeth skriver:

  Vi har ju en otroligt vacker blomsterprakt här, men det är härligt att se de sydlänska blommorna!! Kramar

Kommentarer inaktiverade.