Världens äldsta bloggare död

Tisdag 15 juli 2008 | 13:50 | 22&#176


Jag blev för något år sedan uppmärksammad i gotlandspressen eftersom jag bloggar trots min (höga) ålder.

Jag tyckte själv att det kändes lite märkligt att bli uppmärksammad på det här sättet.

För vad är det mot australiskan Olive Riely, världens äldsta bloggare, som just avlidit 108 år gammal. Den 6 juni skrev Olive i sin blogg att vi skulle börja sjunga allesammans.

Här föregår hon med gott exempel.


Om jag skulle lyckas hålla mig vid liv, och framför allt hålla hjärnan vid liv, lika länge som Olive så har jag svindlande 40 år kvar att blogga. Skriver jag varje dag skulle det innebära att jag ska producera ca 14600 inlägg till! Vad i alla sin dar ska man hitta på att skriva om då? Men det är klart, om en 15-20 år har nog utvecklingen rasat iväg så att jag kan göra som Olive, som skrev om om hur livet var förr i världen. Redan nu skulle jag nog ha en del att berätta för de som är i 20-25 årsålder. Det liv jag levde som barn och ungdom skiljer sig nog ganska väsentligt från deras uppväxtvillkor. Men tills vidare avstår jag från att gräva i forntiden och rapporterar om hur vi har det för tillfället.

Igår tog jag mig en promenad och hade MP3-spelaren med och hörde på “Sommar, sommar” med Åsa Nilsonne medan jag traskade vägen fram i solgasset. Åsa var intressant att lyssna på, det kändes som om det fanns hopp inför framtiden, speciellt när hon förklarade att hjärnan hela tiden utvecklas och att det där med att hjärncellerna inte förnyas var totalt fel. Dessutom spelade hon bra musik. Jah Hollis efterlyste, i en kommentar till ett inlägg jag hade den 11 juli, musik som var annat än de gamla vanliga slagdängorna, Jag vill bli lite överraskad av musiken i stället för att redan känna igen allt som spelas alltför väl, skrev han. Annorlunda och överraskande var verkligen hennes musikval. Det var väl i princip bara “The Worrying Kind” jag kände igen.

Idag har jag bakat lite och nu sitter jag här vi datorn och lyssnar samtidigt på Antonia Ax-son Johnson. Det räcker nog att lyssna till henne och hennes musik med ett halvt öra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *