Varm dag på Kupan

Idag har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat och det har varit jättevarmt. Där finns ingen AC, utan vi får bara svalka oss med fläktar och öppna dörrar och det hjälper inte mycket när det är 30° ute.

Trots det fina vädret var det rätt många kunder som strosade omkring i butiken och fyndade. De tyckte att vi hade det svalt och skönt inomhus och en kom till och med in med sin picnic-korg och bad att få äta den inne hos oss, för hon orkade inte vara ute.

När jag kom hem vid halvfyratiden satte jag mig ute i skuggan för att läsa ett tag, men jag hade svårt att koncentrera mig på läsningen och ögonen föll bara ihop, så jag var tvungen att lägga mig i solstolen en stund och koppla av.

När jag hämtat mig lite vattnade jag rabatterna, träden och buskarna en sista gång med slangen, för från och med i morgon är det bevattningsförbud.

Ha en trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Varm dag på Kupan

 1. Znogge skriver:

  Tycker det är varmare i dag än någonsin men jag ska inte klaga! Just nu fläktar det skönt här men temperaturen verkar inte påverkas nämnvärt. Men det känns i alla fall skönt ändå!

  Kram och trevlig kväll i sommarvärmen!

 2. Suss skriver:

  Det är nästan outhärdligt varmt, jag som har sagt att jag inte ska klaga, eftersom jag led så hemskt av kylan och de korta somrarna alla år i Västerbotten. Strongt av dig att orka jobba på Kupan tycker jag och jag förstår att du var trött efter. Hoppas ni (och vi) får regn snart, så inte dina växter torkar bort. Kram!

 3. Vonna skriver:

  Du är en fena som orkarde jobba på kupan Ida

 4. Vonna skriver:

  Varför försvinner min kommentar? Blir bara en mening kvar??

 5. Raija skriver:

  Inte lätt att ställa upp och orka jobba i den här värmen. Inte undra på att du var slut sen.

  Bevattningsförbud har jag inte hört talas om, bara eldningsförbud. Men det är nog skillnad eftersom du bor på en ö. Hoppas det inte blir långvarigt, så dina blommor klarar sig.

 6. Helena skriver:

  Verkar som att vi har ungefär samma temperaturer just nu…

 7. Kicki skriver:

  Det var flera dar sen jag var här. Värmen gör en alldeles handlingsförlamad.
  Nu har jag läst ikapp, och du är då full av aktiviteter trots värmen.
  Jag inväntar morgondagens svalare, mer normala sommarväder, så man kan börja vara utomhus igen. Jag förmodar att du klarar värmen bättre tack vare fläktar från havet.
  Kram/Kicki

 8. Hillevi skriver:

  Att jobba inomhus med en massa tyger mm i den här hettan förstår jag inte hur du orkade med! Roligt dock med kunden som hade picnic inne hos er. 🙂 Själv hade jag velat slå upp ett tält i ”mjölkrummet” på Kvantum där jag handlade och så stannat där till vädret kommer till sans igen.
  Här är också vattningsförbud och eldningsförbud, så torrt, så torrt.

  • Ingrid skriver:

   Nu är det bättre, men förra sommaren hade vår Konsumbutik så kallt så jag hade en extra tröja liggande i bilen när jag skulle in där och i kassorna satt de med flisjackor och torgvantar på sig. AC i all ära, men det ska var med måtta.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.