Värmebölja och kvällsteater vid Kastalen

torsdag, juli 7, 2005

 Nu får man ta till stora solen, för nu har verkligen sommaren kommit!

Vi har haft ett helt fantasktiskt skönt sommarväder. Häromdagen hade Visby varmast i Sverige med 27 grader. Vi tar det lugnt i värmen och det är bara Åke ,som är i farten med litet höpressning. Jag nöjer mig med att pyssla i trädgården med litet vattning och annat trevligt.

Idag har det dock varit stortag, jag började klippa vår förvuxna syrénhäck. Jag startade med att klippa in sidorna och sedan hjälpte Åke mig att sätta upp pinnar och snören och så började jag ta ner den på höjden också. Åke testade med motorsåg, men det gick inte , så det blev att ta till röjsaxen och ta stam för stam. Nu är hälften gjord och resten fick vara till morgondagen. Armarna började bli ganska så slaka.

Ikväll har vi varit till Vid kastalen i Fröjel och sett ett skådespel med och av Erik Berg. I år är det vikingaår och hans skådespel handlade om tiden runt 1005 efter Kristus, när motsättningar ännu fanns mellan kristna och de som dyrkade avgudarna. 

Det hela började i Skolgården där det var medeltida marknad och där  man kunde få förtäring av olika slag. 21.30 gick vi så i samlad tropp upp till kyrkogården och ut till kastalen.


     Mycket suggestivt var det, med facklor i skymningen.

 Det var alldeles stilla på havet och en vidunderligt vacker 
 solnedgång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, TV o Video o Kultur, Väderprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *