Idag har det varit en solig och fin dag och jag började med att flytta ut pelargoniorna som stått i kökfönstret och sen putsade jag det och satte upp rena gardiner. Sen roade jag mig med lite plantering och planering på uteplatsen tills det var dags för lunch och efter den la jag mig i solstolen ett tag. Det var jätteskönt och idag behövde man minsann inte ha jacka på sig.

Efter solstunden gick jag ut på promenad och tog vägen genom fd Klintehemmets hage och sen den gamla järnvägsbanken fram till dammen. I hagarna är det ännu fullt av sippor, men blåsipporna sjunger nog på sista refrängen nu. Vitsipporna får vi säkert njuta av ett bra tag till.

Runt damman växer det alldeles fullt av tussilago, men även de håller på att ge upp nu och de börjar se lite trötta ut.

Ett vackert svanpar låg i dammen tillsammans med en massa änder, sothöns och andra sjöfåglar. De gav sig alla iväg när jag kom, men svanparet avvaktade dock och efter att ha kollat upp mig lite, bestämde de sig tydligen för att jag nog var ganska ofarlig och fortsatte lugnt att beta. Det blev många knäpp innan jag fick en bild där båda hade huvudet uppe.

Sen fortsatte jag ut mot Värsändekvior och på kanalvallen fick jag se att det var fullt av kajp. Det är ju en riktig vårprimör, så naturligtvis ville jag få med mig ett knippe hem. Det var lite bökigt att plocka dem där på kanten, för det stupade ganska brant ner mot kanalen och jag var rädd att jag skule rutscha ner i vattnet. Dessutom upptäckte jag att jag har vissa svårigheter att resa mig när jag böjt knä ändå ner mot marken. Man måste ju långt ner mot gräsbotten för att få med det bästa av kajpen. Åldern tar ut sin rätt och jag behöver definitivt träna den rörelsen.

I kväll blir det kajpsoppa

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...