Vårstädning och ny soffgrupp

Torsdagen den 22 april 2005

Den här veckan har det inte blivit mycket uträttat. Förkylningen gör att man känner sig ganska slak och orkeslös. Både Åke och jag har tagit det lugnt, vilat middag länge och försökt sköta om oss. Hostan är det värsta, för det är svårt att sova när man ideligen vaknar av hostanfall. Jag har köpt hostmedicin, men den verkar inte fungera särskilt bra.

Nu börjar det i alla fall att kännas bättre och idag har jag storstädat vardagsrummet, putsat fönstrena och satt upp de nya gardiner och lagt på mitt senaste nyförvärv, mattan jag köpte i Turkiet. Det syns en liten skymt av den framför bokhyllan. De som känner oss ser kanske också att vi har skaffat en ny soffgrupp. Gardinerna blev riktigt bra, de är skira och har precis den färg som jag ville ha. Den blåa färgen matchar tyget på möblerna.

  

Åke har varit vid en granne hela dagen och hjälpt till med sågning av timmer. Troligen kommer han hem ganska sent, men jag får väl laga litet middag och hoppas att han dyker upp såsmåningom.

Det har varit otäckt kallt den här veckan med många minusgrader på nätterna och bara några plus på dagarna. Med sorg upptäckte jag att min vindruvsplanta, som börjat spira så fint, frusit i går morse. Då hade vi -8 grader. Slarv av mig att inte täcka den, men jag kunde ju inte drömma om att det skulle bli så kallt. Det är bara att hoppas att den tar sig igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *