Vart är vi på väg?

Bara någon km norr om Klintehamn hände följande idag:

2015-12-14 12:00, Rån, försök, Gotland

Lv 140, Björkhaga. En person utsatt för rånförsök av två gärningsmän.

När målsäganden kom gående längs vägen stannade en bil och två personer hoppade ur. De hotade målsäganden med kniv och ville ha hans mobiltelefon. Målsäganden vägrade lämna ifrån sig telefonen och i tumultet som uppstod fick han en ytlig skärskada i ena armen.

Gärningspersonerna hoppade in i bilen och körde söderut utan att ha fått med sig något. Målsäganden behövde inte sjukvård.

Anmälan skrivs om försök till rån.
Organisation Polisen Gotland

Nog är det hemskt att man inte ska kunna känna sig säker ens när man är ute och går mitt på ljusa da´n. Vad är det för slags samhällsutveckling vi ser?

För övrigt så har jag varit på Kupan i Klintehamn och jobbat idag och precis när jag kommit dit, strax efter tolv fick vi se en polisbil med blåljus en bit från Kupan. De hade stannat en bil och stod där och hade något sig för. Vi var väldigt nyfikna och stod vid fönstret och försökte komma på vad det kunder röra sig om, men visst ju inte då vad som eventuellt kunde vara anledningen till polisinsatsen.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

18 svar på Vart är vi på väg?

 1. Astrid skriver:

  Ja det är otäckt
  Det händer så mycket sjuka saker nu för att komma över något av värde

 2. Musikanta skriver:

  Tråkigt att höra sådana saker. Här på landet är det väldigt lugnt men man kan aldrig känna sig riktigt säker ändå. Hoppas att personen hann att se registreringsskylten på bilen eller åtminstone se vilken bilmodell det var.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Inte för att det är någon ursäkt, men man vet ju inte om de här männen kände varandra, för är det så att vanliga medborgare inte ska kunna gå på landsvägen mitt på ljusa dan utan att riskera att bli rånade, då är vi verkligen illa ute.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Det är verkligen sorgligt att man inte ska kunna promenera dagtid utan att bli utsatt för något sådant. Riktigt obehagligt…

  Kram

 4. Gunnar skriver:

  Ja det är en tråkig utveckling. Man skulle annars tro att det var svårt för rånare att undkomma på Gotland som ju har en begränsad yta

 5. Karin skriver:

  Inte kul, alls! Utvecklingen har gått till råare våld, även om polisens statistik säger tvärtom.
  Kram Karin

 6. Laila Östergren skriver:

  Det känns frukansvärt när det händer så nära. Tur att vi oftast är två nu när vi är ute och går.
  Kram

 7. Fy, så obehagligt! Jag har aldrig varit rädd när jag är ute och går ensam – ska man kanske börja vara det nu? Man tror ju inte att något sådant ska hända när man bor på en liten ort…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen obehagligt. Jag vill inte gå och vara misstänksam och rädd för andra människor, men så blir man ju när sånt här händer.
   Jag skulle aldrig våga ta upp en liftare nu t ex. Det gjorde jag alltid förr utan en tanke på att det kunde vara farligt.
   Kram

 8. Märtha skriver:

  Usch! Man tänker ju att sådant inte händer nära där man bor. Kommer att tänka på en kvinna som varit på semester, och lycklig och glad stod i en full spårvagn i Helsingfors:”Jag blev inte bestulen utomlands!” Och när hon steg av spårvagnen märkte hon att hennes penningbörs var borta. Vem skulle nu stjäla något i den trygga hemstaden, det är ju ute i världen det händer….

  • Ingrid skriver:

   Jag ska åka till Las Palmas ensam i början av januari och gick och funderade över om det är så klokt egentligen, men när man ser vad som sker här hemma inser man att det inte är säkert någonstans.
   Kram

 9. Kicki skriver:

  Ja, det är faktiskt skrämmande med dessa rån. Liksom överfall av gamla människor i hemmen.
  Och hur samvetslösa personer lurar gamla på pengar med de mest fantasifulla metoder.
  Nä, fy sjutton! Här kan man nog säga att det var bättre förr.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det är bara ett par veckor sedan två män tog sig in hos en gammal ensamboende man och rånade honom och misshandlade honom så han fick tillbringa flera dagar på sjukhus.
   Det är ruskigt!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.