Värt att tänka på

Polisen varnar!

2012-07-11 00:23, Larm Inbrott, Gotlands län

Polisen på Gotland uppmanar allmänhet att INTE LÄGGA UT NYCKLAR TILL SITT BOENDE på för dem ”säkra” gömställen. Det finns nu på Gotland personer ”tjuvar” som är duktiga på att hitta sådana nycklar och stjäla det som finns inne i lägenheter eller hus !!!
Organisation
Polismyndigheten Gotland

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag har jag varit ute och luftat bilen, för jag skulle åka upp på kyrkogården med blommor. Blommorna hämtade jag på Stenstugu, där Eva var i full färd med vattning av rabatter och trädgårdsland. Hon har varit flitig det märks, för ännu finns det mycket jordgubbar, det är bara att lyfta på nätet och äta.

Den här rosen, som står på Fröjel kyrkogård tror jag att jag har tagit kort på varje år, för den är helt enorm och blommar lika rikligt år efter år.

Nu har blåelden bytts ut mot en annan blå nyans, cikorian blommar för fullt. Det är svårt att få den där riktigt fina nyansen när man fotograferar. Jag tog ett kort med mobilen också och det blev totalt fel färg på det fotot.

Det har varit soligt och fint på förmiddagen, men nu har det börjat mulna en aning. Det blir nog alldeles lagom varmt att lägga sig ute i solstolen med en klick solkräm på näsan och lyssna på Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Värt att tänka på

 1. Lambergsfrua skriver:

  Tänk att det alltid ska finnas personer som inte kan hålla fingrarna i styr och inte kunna skilja på mitt och sitt! Visst är det sorgligt.
  Den där rikligt blommande rosenbusken får du gärna visa hur många gånger som helst – den är fantastisk och vacker. Jag tycker att du har fått fin blå färg på cikorian. Det är svårt att få just rätt nyans på blått, tycker jag. Ditt foto är så fint med den gamla gärdesgården bakom.
  Njut nu av solen och boken. Är det bra?
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det knepigt att få rätt blå nyans. Digitalkameran är helt klart bättre på det än mobilen.

   Det var ingen bok jag skulle lyssna på utan Sommar i P1 och hon var trevlig att höra på! 😀

   Kram

 2. susan skriver:

  Bra med en varningspåminnelse….Vi vågar nästan inte åka på semester sedan inbrottet i våras. Nu när vi äntligen fått dit en ny dörr på altanen.
  Behöver man vattna på Gotland? Det slipper vi i Småland den här sommaren:)

 3. Gun skriver:

  Fy så lessamt med alla inbrottstjuvar. Det var då en ståtlig rosenbuske. Här har vi nog också fått regn så ingen behöver vattna. Njut av sol och bok.

 4. Znogge skriver:

  Vilka vackra sommarblommor!

  Tycker det händer väldigt mycket hos er nu men lägga ut nycklar är nog inget man bör göra. Oavsett var man bor. Säkra ställen är oftast väldigt osäkra!

  Kram

 5. Ailas skriver:

  Rosen är jättefin, men jag är så där alldeles extra förtjust i cikorian! Har åkt till Öland flera gånger, nästan enbart för att få njuta av den underbara färgen. Döm om min förvåning, när jag numera upptäckt några cikoriaplantor även här. Salig är ordet.

  Fortsatt trevlig dag
  Kram

 6. Ann-charlott skriver:

  Hej Ingrid. Tusen tack för ditt besök, blir så glad så skall du veta. Ja jag har inte fått någon dietist, men när jag var där för några år sedan så fick jag tillsvars att jag var nog mer duktigare på det en henne. Ja är man utbildad så kan dom nog inte ge så mycket råd i det fallet. Men motion måste jag försöka göra mer en vad jag gör det blir tufft på grund av det jag drass med i vardagen av min skada. Men skam den som ger sig.. Det var inte så dyrt med husen hos dig.. Här ligger det på helt andra priser. Vet där jag bor så sålde dom ett radhus för 2,6 miljoner kronor och det är för ett radhus.. Kanske man skall flytta till dina traker.hihi.. Ha en go kväll min vän. Kram Ac 😀

 7. Eleonora skriver:

  Det är väl klart att man inte kan lägga ut nycklar hur som helst. Tjuvarna vet med säkerhet alla gömställen!
  Vilken underbar rosenbuske på Fröjel kyrkogård. Förstår att du fotograferar den varje säsong. Ha det gott. Kram

 8. Elisabeth skriver:

  Vilken blomsterprakt!!

 9. Bettan skriver:

  Bra av polisen att de i alla fall varnar. Men det är ju skit att de inte kan hålla sina kleptoman korvar i styr =(… Underbara bilder du bjuder på. Denna rosenbuske får mig att tänka till baks till min bästa väns mormors hus. Där fanns ngt liknande denna & jag bara älskade den. Tog skott på den, men fick aldrig liv i den =(. Å när gumman dog så dog även den. Kusligt eller hur?
  Det är svårt att få rätt färg på en del blommor. Synd när man gärna vill visa upp den. Men den är i alla fall läcker =)
  Kram på dig vännen & tack för att du hälsar på hos mig. Blir sååå glad =)

 10. Gunnar skriver:

  Det är nog svårt att lura tjuvarna. Möjligen en fördel om dom kommer in med nyckel så man slipper sönderslagna fönster.
  Cikorian är en härlig växt. Det blir oftast fina kort med min kamera men närbilder på blommor brukar bli lite för ljusa. Där krävs det nog en systemkamera med mikroobjektiv. Sen har jag märkt att man inte ska ta när solen skiner på dom. Då blir det ofta reflexer.
  Blåeld är den växt som jag mest förknippar med Fårö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *