Vart tog Badhotellet vägen igår?

Tittarna rasade igår kväll, kan man läsa i skvallerpressen, när den populära danska serien Badhotellet fick flytta på sig för att ge plats för en ishockeymatch som tydligen var mycket, mycket viktigare.

Jag rasade väl inte direkt, men jag blev besviken när jag fick klart för mig att jag inte skulle få se det sista avsnittet i serien, men jag blev på intet sätt förvånad, idrott har alltid företräde. Nu ska visst avsnittet sändas på söndag i stället.

Badhotellet är en så trevlig serie tycker jag och trots att handlingen utspelar sig under mellankrigsåren 1928-33 påminns jag alltid om de somrar jag jobbade på Pensionat Sjövik i Västergarn, det som idag är Hotell Stelor. Dit kom gäster varje sommar från hela Sverige och hyrde in sig en eller två veckor och kanske ännu längre. Stora huset hade inte så många rum, så de flesta gästerna bodde i småstugor ute i parken och alla hade helpension. Det var samma människor som kom varje år och livet de levde på Pensionat Sjövik somrarna 1956-57 då jag jobbade där, påminner väldigt mycket om hur man fördriver tiden på Badhotellet med bridge, promenader, utflykter och så alla måltider som ska passas förstås.

Det har varit sol idag och jag har tillbringat en skön stund i solstolen efter lunch. Det var faktiskt så varmt och stilla ett tag så jag bytte ut den långärmade tröjan mot ett linne, men så började det blåsa igen och det började dra in stora moln och nu är det helt mulet.

Nu blommar snart magnolian här på Odvalds

Vem vinner i kväll? Måtte ”svenska folket” ta sitt förnuft till fånga och inse att Let´s Dance är en danstävling och ingen tävling i vem som är mest populär. Annars kan TV lägga ner det här programmet! Nu fick jag väl ett antal ovänner, men det bjussar jag på!

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, TV. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Vart tog Badhotellet vägen igår?

 1. I mig har du helt klart en vän som håller med dig! Den bästa dansaren försvann förra fredagen och vinner Stenmark (som iofs dansar tekniskt bra men är som en pinne) så tänker jag aldrig mer titta på Lets Dance – om serien nu kommer tillbaka. 👿
  Varför inte ändra på hela upplägget så det endast blir proffsdomare som dömer, då kanske det blev ordning på det hela! för det är ju jättekul att se när dom dansar!! 😆
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag håller med dig Susie, det borde vara enbart proffsdomare som dömer, men då tappar väl TV4 en massa pengar. Undrar hur många miljoner de drar in på en sån här serie.

   Kram

 2. susan skriver:

  Jag saknade också Badhotellet igår….Nu kommer jag säkert att missa det på Söndag…Håller med Sussie att bästa dansaren åkte ut förra veckan…Jag är djupt imponerad av Ingemar som har lärt sig så bra..Han är ju ingen ungdom. Men han har absolut inte i finalen att göra…Så tycker jag. Så vi kan fortsätta vara vänner;) Kram

  • Ingrid skriver:

   Så bra att vi kan fortsätta att vara vänner….
   Jag minns för något år sedan när jag skrev vad jag tycker om Kjell Bergqvists skådespelartalang, attans vad folk blev arga!
   Kram

 3. Lisbeth M skriver:

  Hej!
  Ja visst var man besviken när badhotellet inte sänds förren söndag kl 20.00,men det va kul att Växsjö vann i hockeyn.
  Ang Lets Dance så kan ju inte I Stenmark hjälpa att det röstas på honom,han kan ju bara vara tacksam att han ännu är så omtyckt,det är ju reglerna som skall ändras. Men från att inte ha dansat alls så har han ju blivit bättre,där hade ju Marie S en fördel hon var ju jätteduktig direkt, hoppas hon vinner och de vill nog Ingemar me som de verkar. Men vi får se i kväll!!!
  Ha en fin helg
  Kram

 4. Vonna skriver:

  Badhotellet kan man se på tv 4 Söndag 20:00, men vadå då sänds ju ” Mästarnas Mästare”
  Hur kul är de?
  Sur som en citron blir jag, och sista avsnittet också! Märks att man bor i ett I land, behövs så
  Lite för genast gnälla.

  • Ingrid skriver:

   Jag så Badhotellet i eftermiddag. Vi har Telias digitaltv och idag gick programmet att se där.
   Jag håller med dig, att hetsa upp sig över sånt här är verkligen ett I-landsproblem.
   Kram

 5. Jag har hejat på Stenis hela programmet. Men förra gången blev det faktiskt löjligt när Jonas åkte ut istället för Stenis. Och att Alex åkte ut före Stenmark. Nä, nåt är inte rätt. Jag misstänker att det är 50-talister allihopa som röstar på popularitet. Jag håller på honom, men vinner han över Marie så är det rena rama katastrofen. Då är det ingen ärlig tävling.

  Badhotellet har jag inte sett, men verkar vara en go serie som du beskriver den. Eller, du beskrev ditt sommarjobb, men ändå.
  Nu bänkar vi oss strax och hoppas verkligen att svenska folket är ärliga och inte röstar på gamgubben.
  Kram!

 6. Madde skriver:

  Morsan var HELIRRITERAD att det var hockey istället för ”Badhotellet” och då gillar ändå min mamma hockey 😉 själv ser jag inte serien så mig gjorde det detsamma 😉
  Jag håller på Marie ikväll, hon supergrym!
  Ha en bra kväll och helg 😀

 7. Znogge skriver:

  Men så snopet. Mamma höll sig vaken och jag ringde även för att väcka henne om hon skulle somna till men vad gjorde väl det nu…

  Kram

 8. Comsi Comsa skriver:

  Jag blir sur när de gör så här, om de ändå kunde meddela att programmet var utgått, men nej då, in med hockeyn bara… 🙁

  Godnattkram

 9. Anna/notonmusic skriver:

  Har aldrig förstått idrottens företräde på TV… Men så begriper jag mig inte på sport heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *