Vårtecken 2011 – vecka 20

Vårtecken ska ska det ju redovisas när det är måndag och här kommer några sprillans färska foton från trädgården. Det var soligt och fint ett tag på förmiddagen, men nu är det ganska mulet igen. Det är växlande väderlek med andra ord.Det japanska körsbärsträdet börjar blomma


Syrénträdet står i knopp


Järnek och spiréa blommar


I trädgårdslandet tittar potatisen upp


Gräslöken knoppas


I växthuset börjar tomaterna blomma

Vill du ser hur våren fortskrider runt om i Sverige kan du titta in till
Veronica på Humlebacken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vårtecken 2011 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

25 svar på Vårtecken 2011 – vecka 20

 1. Eva skriver:

  ser fram mot att äta mycket gräslök……………… med matjesill och gräddfil förstås 🙂

 2. Anne-Lie skriver:

  Våren har kommit långt på Gotland också. Japansk körsbärsträd har jag alltid önskat mig, men det börjar bli full i min trädgård nu.
  Kram!

 3. Hejsan Ingrid !

  Du verkar få lön för mödan,andra sättningen, inget har visat sig ovan jord än, fast det är sått i minidrivhus.Måste vara fel på fröerna.
  Just nu är allt så vackert när det börjar blomma och slå ut.Bästa årstiden.
  Idag är det blandat, med mörka moln kanske det kommer mer regn, men vad gör det.Ska snart gå till sjukgympan.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Här växlar det väldigt också. Lycka till på gympan!

   • Idag fick jag riktigt känna av musklerna i låren.Nu fick jag en ny tid redan på Onsdag.Blev faktiskt svettig.Men hon tycker jag är duktig, samma som Katarina ger mig beröm.Då sträcker jag på mig lite xtra.Det blev så skönt ikväll näe solen sken upp, njöt i fulla drag på kvällspromisen.
    Skulle väl heta frisk-vårdsgympa.För jag är ju inte sjuk.

    kram

 4. Gun skriver:

  Det är så vacker nu att man inte kan se sig mätt på all skönhet.

 5. skogsnuvan skriver:

  Nu blir jag alldeles stum. Vilken fin trädgård och så långt allt har nått. Här är det knoppar på häggen och syrenerna blomma nog lagom till midssommar men björkarna har i alla fall slagit ut. Vitsipporna blommar och jag ska snart gå ut och kolla vad mer som har slagit ut. Gullvivor och påskliljor blommar för fullt men nu är det bara någon grad varmt så det står nog ganska stilla. Tänk så avlångt vårt land är och så olika klimat.

  • Ingrid skriver:

   Ni brukar komma ifatt oss ganska snabbt. Hägg har vi ingen här, men den blommar för fullt har jag sett.
   Gullvivorna blommar ännu, men påskliljor och tidiga tulpaner är redan överblommade.

 6. elisabeth skriver:

  jättefina vårtecken, alla så mycket av allting i varje bild 🙂 potatisen verkar trivas. Vilken fin och mångsidig trädgård du har, det känns som du har allt. Allt går ju så fort i år, en bekant sa att hennes gula sommarblommor redan blommade, bra att vi har lite mulna och kalla dagar så det stoppas upp med sommarvärmen och vi får lite vår/försommar först.
  ha en fin kväll.

 7. Ailas skriver:

  Så fint det är hos dig…! Jag har redan frossat i gräslök, ska ha det till allt just nu, känns det som. Jag brukar knipsa av blommorna, förresten. Fast vet inte om man ska det. Järneken tog jag bort, gillade inte de torra bladen och du kan gissa varför… Men det är en otroligt vacker buske, vilket din bild visar.

  Här har det regnat lite, mulet fortfarande… så det blev en innedag. Ska åka och handla dock, kylen är betänkligt tom. Ibland brukar jag promenera, men idag blir det bil.

  Fortsatt trevlig måndag. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är klokt att knipsa bort blommorna, för då slipper man få gräslök överallt. Den frösår sig annars.
   Här har vi haft alla sorters väder i omgångar idag. Nu ikväll kom det några stänk igen, men bara några 🙁

 8. Znogge skriver:

  Allt går planenligt på njaturfronten hos dig ser jag. Här har vi regn, blåst och ganska kallt. Inget majväder att tala om i alla fall.

  Kram

 9. Åsa! skriver:

  Så bra pågång din potatis är. Det blir perfekt till midsommar Ingrid!

 10. elisabeth skriver:

  glömde fråga hur länge är njutningen av ditt Prunus-träd?, I kungsträdgården, Kungsan säger de nu att dessa massor av träd har också kommit i blomning, får nog ta med dit med kameran, en filmkamera skulle behövas 🙂 De var tydligen en gåva av japanska staten har jag läst.

 11. Skatan skriver:

  Härliga vårbilder från månaden maj … som är den bästa av månader … tycker jag. September kan kanske ”slåss om platsen” som den bästa vissa år … men maj … ljuva maj.

  Kram!

 12. Doris skriver:

  Jag blir riktigt avis, här ska det visst komma snö och frost på torsdag natt och dagarna efter det *suck* … Stackars våra små lamm …
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att det inte stämmer att ni ska få snö igen. Här ska det visst bli riktigt varmt och skönt till helgen och det är ju tur för ”sicilianskan” 😉

Kommentarer inaktiverade.