Vårtecken – Bridgeblandning

– Vet du, jag har hittat en utslagen krokus i min rabatt, nog är det ett härligt vårtecken, sa en bekant som jag mötte i skogen i eftermiddag när jag var ute och promenerade.

Ha! Jag har massor av krokus. Nej, så sa jag inte, men jag berättade att det är ett tag sedan jag såg den första. Vi var ganska överens om att det känns som om de där tidiga vårtecknen betyder mer och mer för varje år. Ju äldre man blir, ju härligare är det när man inser att man överlevt ännu en vinter.

Jag var inte bara ute och promenerade lite planlöst, utan jag skulle uppsöka några justeringskvinnor med mina protokoll och när jag var på hemväg slank jag in på Coop och köpte mig en påse Bridgeblandning. Det är länge sedan jag köpte den sortens godis och det blev ännu en besvikelse. Blandningen var inte alls så god som den brukar vara. Trots att det stod original på påsen var det inte alls något original.

Jag saknade några sorter och det hade tillkommit nya och färgerna på godiset var ganska äckliga. Trots det och trots att jag bestämt mig för att den där påsen skulle räcka hela helgen, har jag ätit upp nästan hela innehållet redan och nu känner jag mig lite lätt illamående. Att man ska ha så dålig karaktär! Å andra sidan blev det ingen kaka till kaffet, men det får nog bli en sen middag i kväll.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Tyckt. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Vårtecken – Bridgeblandning

 1. Elisabeth skriver:

  Krokusar och fågelkvitter …… våren knackar på dörren, härligt!
  Trevlig inlägg igår, förstår att du hade trevligt hos den ”andra Ingrid” , sådana möten är vardagslyx tycker jag.
  Trevlig helg önskar Elisabeth

 2. Znogge skriver:

  Snopet med blandningen men du får kompensera med en kaka i kväll 😉 Just Bridgeblandning har jag aldrig tyckt speciellt mycket om så jag ska nog inte göra fler försök inser jag…

  Kram och trevlig kväll!

 3. Kicki skriver:

  Haha! Jag känner igen det där med godiskaraktären, därför har jag i princip helt slutat att köpa hem några. Men Bridgeblandning, Engelsk lakritskonfekt och Marabous M hörde till favoriterna.
  Men sen blev dom så dyra, så då blev det mest lösgodis (helst när det var extrapris). Men det är länge sen nu.
  Tänk att våren är så långt kommen hos dig. Här ligger snön i drivor där det skulle kunna finnas snödroppar och kanske krokus, men för krokus är det nog i tidigaste laget även om inte snön låg i vägen.
  Kram/Kicki

 4. annika skriver:

  Nämen har de gjort om det godiset oxå…Fy. Vad underbart med Krokusar i rabatten. Vi får nog vänta ett tag till. Men tack för att du visar oss andra så vi får en försmak på vad som komma skall. Ta du en kaka till kaffet i kväll och ha nu en fin helg.
  Kram

 5. Gunnar skriver:

  Det är alltid lika trevligt att följa vårens utveckling i Gotland via din blogg. Den metrologiska våren har faktiskt inträffat här i Värmland men några vårlökar har inte dykt upp ännu.
  Eftersom jag är nybehandlad hos tandläkaren med stygn som ska sitta i 14 dar så har jag lättare att stå emot sötsaker just nu. Annars är det frestande. Merci är det jag längtar mest efter. Det är sån choklad som jag tycker om. Hustrun föredrar den mörka med lite socker i men inte jag. Trevlig helg!

  ——————————————————————————————————–
  Tror inte att du ser uppföljande kommentarer när du har kommenterat i min blogg. En italienska tror att det är jag som bor på Gotland och berättar att hon har varit där.

  • Ingrid skriver:

   Har du varit hos tandläkaren och är opererad förstår jag att det inte är några större problem att avstå från godiset.

   Jag brukar gå tillbaka och se om du svarat något, men det här måste jag ha missat. 😉

   Franco? Det låter som en kille!

 6. Astrid skriver:

  Så trist när det byts ut hela tiden.
  Det lär dröja här innan jag får se min första krokus även om det tinar bort mycket snö nu

 7. Vonna skriver:

  Ibland måste man ju festa ordentligt !!!

  Önskar skön kväll o kramen

 8. Musikanta skriver:

  Så fantastiskt med krokusarna! Här finns inte en blomma…
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön och trevlig helg.

 9. Mien skriver:

  Jag köpte också en påse Bridgeblandning, mest på pin kiv för barnen här gillar inte sånt godis. Jag fick faktiskt ha den påsen oöppnad i nästan 12 timmar innan Henning rev upp den. Jag tyckte Bridgeblandning var fantastiskt gott, det var en njutning också att kunna ha godiset i en skål på köksbordet i alla fall i säkert en timme innan det var slut….Nästa vecka blir det Engelsk konfekt!

  • Ingrid skriver:

   Jag vet ju att jag ska hålla mig till lösgodis.
   Jag köper aprikoser, punchpraliner och engelsk lakritskonfekt, det är en perfekt blandning.
   Först stoppar jag in en aprikos och en pralin i munnen och när de nästan är uppätna slänger jag in en bit lakritskonfekt. Perfekt!!

 10. Anna/notonmusic skriver:

  Bridgeblandning är favorit här också. Förstår precis vad du menar med de ”missade” sorterna men är fortfarande svag för innehållet! Samma godiskaraktär här!

 11. När jag såg rubriken så trodde jag för ett ögonblick att du spelade bridge! 😆 Nått som jag gjorde förr – alltså innan jag flyttade hit. För ett tag så fortsatte jag att spela på nätet, men det är liksom inte riktigt lika kul….. 🙄
  KRAM/Susie

 12. Kraka skriver:

  Nästa vår ska minsann jag också ha blommor i rabatter att titta efter och fotografera. 🙂

  Trevlig helg!

  Kram

 13. Raija skriver:

  Oj, så tidig våren är hos er. Det är verkligen en njutning att se alla vårblommor komma upp. Här har jag inte sett en enda krokus än, bara några snödroppar.

 14. Gunnel skriver:

  Konstigt att allt måste ändras på…Alladin och så nu Bridgeblandning tydligen. Vem bestämmer att det ska vara så? Jag har då inte blivit tillfrågad. Kram

 15. Oldmolly skriver:

  Jag gissar att dina krokus står bra till i lä och med chans till sol.
  Jag hittade min första krokus i torsdags men det verkar som flera kommer. Jag får väl njuta av dem längre i stället .-)
  Samtidigt hittade jag några snödroppar. Men jag är så glad åt dem alla. I går såg jag att mina nya julrosor, som jag planterade i höstas, hade var sin knopp. Nästan alla mina blommor är nysatta förra året, så jag är så glad för allt som har tagit sig. Nästa år kanske mina kan tävla med dina 😉

 16. Tove Olberg skriver:

  Vilken vacker bild!
  Bridgeblandingen är inte som förr!
  Helt rätt.
  Äter gör vi ändå .. 😆

 17. Ulla Anderstedt skriver:

  Hej Ingrid! Nu får vi börja njuta av först dina vårblommor och sedan kommer väl vårblommorna också hit. Det där med godis är olika för alla. Jag gilla lakrits, men håller mig borta från sött. Däremot köper jag hem en chokladkaka 70% med apelsinsmak. Den är god och man behöver bara bryta av några bitar att ha till kaffet. Vi har haft oro här sedan jul då mina barns pappa (min exman) nu gått bort. Jag har hjälpt dem på hemmaplan; de har flugit fram och tillbaka till Umeå, där han bodde. Själv har jag haft litet mer komplicerade känslor än vad man har annars. En vän här har också avlidit och jag ska på begravningen nästa vecka. Men sådant hör ju till livet. Nu ser jag hur ljuset försöker ta sig fram mellan molnen, men jag hör hur vinden blåser. Jag kommer inte att ta min promenad idag. Har mycket att ordna med. Stor kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar också mörk choklad och brukar köpa den där 70%-iga, men med hallonsmak.
   Mjölkchoklad gillar jag inte, men däremot sånt där smågodis.
   Hoppas att du får det lugnare framöver!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *