Det är grått och väldigt mulet idag, men jag gick ut en vända efter lunch i alla fall och då passerade jag den här trädgården där en man gick och samlade ihop grenar och kvistar och brände dem. Visst måste det vara ett vårtecken?

När jag var ute och gick fick jag ett sms från yngste sonen som undrade om vi hade strömavbrott, men när jag kom hem fungerade elen, men bara några minuter, sen gick den här också. På radion meddelade de att i stort sett hela Gotland var strömlöst.

Pressmeddelande från GEAB

Strömavbrott på Gotland
Strax efter halv två lördag den 14 februari 2015 löste överliggande 70 kV- nät ut vilket orsakade strömavbrott på så gott hela Gotland där nästan 40 000 kunder blev utan ström.

Det är hemskt vad man blir villrådig när det inte finns någon el. Man kan nästan inte göra någonting. Som tur var hade jag lite kvar på GA-krysset och läsplattan var uppladdad så jag kunde få lite musikunderhållning medan jag väntade på elen, som vi fick tillbaka redan vid 15-tiden, men ännu är det många som saknar den och man räknar med att alla hushåll inte har tillbaka elen förrän vid 18.30-tiden.

Nog är det oroande att hel Gotlands strömförsörjning kan slås ut den ena gången efter den andra, för det är inte så hemskt länge sedan det var ett lika omfattande avbrott.

Trevlig fortsättning på Kerlaiksdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...