Vårtecken – Utställning

Jag fortsätter att jaga vårtecken och att städa klädkammaren kan väl räknas till ett sådant. Det är i alla fall vad jag roade mig med på förmiddagen. Efter lunch gick jag ut på en promenad i det vackra solskenet och precis när jag kom ut i Vallekvior hörde jag koltrasten för första gången i år. Det blåste lite svalt, men så är det ju på den här ön; det blåser för det mesta. Jag gick genom skogen och där spanade jag efter blåsippor. Jag ver ju att de har funnits ett bra tag nu om man letar på rätt ställe, men på mina rundor har jag inte sett några tidigare.

Den första jag fick se var röd

Alldeles i närheten hittade jag två blåa

Mitt egentliga ärende med promenaden var att jag skulle gå in på biblioteket och fråga varför koden till mitt kort inte fungerar längre. Jag har förgäves försökt låna om en bok, som vi använder i studiecirkeln, men det har inte gått.


I rummet på nedre plan har Gun Holmberg en utställning på temat ”Att skapa med olika tekniker”. Fönstret var verkligen helt bedårande fint och om du klickar på bilden så blir den mycket större och vackrare. Utställningen håller på till den 31 mars, så titta gärna in om du har tillfället till det.

Kortet ja! Nu är det så, sa bibliotekarien, att alla kort slutar fungera efter två år, så då måste man förnya dem. Hon knappade på sin dator ett tag och nu ska det funka som vanligt. Lånetiden på boken förlängde hon på samma gång, så nu är allt i sin ordning.

Våriris i Donnerska Parken

Jag tog en sväng runt i parken innan jag gick hem och där hade det hänt en hel del sedan jag var där senast, men det går långsamt i år tycker jag. Den 24 mars 2015 hade våren kommit mycket längre. Av nunneörten syntes det i dag bara några små nyss uppkomna blad, medan den var i full blom 2015.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Vårtecken 2017. Bokmärk permalänken.

16 svar på Vårtecken – Utställning

 1. Gunnel skriver:

  Ser ut att vara en trevlig utställning. Blåsippor har jag tyvärr inte på nära håll. Ha en fin helg.

 2. Znogge skriver:

  så skönt att det ordnade sig med koden och kortet. Här behöver man inte förnya vilket känns smidigt och bra. Utställningen så trevlig ut och jag uppskattar när biblioteket har sådana. Härliga vårtecken du hittade. Jag hittade några tussilagon i dag och plockade en bukett påskliljor. Inte det sämsta det heller .D

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag fattade inte vad som hänt. Jag försökte och försökte utan att kunna logga in. De borde ha någon upplysning om att korten ska uppdateras tycker jag.
   Kram

 3. Kicki skriver:

  Jag undrar om det är samma här att bibliotekskortet behöver uppdateras? Jag har aldrig behövt göra det nån gång.
  Det är rent underbart med alla vårtecken, än har vi väl inte så många här, men svanarna har kommit och flera har sett tussilago (även om inte jag har gjort det).
  Vad trevligt det är att se alster från konstnärliga människor. Jag har ju svärdotter Katinka som är jätteduktig https://www.facebook.com/KatinkasAtelje/
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag ska ta en promenad till dammen i morgon om vädret är lika fint. där brukar tussilago blomma ganska tidigt.
   Jag ska kolla på Katinkas facebooksida.
   Kram

 4. Bosse Lidén skriver:

  Fina vårtecken och vilka snygga stenmålningar Gun har gjort. 🙂
  Jag har fått byta bensinkort alltför många gånger. Det blir avmagnetiserat. Precis när jag äntligen lärt mig koden är det dags att byta igen.
  Trevlig helg.
  Kram Bosse

 5. Laila skriver:

  Härligt med blåsippor. Idag tog vi en sväng till Kvarnåkershamn för att se efter id. Min bror och hans barnbarn och hans ena son med sambo skulle dit och fiska hade de bestämt. Vädret var underbart med sol och glittrande vatten. Vi satt nere vid stranden och njöt innan de andra kom. När de kommit blev det eftermiddagskaffe. Sen såg de i alla fall 2 idar (vi såg ingen) men innan vi åkte hem så hade de inte fångat någon. Enligt minnen på Facebook så var vi där samma datum 2012. Vi såg ingen id då heller.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi brukade också åka och titta efter id på våren. Ibland fick vi dem, ibland inte. Svärmor brukade göra idbullar. Du vet väl receptet: Hälften av varje, en id och en gris. 😉
   Kram

 6. Åh, så fina de där målade stenarna var! Tänk att kunna måla så…
  Härligt med blåsippor! Sådana har vi inte alls där jag bor, men vitsippor, gulsippor och backsippor finns det gott om! Men inte riktigt än.
  Ha en trevlig helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Blåsippor har vi i stora mängder när de väl kommer igång. Här på Gotland blir de ofta röda, men det beror nog på kalkhalten i jorden. Jag minns det där med lackmuspapper som man höll på med i skolan.
   Trevlig helg själv!
   Kram

 7. Anne-Lie skriver:

  Man hittar många fina vårtecken när man är ute och spanar. Skönt att bibliotekskortet fungerar igen.
  Önskar dig en trevlig helg!

 8. Astrid skriver:

  Tänk så långt ni hunnit med våren, det är helt otroligt
  Här ligger ju snön tjock fortfarande

Kommentarer inaktiverade.