Vårtecken v12, Simon och ekarna

Ett vårtecken, så gott som något, är väl meddelandet vi fick i brevlådan från vår bostadsrättsföreningen i fredags. I dag ska vinterns sand och grus sopas bort och vi uppmanades att sopa ur våra garage och borsta bort eventuell sand från våra uppfarter, samt ta bort bilarna från parkeringen.

I morse såg det ut så här utanför köksfönstret. Det blåste stormbyar och vräkte ner med snö och hagel. Jag var ytterst tveksam till om jag skulle ge mig iväg till sjukgymnastiken, men jag monterade dit luvan på jackan igen, för den tog jag bort häromdagen i tron att den inte skulle behövas mer, och så gick jag ändå och det var faktiskt inte så farligt.

Om du tittar lite extra på fotot, så finns det faktiskt ett vårtecken där trots snön. På fönsterbrädan står en vas med körsbärskvistar som börjar slå ut. Knopparna är gröna i alla fall!

På hemvägen tog jag det här fotot av vintergäck, snödroppar och krokus i en täppa här på Odvalds.

Och när jag kom en bit in på området fick jag se att de var i full gång med sandborttagningen och vädret är ju egentligen perfekt för det, för det dammar ju absolut ingenting i dag ;). Just nu skiner solen igen, så de här snöbyarna var nog bra några staräurar.

Varje vår diskuteras det livligt om antalet staräurar och om vad som kännetecknar en sådan. Snö, blåst och åtminstone en stare måste i alla fall finnas med.

Hos Humlebacken kan du surfa runt bland deltagarna och se hur våren fortskrider i vårt avlånga land.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Filmen, Simon och ekarna, som jag var och såg igår kväll, var jättebra och otroligt vacker. Har du inte sett den och får tillfälle att göra det, gå och se den!

Jag har läst en hel del av Marianne Fredriksson och har några böcker i bokhyllan, bland annat Anna Hanna och Johanna, en resa genom tre generationers kvinnoliv. Den har jag också sett som teater på Rondo i Klintehamn, en otroligt bra föreställning.

Nu känner jag att jag måste ta en vända till biblioteket och låna Simon och ekarna, så att jag får läsa den också.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Film, Vårtecken 2012 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

44 svar på Vårtecken v12, Simon och ekarna

 1. Kicki skriver:

  Vi har samma väder här idag som du tydligen hade igår. Burr, säger jag.
  Jag vet inte hur jag ska få till det med Simon och ekarna på film. Har bara sett att den går i Hedemora om en knapp månad, men som sagt det var slutsålt. Vi har ju en biograf, Star, som visar film på torsdagarna kl 13 och det kostar bara 35 kr. Började som pensionärsbio, men jag tror att det är fler än pensionärer som passar på.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Du kunde ha kommit till Rondo i Klintehamn, jag tror inte att det var mer än 30 personer i salongen 😉
   35:-! Det är ju otroligt billigt. Jag fick betala 80:- igår.

 2. Hejsan Ingrid !

  Bara jag läst Din blogg, så kan jag gå ut.För går Du ut i ruskvädret. kan jag göra det med.
  Igår hann jag inte läsa så många bloggar, var ute på två ”stavningar”.
  Idag ska jag kolla upp vart den hemlösa svarta fina blanka katten hörde hemma. Fastighetskontoret visste inte vem som flyttat ut.Illa. Och så ska jag posta girot.Solen tittar fram mellan snöbyarna.Och ”sopen” precis som hos Dig och får undan gruset.10 dagar sedan jag sopade av bron.

  Bio, kan jag inte gå på, kan inte sitta två timmar på raken, efter det kan jag inte gå.

  ha en fin dag och kväll med såklart.

  Kram Majsan Mi

 3. Znogge skriver:

  Fördelen är väl den att snö som faller så här års brukar inte bli långvarig. Tack och lov…

 4. Bettan skriver:

  Här har det varit solsken hela dagen! Men man blåser ju nästan bort i dessa vindbyar som råder.
  Ja det var sannerligen tur med ert väder när ni nu kan slippa allt damm som annars blir när man sopar upp gruset =)
  Hoppas att du får en fortsatt fin dag vännen min.
  Kram kram

 5. Lena skriver:

  Du är en tuffing, som trotsar busvädret! Här i Göteborg har vi haft starar i trädgåden sedan i förra veckan och i söndags kom en stor flock bofinkshanar. En fästing hittade jag bakom örat på en av katterna. Nu är det dags igen!

 6. Ailas skriver:

  Jag vaknade så sent, så ovädret hann passera. 🙂
  Det blev en knapp timmes promenad på maten. Det blåste till då och då, inget skönväder precis… men det ska det ju bli senare under veckan!
  Vägrar också krångliga ordverifieringar, även om jag förstår att man vill undvika spam. Jag funderar på att byta bloggverktyg, men vet inte till vad. Fundera på WP, men nu vet jag inte… när jag sett att flera klagat på dem.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det finns ju andra former av robotfällor som inte alls är så krångliga, enkla räkneproblem t ex.
   Robotorna kan tydligen inte räkna alls.
   WP är inte populärt just nu, det är helt klart 😉

 7. Eleonora skriver:

  Skönt när dom har sopat gatorna och du hade ju tur efterdom det inte dammade alls idag. Fina vårtecken visar du och nog tycker jag du var tuff som traskade iväg till gymnastiken.
  Hoppas du får en bra becka. Kram på dig!

 8. Kerstin skriver:

  Det ser ut som om du har aprilväder hos dej. Lite snöigt och sen fint väder. Här uppe har det också blåst idag så man fick dra ner mössan ordentligt.

  Att gatorna blir rena från sand är ett härligt vårtecken. Då brukar det bli dags för fönsterputsning efter det ;=)

  Marianne Fredriksson var verkligen en bra författare. Anna, Hanna och Johanna tillhör en av mina favoritböcker.

 9. Anita Brehlin skriver:

  Du gjorde rätt som såg filmen först för annars brukar man bli lite besviken. Alltså om man läst boken och sett filmen efter. Anna Hanna och Johanna var bra böcker tycker jag

 10. Åsa! skriver:

  Anna, Hanna o Johanna har jag också läst. Du får återkomma och skriva vad du tyckte om Simon o ekarna!

 11. Astrid skriver:

  Som jag funderade när jag var i Stockholm vad dessa gula blommor heter.
  Men här ligger snön djup än, även om det försvunnit mycket under dessa tre veckor
  Gatorna är då fria från snö i alla fall

 12. Sylvia skriver:

  Simon och Ekarna har jag också sett och visst är det en jättefin film.
  Vilket busväder vi fått. Vi var en sväng till IKEA för att inhandla några nya badrumsprylar till Annika idag. De byter stammar och renoverar i huset där de bor. Solen sken och vi tog bilen med sommardäck för vägarna är ju så fina. Vid hemfärden blev det plötsligt snöstorm men som tur är har vi inte så långt hem. Snacka om aprilväder !

  Nu struntar jag i att skriva i nedersta raden /Din webbsida??
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst har det varit aprilväder idag!
   Här kan du alltid skriva i alla raderna och länka till din blogg, för jag har inte en wp.com-blogg. Min blogg har jag på egen domän hos One.com.

 13. Raija skriver:

  Här händer mycket, i ditt blogginlägg. Vi hade likadant väder här, men nu verkar vinden ha lugnat ner sig. Det var riktiga stormvindar tidigare och inne i stan hade en skylt på en husfasad blåst ner och ett litet samhälle några mil utanför stan är strömlösa.

  Så mycket vårblommor har jag inte sett än och det ser verkligen fint ut med all blomsterprakt.

  Simon och ekarna, får jag vänta tills den kommer på DVD. För jag har förstått att den är riktigt bra och jag vill gärna se den.

  • Ingrid skriver:

   Har du tillfälle att se den på bio, kan jag rekommendera det. Visst kan man se den som DVD, men storbildsformatet på en biograf gör den nog mycket bättre rättvisa.

 14. Anne-Lie skriver:

  Så skönt att du slapp dammet efter ”gatsoparen”, det brukar ju ryka något hemskt.
  Fin rabatt med alla vårblommor i.
  Kram!

 15. Caroline skriver:

  Soligt men isande vindar hos oss idag, och lite hagel i morse!
  Bra att dammet försvinner, inne i Göteborg håller de på för fullt med dammstädandet!

  Caroline

 16. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Boken Simon & Ekarna tycker jag var suveränt bra! Köpte en pocket för den vill jag gärna läsa igen. Så utspelas handlingen ute i Hagen skulle jag tro, på vägen till Långedrag och hamninloppet, som väl alltid ansetts tillhöra de ”överbeställda” och där segelbåtarna i mångmiljonklassen ligger som packade sillar. En villa där ute idag…uj uj uj…!

  Så det var mycket intressant att få läsa om hur det var under 30-talet därute för de mindre välbeställda som fick tillfälle att köpa ett litet torp med täppa/mark för att försörja sig så gott det nu gick och för att få frisk havsuft…! Nya Varvet ligger bredvid med krigsfartygen, ett militärområde.
  Min farmor o farfar hade ett litet hus just där handlingen tilldrar sig och under samma period som i boken, före kriget, bodde dom där, så för mig blev det rena rama släktforskningen. Nu dog min farfar 1939 så honom har jag aldrig träffat men riktigt spännande i alla fall.
  En påhittad historia såklart men säkert med en hel del sanning också och inte tror jag att man får ”göra om” de geografiska platserna utan tvärtom, man söker efter info. om hur det var en gång i tiden för att berättelsen ska bli riktigt bra.

  Har vid flera tillfällen varit på väg att införskaffa hennes bok om det tre kvinnorna, men alltd är det någon annan bok som kommer emellan. Gillar hennes böcker, dom ger alltid mersmak och är dessutom givande då man lär sig något om livet och om sig själv.

  Hoppas du kan ”ta till dig” boken nu när du har sett filmen och har ett ansikte till alla personer i form av skådespelarna, men det finns flera personer i boken än i filmen och dom tycks vara viktiga, så en bok…alltid bäst 😉
  Ha det nu så gott med läsningen och Ingrid..med Bodström som sällskap..inte illa 😉
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att höra att du har en så personlig koppling till miljön i boken/filmen.
   Ibland är det riktigt läckert att läsa boken efter det man sett filmen, just därför att man har ett ansikte att sätta på karaktärerna.
   Det ska verkligen bli spännande. Jag ska gå till bibioteket idag och lämna tillbaka gamla böcker och se om de har Simon och ekarna inne.
   Kram

 17. Birgitta skriver:

  Du har haft fullt upp senaste veckan kan jag se. Men oj så förvånad jag blev att se snön! Här har det varit strålande sol, ett riktigt underbart vårväder. Så en lång hundpromenad blev det efter strålbehandlingen. Nu ser vi fram emot en lång underbar vår, eller hur? Annars hinner man knappt med eftersom vintern följs nästan omedelbart av sommar.

  Hoppas sjukgymnastiken hjälper dig. De är duktiga de där människorna. Syrran har egen praktik och hon kan mycket enkelt hjälpa mig med mina små problem när jag hälsar på henne. Synd att hon inte bor i Skåne dock.

  Sköt nu om dig och fortsätt njut av vår och sandfria vägar:-)
  Kram!!!!

  • Ingrid skriver:

   I helgen hade jag ju Eva och Gaetano här så det var fullt upp.
   Sjukgymnastiken har nog hjälpt till en del, men jag har ännu besvär och börjar inse att jag får nog lära mig att leva med det här 🙁

 18. Hejsan Ingrid, Vad kul att träffa på en närboende Gotlandsbloggare! Jag tänkte lägga in mig som ”följare” på din blogg men hittade ingen länk. Du kan dock säkert informera mig om hur och vad jag ska göra…..
  Ska strax iväg till Gammelgarn och tandläkaren (inte så kul, även om jag inte län gre lider av tandläkarskräck), men jag hann dock med en liten kort rundtur hos dig men ska läsa in mig lite bättre senare. Tills dess vill jag dock tacka för att du var inne och kommenterade hos mig!

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Sussi!
   Jag har ju inte den funktionen med följare. Men jag har en del som vill ha ett mail när jag uppdaterar. Om du vill kan jag lägga in dig där?
   Jag måste säga att jag är nyfiken på din trädgård, för jag förstår att den är något alldeles extra 🙂
   Lycka till hos tandläkaren!

   • Ja tack, skicka gärna ett mail!
    Är hemkommen efter över två timmar i tandläkarstolen – utan att det gjorde ont eller att jag blev rädd. Ganska fantastiskt!!
    Trädgården är inget fin just nu, för dagen innan snön kom i december var omdräneringen runt huset klar. Så huset står mitt i en leråker just nu. Men…det ska väl bli ordning på den igen och då är du välkommen förbi!

    • Ingrid skriver:

     Ok Sussie, då har jag lagt till dig i maillistan. Tröttnar du på mina mail sen är det bara att säga till.

     Tandläkaren kan jag fördra, värre är det med tandhygenisterna 😉

 19. Lisbeth skriver:

  Anar och tror att det är ditt område som man ser på bilderna. Så mysigt det ser ut där. Man får tacka för biotipset. Jag och en kompis satt just igår och funderade över om och vad vi skulle se på bio. Den här verkar var något som faller mig smaken. Jag tycker lite småsynd om alla växter som kämpat sig upp och så kommer det snö. De kanske är tåligare än man tror.
  Kram

 20. Rigmor skriver:

  Nu blir jag intresserad av filmen, jag som inte är någon biomänniska!! Älskar Marianne Fredriksson och är filmen hälften så bra som böckerna så…
  Här klarade vi oss från snö igår, men inte stormen…Nu ligger lilla paradiset så till att skogen tog det mesta av vindbyarna, vilket jag märkte när jag skulle ta lite bilder på en å från en bro…det var bara att ge upp det försöket!! Idag är det däremot blött på marken och gråtrist väder, så jag sätter mej väl här och inväntar solen och värmen som de har lovat fram i veckan…!! Visst ja, jag ska väl jobba lite också…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag såg på helagotland.se att det blåst 37 m/sek ute på Hoburgen igår. Inte undra på att jag tyckte att det var ”dragigt” och höll mig inne.

   Ska de vara nödvändigt att jobba ❓

 21. Anki skriver:

  När gatorna sopas då är det vår!
  En del bakslag blir det alltid, men i morgon ska det ju bli riktig vårvärme 🙂
  Hoppas de har rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *