Vårtecken vecka 11 – Gertrudsgillet

Efter en lördag, som började med snöslask och stormvindar som gjorde att 4000 hushåll på ön blev strömlösa, träd blåste över vägarna och tak blåste av husen vaknade jag till en solig och fin söndag. Det är visserligen fortfarande blåsigt, men inte alls som igår och det är bara ett par grader varmt, men solen värmer gott.

Jag har ju haft vårbilder på bloggen hela veckan egentligen, så idag gick jag ut och tog en ordentlig titt i min lilla täppa och visst händer det en massa nu. Här kommer några pinfärska bilder:

Vallmo

Gräslök

Påskliljor

Tulpaner

Kärleksört

Spirea

Och så måste jag ju ha med en bild av blåsipporna jag hittade nu i veckan. Nu kommer de säkert att dyka upp lite varstans, men när man hittar de där allra första känns det verkligen att våren är här även om det råkar komma lite snö igen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det blev en trevlig eftermiddag och kväll på Rondo tillsammans med ett hundratal andra Klintebor. Gertrudsgillet har 80-års jubileum i år och förutom punkterna på programmet fick vi höra om historiken kring bildandet av det illustra sällskapet.

Egentligen firas den här dagen alltid den 17 mars på Gertruddagen, men i år beslutade man att den skulle vara på en lördag, eftersom man ville ordna lite extra firande med dans och underhållning. Jag var medbjuden för första gången förra året och blev då föreslagen att bli medlem och på årsmötet i år blev jag invald tillsammans med ”nyingarna” från 2013 års möte.

Autendagen, eftermiddagens förtäring, är alltid densamma och så också i år. Tre sorters sill och potatis, ägghalvor, smör, bröd och ost och sedan omeletter, köttbullar och prinskorv och Janssons frestelse. Sedan serverades kaffe och tårta och under hela middagen sjöngs det snapsvisor och andra sånger ur gillets eget sånghäfte.

Man hade gjort ett trevligt bildspel med gamla Klintebilder där det var jättekul att stå och titta och försöka känna igen personerna som var med, det fanns en gammal vacker handskriven protokollsbok, där man kunde träna sig på att läsa olika skrivstilar och det fanns fotoalbum från tidigare fester och utflykter.

Nu får vi se vad styrelsen hittar på för trevligt utflyktsmål till sommarfesten. Lilla Karlsö blev föreslaget och det vore ju väldigt roligt att få komma dit igen.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Gertruds Gille, Vårtecken 2014 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Vårtecken vecka 11 – Gertrudsgillet

 1. Vi fick ju tio centimeter snö under lördag och nu på söndagsförmiddag, så våren kom av sig hos oss. Några dagar med minusgrader lär vänta också.
  Men det är bara att ta det som det är 🙂

 2. Znogge skriver:

  Även här har stormen bedarrat men någon sol har inte hittat hit än. Gott om goda tecken hos dig ser jag. Skönt när det går på rätt håll!

  Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Hos oss blåser det fortfarande , men var lugnt inatt. Vi har lätt soldis och +4. Visst händer det mycket i naturen nu och det gäller att hänga med i svängarna för att inte missa något.
  Så trevligt det låter på Gertrudsgillet – god mat och dryck, trevlig samvaro och underhållning. En sämre lördagskväll kan man ha.
  Ha en skön söndag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Var ute i morse med Santos och kollade då ordentligt på förödelsen på baksidan! Rolle räfsade där för en vecka sen, det hade han kunnat låta bli – det ser hemskt ut med alla småkvistar och kittar och grenar och….. 👿
  Men idag har vi ingen lust att gå ut i kylan och fixa till allt, det blåser och är bara 2 grader – så det känns som -12! 🙄 Alltså väntar vi tills det blir varmare, det kanske kommer ner mer skit! 😈

 5. Rigmor skriver:

  Vilken blåsväder ni haft!! Nog tog det i här också, men jag tror att både tak och träd stod pall. Ja en och annan större gren kunde man se, men så mycket mer var det nog inte. Nu hoppas vi att vi slipper snön också som utlovades här framåt kvällen…Jag har faktiskt dristat mej till och köpte lite péenser, de har inte kommit jord än, så jag får väl ha dom inomhus en natt till.
  Så trevligt det verkar med Gertrudsgillet, och Lilla Karlsö…vem vill inte komma dit… 😉
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag pratade just med sonen som var lite ledsen. Han hade varit i skogen och kollat och säger att ett trettiotal tallar har rasat ner. Inte roligt alls! Han hade just röjt upp efter den förra stormen…
   Kram

 6. birgitta skriver:

  Ja, här i lilla Fårösund blåste 35 m/s i går. Inte underligt att det var höga vågor i sundet. Det blåser idag också men BARA ca 16.
  Vi tog en biltur ut till Ar och tittade på havet, mäktigt när vågorna rullar in och skönt att sitta på land. Inga örnar i sikte , tyvärr. Men någon hade slagit en svanunge?, fjädrar överallt och några benrester låg vid stranden.

  Ha en bra söndagkväll!

 7. Suss skriver:

  Så mycket roligt det var på Rondo, intressant med gamla bilder och leta bekanta och även olika skrivstilar. Tänk vad jag slet med bokstaven S. Jag fick hemläxa och den hjälpte min bror mig med. Det var lite jobbigt att ha 2 S i sitt namn och knappt kunna skriva just den bokstaven läsligt.
  Otroligt så det växer, vad har ni för zon egentligen? Det känns som du är mycket längre söderut, än vad avståndet säger.
  Så har jag lyssnat på svärsonen också, det lät väldigt bra om både sång och gitarrspel. Han är ju jätteduktig, är han musiker? KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Vi ligger väl i zon 1. Här odlas väldigt mycket växter som egentligen inte ska gå att odla så långt norr ut.
   Claudio är musiker och har levt på sin musik hela livet. H

   Kram

 8. Caroline skriver:

  Oj det var många fina vårtecken hos dig, det växer rejält nu!
  Här hade vi soligt och fint till 15-tiden idag, så jag var ute och pysslade lite, samt tog lite kort förstås 🙂
  /Caroline

 9. Det är alltid kul att se när någon har samma växter i rabatten. Då är det lätt att jämföra hur långt våren kommit på olika stället. Du leder över mig 😉 /Anette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *