Vårväder igen

Det var mulet i morse igen, men molnen lättade och det har varit en riktigt skön dag. På förmiddag skrev jag ut några protokoll, som jag sedan gick runt på samhället och delade ut till de styrelsemedlemmar i Röda Korset som inte har dator och det blev en alldeles lagom promenad.

På hemvägen gick jag in till Suderviljan och tittade på deras penséer också, men behärskade mig och kom hem utan några. Innan jag köper några plantor behöver jag få hem ett par säckar jord, för den jord jag hade kvar räckte precis lagom till att plantera om mina två största pelargonior. De stod i så små krukor så det var alldeles nödvändigt att göra det.

Första utevistelsen för pelargoniorna fick bli kort och nu står de på bordet framför vardagsrumsfönstret. Blir det fint väder ska de få komma ut en stund varje dag för att bli lite härdade och vana vid sol och blåst. I lådorna tittar sallad och rädisor upp, men dillen och salladslöken syns inte till ännu. De vill tydligen ha det varmare för att gro.

När jag var färdig satte jag mig ute i hörnan och tog mig en solgädda och det var riktigt härligt. Nu får vi hoppas att det blir några fina dagar framöver, som kompensation för det kyliga påskvädret.

Ha en skön fortsättning på påskveckan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Vårväder igen

 1. Lambergsfrua skriver:

  Ja det är ett trivsamt pyssel med grödan så här års. Dina pelargoner ser ut att trivas i de större krukorna. Så gott att kunna plocka sina egna grönsaker fram i sommar.
  Uttrycket ta sig en solgädda har jag faktiskt inte hört förr,men förstår ungefär innebörden – få lite sol på nosen, alltså 😉
  Hadet gott.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det var faktiskt nödvändigt att plantera om dem för krukorna de stod i var så små så de ramlade nästan omkull.
   Egentligen vet jag inte varifrån det där uttrycket kommer, men mamma sa så i alla fall.
   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Här väntar vi fortfarande på lite varmare väder. Zoé är här denna veckan, så det hade ju varit kul om vi kunnat vara ute så mycket som möjligt. Kram

 3. Laila Östergren skriver:

  Dina pelargoner har verkligen växt till sig. Mina är långt efter. Det har varit en skön dag idag. Var ute och plockade upp lite nerfallna björkkvistar och tog bort ett par ogräs i rabatten.
  Kram.

 4. Musikanta skriver:

  Det kanske är dags att så persilja och dill? Det och perenner är det enda jag odlar, i krukor på vår södersida. Hoppas det underbara vädret fortsätter – det har varit en härlig dag idag och Kent och jag har gjort en cykeltur ner till vår havsvik, bara 2 km härifrån. Ska nog skriva om det på bloggen i morgon.
  Kram från Ingrid

 5. Uttrycket ”solgädda” har jag aldrig hört tidigare. Är det något typiskt gotländskt eller…..!?
  Fart skönt lät det! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag tror inte att det är något gotländskt uttryck, för jag har sett det i någon blogg hit och dit. Bland annat Elisabeth med bloggen ”Husbilen Ellen” brukar säga det och min mamma förstås, som var från Stockholm.
   Kram

 6. Hillevi skriver:

  Härligt uttryck: ”solgädda”! Här var det också kanonväder med 15 plusgrader.
  Vilka jättepelargoner! Nåja, min mårbacka och de sticklingar jag tog har överlevt, så till hösten kanske de också blommar…. 🙂 Tomatplantorna är yttepyttiga men jag har planterat om dem en gång åtminstone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *