Vårvärmen försvann

Det är mest mulet i dag och det blåser otäckt kallt. Nu är det vinterjacka som gäller igen. Trots det har jag gått och tittat på mina gräsmattor och haft funderingar på att jag skulle klippa dem i dag. Gräset växer ju trots att det är lite kyligt. När jag var ute på gården en vända kollade jag att gräsklipparen stod på sin plats igen efter vinterförvaringen, men jag tänkte vänta tills efter lunch.

Nu blommar pärlhyacinterna

Jag åt fiskpinnar och potatismos sedan samlade jag ihop potatisskalen och tog dem med mig ut när jag skulle gå och hämta klipparen. Då regnade det! Inte mycket, men i alla fall så pass att jag inte ville göra mig löjlig genom att sätt igång med gräsklippning i regnväder. Nu skiner solen igen, men nu struntar jag i det i dag.

Sommarens månadsbild

Jag har varit lite oroligt för min Hakuro Nishiki, men nu började den knoppas och ser riktigt pigg ut. Jag var rädd att jag gått för hårt fram när jag beskar den någon gång i mars månad. Den kan nästan få bli sommarens månadsbild, så har jag koll på hur den utvecklas.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård. Bokmärk permalänken.

12 svar på Vårvärmen försvann

 1. Likadant här – betydligt svalare. Och lite, lite regn på nätterna. Jag har också kollat på vår gräsmatta och den är inte lång, men ojämn. Och mossig! Men det försvinner förhoppningsvis när den blir gödslad.
  Vilket spännande träd du har; fiffigt att gör den till månadens bild, så att man kan se vad som händer!
  Kram, Monica

 2. Lambergsfrua skriver:

  Regnigt och svalt här också, men det börjar ändå grönska så fint. Ingen snö som förra året idag – det känns positivt. Våra gräsmattor har knappt börjat växa, men våra parkeringar och gångar sopas just idag. Då är det faktiskt bra med lite lätt regn som binder dammet.
  Ha det gott!
  Kram ????????

 3. Znogge skriver:

  Även här har det varit betydligt svalare men solen har varit framme hela dagen så det var ändå skönt. Nu mulnar det på och vi kan bara skryta med 13 grader. Snopet med gräsklippningen men såväl klipparen som gräset lär stå kvar 😉

  Kram och god tisdagskväll!

 4. Gunnel skriver:

  Vi har samma oberäkneliga väder här, så gräsklippningen får vänta. Det ska bli kul att följa din växt…..ingen som jag känner till alls. Kram

 5. Kraka skriver:

  Igår var det verkligen både kallt och regnigt här i Göteborg. Idag ser det ut att kunna bli lite bättre. Hoppas det.
  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Så vackert med pärlhyacinter och bellis i gräsmattan. Bellis var mina barndomsfavoriter, då jag fick plocka hur mycket som helst av dem! Jag gillar dem fortfarande.

Kommentarer inaktiverade.