Varvet runt

Halvklart, men behagligt varmt är det idag och när jag hade fixat färdigt här på förmiddagen gav jag mig iväg ut på en promenad. Det har blivit dåligt med det när det varit så soliga och varma dagar. Jag bestämde mig för att jag skulle gå genom skogen och sedan gå runt Warfsholmen.

På Djurgårdslundsvägen beundrar jag alltid den här trädgården med alla vackra planteringar av Flitiga Lisa.

Vid ett av huset på Norra Kustvägen finns det fina bestånd av höstanemoner. Här smiter de ut genom staketet

Förra gången jag gick jag den här rundan var den 12 augusti och då tog jag ett foto av Burströms gamla stuga, som då såg helt obebodd ut och det var inte så konstigt, för idag var stugan borta och på tomten har man gjort en grund till ett nytt hus. Tänk så fort det kan gå!

När jag kom ut på Warfsholmen gick jag ner till stranden och satt där och filosoferade en stund.

Skulle jag, eller skulle jag inte fortsätta ut till Hamncaféet? Jag hade ju varit duktig och gått så långt, då kunde jag väl unna mig en god lunch där. Jag kunde åtminstone gå ut och se vad de hade på menyn idag. 😉

På hamnen hade brandförebyggarna parkerat och satt och åt medhavd lunch.

På Hamncaféet var det fullt av folk. Nu har de dragit ner på öppethållandet och har bara öppet månd-fred 11.00-15.00. Fast nu på lördag lockar de med räkfrossa och öppet till 24.00. Att det är ett populärt lunchställe framgår i alla fall klart. Det var fullt av gäster från Klintehamn vid borden.

Fetaostfyllda färsbiffar med sås och potatis och tsatsiki smakade väldigt gott.

Efter en kopp kaffe och en kaka gick jag hem igen, mätt och belåten och nu ska jag sätta mig ute och läsa ett tag.

Dagens ordspråk:

Med gåvor och gengåvor varar vänskapen längst.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Varvet runt

 1. Raija skriver:

  Lunchen såg väldigt god ut :-).

 2. Ann -Marie skriver:

  Så fint Ingrid och gott ser det ut. Jag vill också äta på Hamncafe’et någon dag. Kram till dig.

 3. Lambergsfrua skriver:

  Så vackra bilder. Nu fick jag lära mig att den fina rosa blomman är en höstanemon. Den där lunchen ser delikat ut. Inte undra på att stället är populärt;)
  Att riva hus brukar gå snabbt, men att bygga upp brukar ta mycket längre tid. Det här ser ju hoppfullt ut.
  Önskar dig en fin fortsättning på dagen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Skogsnuvan skriver:

  Så fina trädgårdar du fotograferat och vilken tur att du hann ta kort på lilla huset innan det försvann. God mat ser du ut att ha fått. Jag har varit i skogen hela dagen och till och med sett en björn på nära håll så trots att det regnar är jag nöjd med min dag

 5. Laila Östergren skriver:

  Vi konstaterade också att huset rivits och ny grund lagd. Har inte gått den vägen på länge. Mina höstanemoner har dånat i värmen och torkan och vill inte blomma mer så jag får väl klippa ner dem så de får vila till nästa år. Lunchen ser verkligen god ut. Hoppas de fortsätter med luncherna även framöver.

  • Ingrid skriver:

   Jag tog hit några höstanemoner från Stenstugu när vi flyttade, men de ser inte mycket ut för världen. Jag klämde ner dem bredvid höstastrar och de fick det nog för trångt. Jag får göra något åt det till hösten.
   Kram

 6. Suss skriver:

  Nu har jag både bloggat lite själv, läst ikapp och nu känner jag mig ganska nöjd igen. Flitiga Lisor gör verkligen skäl för namnet, de bara blommar och blommar och blommar. Jag tycker om dem, men har bara inomhusblommor (än så länge). Rosenskärorna du visade i ett tidigare inlägg är också väldigt vackra och jag glömmer ibland att jag faktiskt har rätt så stor trädgård nu, så till våren får det nog bli lite mer nytt i rabatterna.
  Tycker du var modig som vågade köra om det där stora schabraket med 2 cyklister bakom! KRAM

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig flitiga lisor inomhus. Skräplisor kallas de ju och de gör verkligen skäl för det namnet. 😉 Nästa sommar ska jag sätta några ute.
   Visst var jag modig, eller kanske hellre dumdristig. 😉

 7. Gerd skriver:

  Hamncaféet verkar ha läcker mat, din tallrik såg ju bara SÅ god ut!
  Och vackra trädgårdar, fint!
  Min väninna Ingrid och jag gick ut och åt på närliggande Pizzerian idag. Hon ville ha en pizza och jag tog en räksallad. Rikliga portioner. Och när hon kom fick hon en stadig frukost. Jag fick en dagshjälp med flytten, guld värt. Och nu är jag vråltrött. Kram, Gerd♥

 8. Bosse Lidén skriver:

  Bilden på din lunch ser verkligen läcker ut. De är fina de andra bilderna också. Blir så sugen på att sitta på den där bänken med den vyn framför mig.
  Det går fort att riva ett hus nu för tiden. Känns alltid lite sorgligt om man har minnen från de som bott i huset.
  Önskar dig en fin helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *