Varvet runt

Det är lite växlade väder idag….


…men jag la mig i solstolen efter lunch och slumrade där en stund och det var riktigt skönt. När jag tyckte att jag vilat färdigt tog jag på mig och gav mig iväg på en vända runt Warfsholmen. Jag var nyfiken på att se om skogsliljorna blommade….

…och det gjorde de minsann…

…och orkidéerna också.

Penséer kan man plantera var som helst!

Kaprifolen blommar också för fullt just nu.

Jag måste säga att jag är väldigt glad och tacksam över att jag kan komma ut och gå och slipper sitta hemma och sukta. Ofta har jag lite ont i ryggen när jag ger mig iväg, men det brukar släppa efter ett tag och så var det idag också.

Nu är det dags för otendag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

21 svar på Varvet runt

 1. Kicki skriver:

  Vi har just ätit ute på altanen. Bäst att passa på denna soliga och varma dag, för imorgon startar regnet.
  Nog är det en kaprifol på din bild?
  Kram/Kicki

 2. Åh vilka fina skogsliljor! Men vad heter den tredje orkiden den som är ljusare än Johannesnycklarna?

 3. Vilken härlig prommis – och det är precis som du säger, det är tur att man kan är förunnad att kunna vara ute och njuta! 😆
  Jag har också njutit idag, för även om det kallas ”trädgårdsjobb” så är det ju faktiskt min hobby. 😉
  Idag klippte jag gräs och så rensade jag den stora ”gräs- och bamburabatten” på baksidan. Den är nog faktiskt mera en stor ”perenn-, buske-, gräs- och bamburabatt” numera – för att inte tala om ogräs. Och det trots att jag har en skyddsmatta och sen barkmull över den. Men gräset och bambun tar sig igenom precis ALLT! 👿 Men nu är den snygg….. 🙄
  KRAM
  Susie

 4. Laila Östergren skriver:

  Jättefina blomsterbilder. Även jag har tagit en promenad i dag sen har jag njutit i mitt ”trädgårdsland” med att rensa ogräs.
  Ha en skön kväll!

 5. Znogge skriver:

  Det förstår jag att du är. Att kunna komma ut och röra sig är verkligen mycket värt. Ser hur lite min mamma kommer ut numera…

  Vackra bilder som vanligt!

  Kram

 6. Vonna skriver:

  Tog en prommis i morse med kompisen som gärna vill ha sällskap på promenaden.
  Saknade min cykeltur! Tog en liten tur runt Klinte Odvalls i efm. Fick för mig att få titta på din lilla täppa o se dig sitta o läsa på framsidan. Men icke satt Ingrid o läste en bok! Men så fint du fått det på framsidan 😀 baksidan fick jag inte se.

  Kram

 7. Agneta skriver:

  Din uteplats ser så skön ut och det verkar så lagom och blommor har du också. Det där med att kunna röra på sig är väldigt värdefullt, jag känner det var dag jag vaknar, speciellt nu när jag har en mer eller mindre mosad axel, men kommer man igång så är det så skönt, det lisar både kropp och själ.
  Inte värt jag talar om för min man att skogsliljorna och orkidéerna blommar, för då vill han åka på stört! Eller, varför inte! Han älskar vilda blommor och orkidéer i synnerhet! Väldigt fina bilder!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Min uteplats är precis lagom. När man är van vid en stor trädgård är det underbart att bara gräsklippningen tar fem minuter. 😉
   Skicka du iväg maken så att han får njuta av liljor och orkidéer.
   Kram

 8. Mien skriver:

  Men visst är vit skogslilja också en orkidé? När jag var på Fårö i helgen så var skogsliljan den vanligaste blomman. Svårt att förklara för skåningarna att den är jätteovanlig och fridlyst när den växer i sådana mängder. Den röda har jag bara sett vid Mulde och vid Snäckan. Har du fler ställen?
  Mien

 9. Raija skriver:

  Så många fina blommor du hittade på din promenad. Här blommar också kaprifolen och vallmon. Den här årstiden är underbar och man får vara tacksam att man orkar komma ut och uppleva detta.

 10. Skatan skriver:

  Ja det är härligt att röra lite på sig även om det tar emot i början.
  Och nu … den här årstiden … när det är så mycket vackert att titta på är det extra härligt.

  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *