Varvet runt

Det blev en promenad runt Warfsholmen på förmiddagen trots att det blåste ganska mycket. Jane fick stanna hemma, för när jag skulle gå iväg såg jag att batteriet började bli urladdat och jag ville ju ha lite kraft över till några foton och eventuella telefonsamtal.

Grusvägen in till Warfsholmen, eller Varvet som vi alltid kallat det, är kantad av vackra blommor. Dikesrenarna är som de vackraste rabatter.

Den här fina svanen tog jag ett foto av från Warvsholmsbron.

Rosenhäckarna vid hamnen har börjat blomma sedan jag var där senast.

Jag var framme vid Hamncaféet när klockan var tolv, så det passade alldeles utmärkt att gå in där och äta lunch. En tallrik varmrökt lax med hjortronsås och kokt potatis smakade mycket bra.

Fast det var lite stökigt där, för det kom in ett sällskap på två-tre familjer med massor av barn. Aldrig kan jag minnas att våra barn var så högröstade och bråkiga. I alla fall inte när vi var ute bland folk. Fast föräldrarna verkade helt oberörda över hur barnen betedde sig, så det är väl kanske jag som glömt hur det är att ha barn eller också har jag helt enkelt börjat bli gammal och grinig. 😉

På hemvägen fick jag se att man flyttat tillbaka sillgrisslan till den gamla platsen igen och så har man satt dit en eka full med sommarblommor. Det kommer säkert att bli väldigt vackert när plantorna växer till sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Varvet runt

 1. Hej syster!
  Vad fina blommor det finns på Gotland. Och havet, så fint.
  Kram BoB! 🙂

 2. Gerd skriver:

  Jättevackra blombilder, och från havet!
  Tittade på dina månadsbilder också, och jag tycker allt att jag ser skillnad månad från månad. Sedan beror det på hur vädret är, hur bilderna blir också.
  Ditt tyckande om barnfamiljerna, kan jag skriva under på. Mina barns familjer uppför sig inte så, det handlar om vanligt hyfs. Men jag har lagt märke till detsamma, det är ”barnen i centrum”.
  Goa varma kramar, Gerd♥

 3. Znogge skriver:

  Vilka trevliga bilder från din promenad. Kul att göra en plantering i en eka. Passar liksom så bra in 🙂

  Kram och trevlig kväll!

 4. Kicki skriver:

  Hjortronsås till laxen, det lät inte som det första man tänker på med lax.
  Ungar som stimmar ohejdat verkar vara ”tidens tand”. Jag tror inte alls att det har med vår ålder att göra. Det brister en del i vanlig hyfs bara.
  Åh, vad jag är i valet och kvalet om vi ska boka en resa till Gotland eller inte. Det finns ju så mycket fint som jag skulle vilja se, men jag börjar tycka att dom långa bilresorna är lite väl tröttsamma.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det var faktiskt gott med den lite söta hjortronsåsen till rökt lax. Såsen var gjort på créme fraische med lite hjortron i så den blev syrlig och god.

   Hoppas att ni kommer till Gotland i sommar också, så att vi får träffas igen!

   Kram!

 5. elisabet skriver:

  Du är inte gammal och gnällig utan det är föräldrarna som inte sätter gränser.
  Det pratades det mycket om på radion idag.
  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Vilka ljuvliga sommarbilder du fotograferat! Sverige när det är som bäst!!! Ha dé gott! Elisabeth

 7. Louise skriver:

  Även hos dig så växer och prunkar det. Visst är det en härlig tid vi har nu … 🙂

 8. Charlotte skriver:

  Så mycket vackra blommor du ser på dina promenader. Har sillgrisslan stått på något annat ställe ? Håller med dig om barnen. Den ”nya” generationens föräldrar tycker rätten är deras. Dom viker inte av på trottoarerna trots att dom kan gå med flera barnvagnar i bredd. ( Det finns naturligtvis undantag även där)
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Grisslan stod på andra sidan vägen, in mot Donnersparken under några år, men nu har den ”kommit hem” igen.

   Klart att det finns välartade och lugna barn också, men det är ju som vanligt så att det är bråkstakarna som hörs. 😉

 9. Janne skriver:

  Morron ! Soligt och fint väder här. Nu åker vi på Semester ! Ha det bra !

 10. Hejsan Ingrid !

  Nej då Ingrid, det är barnen som är ouppfostrade.
  Föräldrarna har ingen hand med sina barn längre. De
  är detsamma här de gapar och skriker som om de satt fast i..
  grindhålet. Högst irriterande när vi på äldre dar vill ha lugnt och skönt.

  Himmel så många vackra blomster det finns på Din Ö.

  Minns när Du observerade svanparet, är det bara en i sommar.

  Ha en fin Måndag

  Kram

 11. Birgitta skriver:

  Så härliga sommarbilder! Grönt, grönt, grönt. I vinter, när jag är trött och allt är mörkt och eländigt, skall jag bläddra tillbaka i din blogg och titta på dina bilder 😉

  Fy så trist med ett sånt restaurangbesök. Jag tog aldrig med mina ungar till ”vuxna” restauranger, av den enkla anledningen att min son inte kunde sitta still. Det GICK inte. Han var precis överallt. Och det ville jag bespara andra gäster. Förstår att lite av din upplevelse gick åt skogen. Man vill ju ha lugn och ro när man äter. Idag sitter han still, min son, och det är en glädje att gå ut och äta med honom. Fast…. han är ju dock 29 år nu :mrgreen:

  Kram

 12. Eleonora skriver:

  Vilken ljuvlig blomsterprakt du passerade under din promenad. Synd bara att restaurangbesöket skulle vara så stojigt och besvärande. Det är INTE du som är gammal och grinig.

  Det är de unga föräldrarna, som inte kan eller vet HUR de ska uppfostra sina barn. Synd om barnen, som går ut i livet med felaktig uppfattning om hur de ska uppträda i vissa situationer – kanske därför som så många måste köpa boken VETT OCH ETIKETT när dom som äldre hamnar i situationer där det krävs visst uppförande. Lättare vore det att få kunskap genom föräldrars fasta och kärleksfulla uppfostran förutsatt att dom själva kan och vet.

  Nästa gång jag gör min promenad ska jag ta med kameran och hoppas att jag ska kunna finna i vart fall hälften av den blomprakt du förevisar. Kram till dig Ingrid

 13. Du förmedlar din vardag så fint med bilder och levande text! Alltid lika roligt att gå in på din blogg!

 14. Lambergsfrua skriver:

  Åh så vackert med alla dessa blommor och den ståtliga svanen. Jag har njutit. Tack för att du delar med dig!
  Varm och solig kram,
  Lambergsfrua 🙂

 15. Suss skriver:

  Du minns nog rätt, när jag var barn var det inte tillåtet att väsnas ute på ”lokal” och det fick inte mina barn heller göra. Idag verkar det helt legitimt och i vissa miljöer tycker jag det är okej, dock inte på matställen för allmänheten och inte på konserter i kyrkor och andra lokaliteter.
  Jag har en mycket god vän som arbetat med barn (och fortfarande) i hela sitt liv. Hon har 3 barn och 6 barnbarn, så hon vet vad hon talar om. Hon brukar säga till mig: ”Susanne, jag har blivit barnfientlig, jag tål inte när ungar skriker på affärer, cafeér och andra liknande ställen.” Jag håller med henne och det kan du också göra utan att fundera särskilt mycket över det! KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Du har nog så rätt, man får faktiskt tycka att skrikiga och bråkiga barn är jobbiga.
   Barnen är det nog inget fel på, det är föräldrarna som inte kan sätta gränser och är för slappa. Det är lättare att låta ungarna leva loppan än att ta ihåll med dem och försöka få dem att uppföra sig väl.
   Kram

 16. Kerstin skriver:

  Jag har alltid gillat ungar men blir fruktansvärt irriterad när man får konserter,uppträdanden och restaurangbesök förstörda av andras barn. Varför säger inte föräldrarna till?? Det är faktiskt ganska oförskämt både mot uppträdande artister och publik att låta ungarna härja fritt. Vi är säkert många som är lika ”gnälliga” som du är. Men det kanske är vi som ska börja ta föräldrarna i örat och inte vara så rädda för att säga ifrån.
  Kram /Kerstin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *