Vasaloppet 2013

Som vanligt den första söndagen i mars har jag suttit framför tv:n från klockan åtta i morse tills segraren gick i mål i Mora strax före tolv. Jag är annars måttligt intresserad av sport, men Vasaloppet kan jag inte motstå och det har verkligen varit en trevlig och spännande förmiddag.

Kranskullan Isabelle Jansson och årets Vasaloppssegrare Jörgen Aukland.

När jag nu har klarat av dagens skidåkning ska jag ta mig lite lunch och sedan gå ut ett tag. Solen skiner och det är ett par grader varmt, men det blåser, så man får nog klä på sig ordentligt.

Dagens ordspråk:

Blygsamhet är en dygd – men man kommer längre utan den.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

35 svar på Vasaloppet 2013

 1. Kicki skriver:

  Det är samma här. Vasaloppet vill jag gärna se.
  Nu är det dags att gå ut med hundarna.
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Vasaloppet är onekligen speciellt minst sagt! Men i år missade jag det helt. Av olika anledningar…

  Kram

 3. Suss skriver:

  Vi har också suttit där, men jag har gjort en massa annat också under tiden. Det kändes inte nödvändigt för mig att se varje stakning, men nu är det avklarat för i år och visst hör det till att man vill se Vasaloppet. Kram!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Då har du haft gott sällskap av Mannen i Mitt Liv 😉 Här har vi ungefär likadant väder som du på Gotland. Klart man måste försöka ta sig ut trots blåsten. Det gäller bara att dra ner luvan ordentligt.

  Ha en skön söndag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Jah Hollis skriver:

  Skidåkning är bäst från tv-soffan. 🙂
  Ha en fortsatt fin mars-söndag!

 6. Hejsan Ingrid !

  Jag satte också på teven,
  så den har varit på ända till två.
  Då gick det ändå inte att se, för
  solen skiner in.Lyssnade mes, titta
  till då och då.Så tack nu vet jag vem som tog hem det.
  Skönt att det var en från Norden.

  Kram Majsan Mi

 7. Annika skriver:

  Även jag hade TV´n på och drömde för en stund om att själv ge mig ut i spåren. Såg så rofyllt ut. dock som jag snabbt till sans och påminde mig själv om att jag helt saknar erfarenhet av att åka skidor. Vore nog dårskap att ge sig ut på en 9 mil lång färd!

 8. Så vi tycks ha gjort ungefär samma sak i dag då 😀 Vasaloppet förenar!

 9. Beppan skriver:

  Inget Vasalopp för oss i dag. Däremot femmilen i Valle di Fiemme. Vilken rysare!!
  Kul är det att jämföra de Svenska med de Norska kommentatorerna….. 🙂

 10. Margaretha skriver:

  Vilken härlig mix. Dels sitta hemma i lugn och ro och heja på åkarna. Men slippa kämpa själv på plats. Och sen gå ut i den härliga solen, nöjd med idrottsinsatsen den här veckan ..
  Jag gjorde väl ungefär som du, både TV och njöt av det underbara vädret. Kunde bara ha varit lite mindre blåst. Men skönt ändå. 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag håller med dig, lite mindre blåst hade jag också önskat, men jag gick en bit i skogen och där var det så stilla och skönt och jag stod en lång stund i solskenet med näsan i vädret och bara njöt…

 11. Skogsnuvan skriver:

  Vid 8-tiden kom snälle Sven med en smörgåstårta och han och jag satt och såg Vasaloppet, den enda sport jag tittar på. Vi har det som tradition sedan många år och efter ett tag kom plogbilsmannen också in på fika. En trevlig förmiddag och frampå eftermiddagen dök 4 unga människor på snöskoter hit och åt upp resten av smörgåstårtan. En fin dag.

 12. Elisabeth skriver:

  Vi har inte följt Vasaloppet, men fick en beskrivning av mamma, 92 år, som följde loppet noga.
  Ha de gott! Elisabeth

 13. Laila Östergren skriver:

  Här har vi följt Vasaloppet, 5-milen och skidskytte. Jag satt och broderade och tittade när det blev spännande. Det blev i mastigaste laget. Motionen får bli en annan dag.

 14. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Ja du, det var mycket skidor på Teven i dag och jag som sällan ser mer än slutet av Vasaloppet satt som klistrad fr. 08.30-tiden och framåt. Det var riktigt spännande mot slutet och trött i armarna blev jag bara av att se dom staka sig fram utan paus. Men så hade vi tjejernas lopp också att titta på.

  Jag såg solens strålar leta sig in mellan persiennerna i morse så upp med både dom och alla fönster och balkongdörr, men attans vad det blåste, det var riktigt hemskt så det blev till att stänga igen. Brr….så isande kall vinden var och det drog direkt på fötterna där jag satt vid teven. Våren är här men vintern vill inte släppa taget riktigt.
  Nåja, ljuset kommer mer och mer och dagarna blir längre och bara det är skönt.

  Kram på dig, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det var verkligen isande kalla vindar igår. Jag gick ut en vända och måste erkänna att det inte var speciellt skönt. Jo, när jag gick i skogen, där var det varmt och gott i solskenet.
   Vi får tåla oss lite, våren är på gång!
   Kram, Ingrid

 15. Raija skriver:

  Misstänker att vi är ganska många, som normalt inte bryr oss om sport, som ändå väljer att titta på Vasaloppet. Det roligaste är ju när de pratar med vanliga människor, tycker jag.

 16. Birgitta skriver:

  Jag missade fullständigt hela Vasaloppet :-). Men mina vänner i Sthlm satte sig på ett spinningpass med storbildsskärm. De startade på cykeln när loppet startade, och slutade när första gubben gick i mål. Pust och phu. Själv klarar jag väl en 5 km innan jag kroknar så det är nog inte nån idé att jag ens försöker.

  Kram på dig!

  • Ingrid skriver:

   5 km, det är så långt jag orkar också. Eller orkar och orkar, några km till skulle väl inte vara några problem, men det är ju så trist….

 17. Astrid skriver:

  Jag missade hela Vasaloppet igår. Vi har haft besök av son och barnbarn i nästan en vecka så jag skulle ordna mat före att vi skulle upp till Luleå Airport
  Maken åkte Vasaloppet ett år, men det blev bara ett år för sedan så saknades snö i två år om jag inte minns fel

Kommentarer inaktiverade.