Växthusrunda

Goda vännen Ann-Marie från Visby kom och hälsade på mig idag och när vi ätit lunch föreslog hon en biltur. Vi har haft mulet väder idag på vår del av ön, så det var verkligen en perfekt dag för bilåkning.

Ann-Marie ville åka till något växthus, så hon satte kurs mot Jonas i När. På vägen dit stannade vi till vid Stånga trädgård och var inne och tittade på deras odlingar. Det blev dock inga större affärer där, för det enda vi köpte var en solbrud och en påse dillfrö, men jag såg ett litet träd som jag nog ska åka tillbaka och köpa vid ett senare tillfälle. En sån där söt salix med röd ved och smala gröna blad, så sött! Jag har faktiskt plats för ett litet träd till.

När vi varit i Stånga fortsatte vi alltså till Jonas i När och där handlade vi desto mera. Det var lite urplockat, men det fanns en hel del växter till bra priser, för Jonas stänger för säsongen på torsdag.

Rosenskära, bärnstensvippa och rosettkudde

Nu får jag se var jag ska plantera ner de här fynden. Den där rosettkudden ska få stå på bordet på framsidan. Den ska få fina gula blommor sa Jonas och jag tror att jag har en gul ytterkruka i förrådet som skulle kunna passa bra. Det kan säkert bli riktigt snyggt.

När vi handlat färdigt och åkte mot Klintehamn igen hade solen hittat till vår del av ön också. Det vore verkligen trevligt om det kunde bli en solskensdag i morgon.

Tack Ann-Marie för en trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Växthusrunda

 1. Gunnar skriver:

  Alltid kul med nya växter men det gäller att det finns plats också. Vår trädgård är inte stor så det får bli lagom med köp. Det är livsfarligt att släppa mig loss i ett trädgårdscenter.
  Bärnstensvippa har jag aldrig hört talas om förut.

 2. I mitt huvud skriver:

  Vilken härlig dag du verkar ha haft!
  Hoppas det blir fint med dina nya växter!

 3. Znogge skriver:

  Vilken trevlig eftermiddag!

  Kram

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Fina växter! Visst är det roligt att ”shoppa loss” i växtcenter av olika slag! Häromdagen var jag in i en makalöst charmig liten blomsterbutik och kom ut med både det ena och det andra, ett olivträd (litet som man kan ha inomhus) bland annat! Hur jag nu ska få det att överleva för grönfingrad är jag inte. Bara optimist. och då kommer man ju en liten bit på väg i alla fall. Som att köpa trädet. Kram

Kommentarer inaktiverade.