Vecka 29 – tack pappa

Nu är Stockholmsveckan i full gång och Visby fullt av ungdomar som slår runt. Den här artikeln i helagotland.se beskriver fenomenet. Jag missunnar ingen att ha roligt, så därför är det tråkigt att konstatera att vi har mulet väder och bara 15° och det ska bli regn och inte ser det ut att bli bättre i morgon. Ungdomarna har ju så lite kläder på sig, i alla fall tjejerna, så de kommer nog att frysa.

Samtidigt har parkförvaltningen fullt upp. För nedskräpningen i Visby den här veckan slås bara av den under Medeltidsveckan.

Här på Odvalds är det i alla fall lugnt och rent och fint. Igår var vaktmästaren här och klippte gräsmattorna och det prunkar och blommar för fullt i alla rabatter. Den här kyliga sommaren har verkligen fått växtligheten att må bra och fått all blomning att hålla sig länge.

Jag har inte riktigt klart för mig hur jag ska använda den här onsdagen, men till att börja med ska jag plantera om en av mina krukväxter och så var det ju det där med bakning……. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Vecka 29 – tack pappa

 1. Znogge skriver:

  Så det är er tur nu! Vi har haft Falsterbo Horseshow här och då är det party en hel vecka. Tidvis rena kaoset. Nu gjorde vädret att blev lugnare i år. Tack och lov säger jag.

  Kram

 2. Znogge skriver:

  Aha, tycks fungera i dag. Hoppas det fortsätter göra det. 😀

 3. Ailas skriver:

  Roligt kan man ha på olika sätt, men att skräpa ner och skapa allmän otrivsel för andra tycker jag är ett dåligt sätt. Frågan är hur roligt de egentligen har själva, kanske upprätthåller de enbart en myt?

  Önskar dig en fortsatt fin onsdag, oavsett väder. Du är bra på att anpassa dig, vet jag.

  Kram

 4. Kicki skriver:

  Här uppe har vi ju haft P&L, där det kommer kopiösa mängder ungdomar till Borlänge för en vecka. I år regnade det ju mer eller mindre hela veckan.
  Det gör det för övrigt dagligen även fortsättningsvis. Jag har aldrig varit med om sämre sommar. Men som du säger så blommar det längre, även om allt är sent i starten.
  Jag tog hallon ur frysen idag, som jag fryst ner den 20 juli i fjol. Än finns knappt blommor i hallonhäcken, än mindre några kart i år vid samma tid.
  Jag hoppas verkligen att vår augustiresa till Gotland blir bättre. Jag ska förresten betala resan idag.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Vi får hoppas att augusti blir en fin månad både hos er och här på Gotland. Augusti brukar vara den bästa sommarmånaden, men i år är ju ingenting sig likt 🙁
   Kram!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vi har vänner i Falsterbo som gärna håller sig borta under ”Hästveckan” och vi har vänner i Båstad, som flyr fältet under Båstadveckan. De står inte ut med trafikkaoset, festandet, skränandet och nedskräpningen. Jag förstår ju att de här veckorna generar mycket pengar och i mångt och mycket är ett måste, för att orterna ska överleva och kunna erbjuda sina invånare bra service året om. Samma sak gäller antagligen även för Visby och andra orter som anordnar festivaler.
  Skönt att det är lugnt och fint hos dig i Osvald i alla fall.

  Här är det väldigt lugnt och tyst sen Sonen har åkt hem, men vi är tacksamma och glada för att han velat stanna så länge. Även om han i stort sett har skött sig själv har vi ätit middag tillsammans och det har varit väldigt trevligt.

  Vi har växlande väder här idag och behaglig temperatur – vilket betyder under +20;)
  Önskar dig en fin dag oavsett vad du tar dig för.
  Solig kram,
  Lambergsfrua 🙂

  PS. Jag måste ha missförstått, jag har fått för mig att din käre Åke vilar på Fröjels kyrkogård. Jag ber om ursäkt för misstaget! DS

  • Ingrid skriver:

   Stockholmsveckan är ett fenomen som inte ens krögarna i Visby uppskattar. De vill inte ha den sortens gäster påstår de, men visst måste de få in en hel del pengar på ungdomarnas hunger och kanske framför allt törst. 😉

   Jag förstår att det känns tomt när sonen åkt, men så är det ju, vi har dem bara till låns. 😉

   Visst ligger Åke begravd på Fröjel kyrkogård, bara inte i den grav som jag visade en bild av. Han ligger i samma grav som sina föräldrar och där ska ännu upp en sten, men vi avvaktar med det lite. Egentligen ville han inte ha någon, men jag känner nog för det i alla fall, när han nu inte kom i någon minneslund.

   Kram!

 6. Hejsan Ingrid !

  Stockholmsveckan/Fruntimmersveckan.

  Det blir nog växlande väder,vännen jag skulle möta på stan ringde återbud i morse,så jag for ner ändå.Och i morgon ville Maggan ha min hjälp att hålla lyseknappen i källaren då duger man-Att hon inte kan utnyttja någon annan till det ändamålet.Monica har farit bort, då går det bra att höra av sig.Får väl vara glad åt det.Att hon vill ha min hjälp.Ändå hade jag bestämt mig för att hon ska få inte styra mig.Så blev det så ändå.

  Ha en fin kväll !

  Kram Majsan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *