Veckans bloggtema – Sex

Om man läser i de vanliga bloggarna här på nätet så nämns sex nästan aldrig, i vanliga veckotidningar får man gå till frågespalterna om man vill läsa om sex och i dagspressen dyker det visserligen upp en och annan skandal, men annars nämns det inte. I reklamsammanhang och på TV däremot blir man påprackad sexuella antydningar ideligen. Jag reagerar starkt på alla snaskiga sexskämt i TV:s så kallade underhållningsprogram typ Parlamentet. Där är större delen av skämten “under bältet” och det är inte måttligt heller. Samtliga komiker som är med där använder sig av detta osmakliga och billiga sätt att vara roliga. Nu har vi inga småbarn längre, men det är program som jag absolut inte skulle vilja se i sällskap med barn, det känns penibelt nog om det är andra än maken närvarande framför TV:n.

Det är klart att man kan välja bort sådana program som man ogillar, men på något sätt så känns det som om det vore ens rätt att kunna sätta på TV:n i sitt eget vardagsrum utan att behöva “riskera” att känna sig obekväm. När man sedan läser i pressen att TV:stjärnor som Carolina Gynning och Carina Berg ligger med olika killar och sedan betygsätter deras prestationer, då vill man inte se dem heller i TV. Då har sex helt plötsligt blivit riktigt fult!

På TV och i filmer kan man ibland se ganska vackra sexscener, men också en del förnedrande och våldsamma och både när det gäller vanligt våld och våld i samband med sex, så sänder det signaler till våra ungdomar som kan vara förödande. I stället för att se sex som den njutning det kan vara i samspelet mellan två männsikor, så kan de få en uppfattning om att sex ger en människa kontroll och makt över en annan.

Hur, var och när vi har sex spelar ingen större roll, bara båda parterna är med på det. Vad man däremot aldrig bör göra är att inkräkta på andra människors privata sfär. Visst kan man hålla handen, och en kram eller en kyss bland andra människor är bara vackert, men där måste det stanna. Att ha samlag mer eller mindre offentligt är aldrig ok, det är något man ska hålla privat. Hur man sedan har sex är helt upp till var och en, men det allra viktigaste av allt är att båda parterna är med på det. Tvång i form av verbala påtryckningar eller fysiskt våld är helt oacceptabelt.

Att det är skillnad mellan mäns och kvinnors sexualitet tycker jag nog talar sitt tydliga språk. Se bara på alla makthavare, som trots att de måste vara medvetna om hur konsekvenserna av deras sexliv kan bli, ändå inte kunnat “hålla sig i skinnet”. Jag behöver väl bara nämna Clinton! Och det finns fler skandaler av det här slaget. Däremot kan jag inte erinra mig att någon kvinnlig högre befattningshavare varit inblandad in något liknande. Även sexövergrepp mot barn och andra vuxna begås till större delen av män, även om det finns en och annan kvinna inblandad också. Kvinnor blir våldtagna och får veta att de får skylla sig själva för att de går för lätt klädda. Visserligen har unga tjejer av idag nästan inga kläder på sig, åtminstone sommartid, men inte ska de behöva blir överfallna för den skull. Killarna måste lära sig att hantera sin sexualitet!

Sex är härligt, sex är den ultimata föreningen mellan två människor och något som hör livet till, något som vi inte kan vara utan. Det får bli slutorden i mitt, kanske lite röriga inlägg i det här ämnet.

via Livet på Stenstugu » Veckans bloggtema.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tänkt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *