Veckans fototriss – Smultronställe

21&#176. Av nattens oväder blev det inte så mycket här vid Stenstugu. Några blixtar och åskknallar och 5 mm regn var allt, men jag har hört på radion att det ser helt annorlunda ut i andra delar av landet. Få se vad dagen har att bjuda på, det har stänkt lite från och till. Nu till söndagens fototriss!
Veckans fotouppgift, som den här gången kommer från vinnaren i tävlingen häromveckan, Mamma med kamera lyder:
– Eftersom jag befinner mig på ett av mina smultronställen just nu, så tycker jag att det skulle vara kul med ett nytt s-tema, d v s SMULTRONSTÄLLE. Vi är väl ganska många som uppsöker sådana i semestertider. Så fram med era kameror, leta upp era egna smultronställen och dela med er av dem till oss andra genom bilderna. Jag tycker det vore extra kul om ni berättar lite om smultronstället i ord också.
När jag tänker på mina smultronställen, så är Karlsöarna ett av dem. När jag var barn tillbringade vår familj varje midsommar, tillsammans med min kusin Göran och hans familj, på Lilla Karlsö. Vi var där många år i rad och det var ett riktigt äventyr, för där fanns ingen servering, utan alla förnödenheter måste tas med (och så är det idag också om man vill övernatta på ”Lillön”).
Några år senare börjde vi att bo några dagar på sommaren på Stora Karlsö istället. Där fanns en restaurang där vi hade helpension, så där kunde mamma få lite semester också. Nästan det bästa med att bo på ön var att vi fick gå som vi ville. För de som kom ut med båten på en dagstur var det guidade turer och väldigt begränsade område som de fick vara på och då fick vi också hålla oss till de anvisade stigarna, men när väl båten hade gett sig iväg för dagen hade vi hela ön för oss själva.
1959, när jag var 18 år jobbade jag på restaurangen hela sommaren. Det var ett äventyr, jag blev lätt sjösjuk, så det var inte många gånger under sommaren som jag var iland. Jag var tillsammans med Åke redan då, så han kom ut och hälsade på ibland och när Åke och jag gifte oss pingsten 1961 gick vår bröllopsresa till ”Storön” där vi hade några härliga dagar innan vi skulle hem och gallra betor.
Efter det har det inte blivit så många besök på varken Lilla eller Stora Karlsö, men några gånger har vi varit där och det är alltid lika trevligt. Senaste gången jag var på Stora Karlsö var 2006 när min syster Kerstin var här och då tog jag bland annat de här fotona.
Fler som visar sina smultronställen hittar du HÄR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fototriss och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Veckans fototriss – Smultronställe

 1. Znogge skriver:

  Så vackra bilder från ditt smultronställe! Den tredje är min favorit!
  Funderar om jag ska hänga på. Får se… Vet i alla fall vilet det är!
  Tack för ditt grattis och trevlig söndag!
  Kram!

 2. Annette skriver:

  Åh så vackert, Ingrid, förstår att det är ditt smultronställe, underbart!
  Hoppas du mår gott i söndagsregnet, om det nu är så ni har det. Här hänger det i luften, ska strax ut på promenad och blir jag blöt så är det helt okej.
  Kram,
  Annette

 3. Mad World skriver:

  Vackra bilder från ditt smultronställe. Här regnar det och jag önskar jag vore där, i din bild nr 1.

 4. Erik "Semlan" skriver:

  Ett par öar jag ännu inte besökt, men sambon och grabben har varit där. De bodde där på ön och menar också att det är en plats värd att besöka. Tror jag nog får göra det, är väl finast på senvåren? Väljer första fotot, ser annorlunda ut 🙂

 5. annie skriver:

  ser helt bedårande vackert ut på ön Ingrid.. var länge sedan jag själv åkte båt blir ås lätt sjuösjuk 😉 men visst äre det väl underbart å kunna ta sig ut till skrägården när man är stadsbo som jag är 😉 vackra foton från dej här å jag förstår att det är ditt smultonställe..må så gott kramiz från annie

 6. annie skriver:

  ser helt bedårande vackert ut på ön Ingrid.. det var länge sedan jag själv åkte båt ..blir så lätt sjuösjuk 😉 men visst äre det väl underbart att kunna ta sig ut till skrägården när man är stadsbo som jag är 😉 vackra foton från dej här å jag förstår att det är ditt smultonställe.. må så gott kramiz från annie

 7. carina skriver:

  Så fint det ser ut, och att sen få ta del av din historia gör att det får en till stjärna.

 8. Mia skriver:

  Fantastisk miljö och fina foton – förstår att du valt detta ställe som ditt smultronställe 🙂

 9. elisabet skriver:

  Gallra betor…………..jisses vad många kilometer man krupit och varje rad hade alltid en liten backe på mitten så man inte såg slutet när man började krypa. Undrar varför det var så?
  Köpte min första skinnkappa för pengar jag tjänat på betgallring……….det var stort.

  • IngridL skriver:

   Och jag fick min första check när jag gallrat betor. Det var också stort när man fick gå med den där papperslappen och lösa in dem på banken.

 10. Gunvor skriver:

  Så otroligt fina bilder o din fina berättelse därtill gjorde det till en supertriss!Härligt!

 11. princexswe skriver:

  Underbart. Kan nästa känna doften av hav och höra vågornas brus. Första bilden blir min favorit.

 12. Henry skriver:

  Fina minnen och fina bilder från från Stora Karlsö, som vi tyvärr inte hann att besöka när vi gästade er ö.
  Kram!

 13. Åsa! skriver:

  Så fint du skriver om dina smultronställen! Storön är ju fantastisk, lillön har jag aldrig varit på, pinsamt, men jag blir också så hiskerligt sjösjuk såfort någon säger liten våg i sikte…

 14. Berit skriver:

  Gokväll Ingrid!
  Åh, det här väcker massor av minnen hos mig. Som nygifta var jag och Lennart med min mamma och pappa på Gotland och besökte stora Karlsö. Jag fick en stor fistel på kja onämnbart ställe och besökte sjukhuset i Visby, inte kul, men bra vård fick jag:-).
  Tack för underbara bilder!
  Kramar
  Berit

 15. cat skriver:

  Du har ett vackert och rofyllt smultronställe:) Bild ett riktigt drar in en och blir min favorit:)

 16. Amanda skriver:

  Det är något visst med havet och dina foton är väldigt fina. Jag har aldrig varit på ditt smultronställe, men ser att det är oerhört vackert. /Amanda

 17. Jah Hollis skriver:

  Fina bilder och en fin berättelse om dessa öar jag hittills bara blickat ut mot vid mina besök på Gotland. Jag är överhuvudtaget rätt förtjust i öar (jag vill nog inte vara för långt från havet) och har faktiskt Gotland i tankarna nu när min semester börjat.

 18. Majsan skriver:

  Fantastiska ställen, Ingrid!