Veckans vårtecken….

…skulle jag ju ha redovisat i söndags, men det får bli idag i stället, för nu har jag varit ute på en promenad och kunnat konstatera att det hänt en hel del på de här två veckorna jag varit borta. Här kommer mina vårtecken för vecka 9:

De tidiga krokusen blommar nu i stora massor och allra vackrast är det i ”Jeppes” trädgård en bit ner i Vallekvior.

Färgåtergivningen på den här bilden blev inte så bra, men de små krokusarna finns i alla möjliga färgställningar, från ljusaste blå till mörkt rödlila. Mobilen är lite dålig när det gäller blåa nyanser. Jag ska ta digitalkameran med nästa gång och se om den lyckas bättre.

Jag fortsatte ner till Klintehamn genom skogen och i många trädgårdar är det väldigt fullt av vintergäck. När jag gick skogsstigen spanade jag efter blåsippor, men såg ingen, fast jag har sett på helagotland.se att man har visat upp de första små sipporna. Det gäller bara att leta på rätt ställe.

Vintergäck är det i alla fall alldeles fullt av överallt och…

…i soliga lägen är de helt utslagna.

Hos Annica kan du ser hur våren fortskrider runt om i landet.

Nu ska jag gå och sätta på kaffet och äta min semla som jag köpte på Konsum på hemvägen.

Trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vårtecken 2014. Bokmärk permalänken.

42 svar på Veckans vårtecken….

 1. Anne-Lie skriver:

  Så fint det blommar på Gotland.

 2. Man kan nog säga att du kom hem i rätt tid. Det är ju först idag som det har varit behagligt väder! 😆 Men det var väl så att du tog med dig lite bra väder som jag bad om. 😉
  Jag tycker dina bilder med alla dessa blommor var otroligt vackra, ni har nog lite varmare i Klintehamn än det är här i skogen. 😕
  Men, det var faktiskt så bra idag att vi har varit ute i trädgården och jobbat för första gången den här säsongen. Rolle slog sönder en stor upplogad snöhög (Yes! Vi hade snö kvar på grund av gruset ovanpå som isolerat.) och kastade in snön i kohagen. Gruset räfsade han ut på infarten och gjorde riktigt fint. Jag är otroligt glad att han går ut utan att jag som tidigare behöver säga till! 🙄
  Själv klippte jag ner dom två jätteruggarna med elefantgräs (3-4 m högt) som spritt sina torra blad precis över hela tomten. Om det inte vore så att ruggarna är otroligt dekorativa på sensommaren, så skulle jag ta bort dom. Och inte kan man ta ner dom på hösten, då rinner det regn in i rotsystemet och så kan det ruttna! 👿 I morgon – om vädret är bra – ska jag räfsa upp det som ligger på baksidan, idag blev det nedanför gaveln där dom växer. Det fick räcka…..
  VÄLKOMMEN HEM!
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Du är verkligen i full fart med vårjobbet. Jag såg att den stora snöhögen på ICA-parkeringen nästan är borta nu, så våren närmar sig.
   Tack för välkomnandet Sussie!

 3. Marlise skriver:

  Oh, das blüht ja schon sehr schön auf Gotland.
  Kein Vergleich zu Fuerteventura,
  aber doch auch schon sehr schön.
  Sie haben bestimmt das gute Wetter
  aus dem Süden mit nach Gotland gebracht.

  Åh, blommorna redan väldigt trevligt på Gotland
  Ingen jämförelse till Fuerteventura
  men också mycket vacker
  Du har bestämt det bra väder
  kom från söder till Gotland

 4. Znogge skriver:

  Vilka ljuvliga vårbilder! Goda tecken på alla vis 🙂

  Kram

 5. Kicki skriver:

  Det var inte dåligt så det blommar redan. Krokusen är väldigt dekorativ och vacker med alla sina färger.
  Kram/Kicki

 6. Hillevi skriver:

  Vilka underbara vårbilder från Gotland. Jag är så glad att du är hemma igen, även om det var så roligt att följa med på ditt reseäventyr. Men nu kan du hålla reda på mig igen 😉

 7. Nä men jisses så många vårtecken ni har där hos dig! Jag har inte sett röken ens av en krokus än. Men vi har inte mycket snö heller och bara solen nu skulle titta fram, så…

 8. Vonna skriver:

  Välkommen hem till Odvalls. Nu får du njuta av våren på Gotland. Kredit till Eva, tycker hon skött
  Dina pelargoner bra, såg ju jättefina ut.
  Efter lass.besök åkte jag till LINDS tänkte köpa ett citronträd, har alltid önskat ett!! Det fanns
  Jättefina träd från Cicilien ! Tänkte på Er förstås! Fick rådet att vänta, o samtidigt veta att de inte är lätt att sköta!!!

  Tänker köpa ett ändå men det får vänta tills varmare tider. Kram

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att allt gick bra på lass idag??
   Köper du ett citronträd måste du nog kunna ha det inne på vintern, jag tror inte att de tål vår kyla.
   Kram

 9. Bosse Lidén skriver:

  Det är fint med det gula men jag älskar bara det blå havet mest. Förstår att du verkligen märker skillnaden när du varit borta i två veckor. Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Just de här tidiga krokusen syntes inte alls till innan jag åkte. Vintergäck har funnits nästan en månad nu. De tittar fram så fort snön viker undan lite.
   Kram

 10. Beppan skriver:

  Så fantastiskt att se alla vackra vårblommor!!
  Får nöja mig med fågelkvitter på tidig morgonpromenad.
  Inte dumt det heller…… 🙂

 11. Lambergsfrua skriver:

  Välkommen tillbaks till Sverige och våren, Ingrid! Oj oj oj, vad det har växt och frodats sedan du for – både utomhus och inne i fönstret. Visst är det fantastiskt.
  Så mysig din semesterresa verkar ha varit. Hyfsat väder, många upplevelser, trivsamt hotell, bra mat och trevlig personal. Om du gillade Fuerteventura kanske du återvänder, men varför inte pröva på någon annan av de fina Kanarieöarna.

  På Teneriffa finns mycket vackert att se och lilla Gomera är en av våra favoriter. Sen tröttnar jag nog aldrig på Las Palmas med boende på Las Canteras helst i karnevalstider. Jag hade gärna återvänt dit i år, men Mannen i Mitt Liv tyckte, att vi kunde vänta något år. Vi var ju faktiskt där förra året…

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Kanarieöarna är härliga. Vi har varit på Gran Canaria åtminstone tjugo gånger och två gånger på Teneriffa. Jag vill inte gärna åka tillbaka till de ställena där Åke och jag varit, så då får det bli La Gomera eller Lanzarote nästa gång.
   Kram

 12. Ailas skriver:

  Fattar inte att du redan är tillbaka! Du åkte ju nyss… Men du har hunnit att se och uppleva mycket och nu finns det nya upptäckter även på hemmaplan. Jag är lika ivrig på att lapa vår, i alla former… och har ju t o m hittat de första blåsipporna för ett tag sedan. Våryr, ja.

  Önskar dig en skön onsdag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag såg att du hittat blåsippor och ska nog ta och gå på jakt efter dem jag också, bara det ville bli lite skönare väder, för idag är det riktigt gråkallt.
   Kram

 13. Skogsnuvan skriver:

  men nu du Ingrid blir jag avundsjuk. Så fint. så mycket blommor. Välkommen hem föresten och så skönt att du kom hem till ett hav av blommor. Ha det bra i vårens tid. Här är det bara snö och trist.

 14. Karin skriver:

  Nu växer allt så det knakar! I rabatten hittar jag något nytt varje dag!
  Hoppas att din pelargoner gläder dig med mycket blomning under sommaren!
  Kramar Karin 🙂

 15. Gunnar skriver:

  Oj vad mycket som blommar hos er! Ni ligger nog minst ett par veckor före oss. Kanske sätter det fart nu till helgen när SMHI har lovat sol och värme.

 16. Caroline skriver:

  Oj vad krokusen och vintergäcken blommar hos dig!
  Här är det bara knoppar än så länge, men kommer bara lite sol lär de blomma här med.
  Välkommen hem förresten!
  /Caroline

 17. Raija skriver:

  Välkommen hem. Du möts av en underbar vår, för så vackra krokusar har du hittat. Här har vi inget sånt än och bara snödroppar börjar dyka upp hos grannarna, men inte hos mig.

 18. Inger Maryissa skriver:

  Men oj, vad fint med dessa söta vårblommor, och så härligt att de kommit nu
  underbara foton !
  här där jag bor så har jag ännu inte sett några, men säkert det finns på andra ställen..
  kram

 19. Louise skriver:

  Men jisses!!!!
  Har ni kommit så där långt hos er? Det var inte dåligt?
  Finfint!

  Kram

 20. Skatan skriver:

  Åh vilken blomsterprakt ni har där på ön. Än så länge är det lite snödroppar här och var … en plätt vintergäck och en och annan krokusknopp som kommit upp här i Nyköping.

  Jag förstår att du njuter.

  Kram!

 21. Suss skriver:

  Jag säger bara ett ord: LJUVLIGT! Kram

Kommentarer inaktiverade.