Vi behövde inte vänta så länge

Just nu skiner solen så vackert, men i förmiddags snöade det för fullt. Det är omväxling i vädret i alla fall. Det enda som inte är speciellt omväxlande är kylan, för den håller i sig, just nu har vi -10°.

På förmiddagen passade jag i alla fall på att utnyttja kölden. Jag plockade ur alla korgar från frysskåpet och ställde ut dem på trappan och så frostade jag av skåpet. Det tar en stund innan man fått bort all is och gjort rent, men nu är det klart. Jag satte på kylan igen och så fort det blev kallt i skåpet plockade jag in matkorgarna och det var minsann ingenting som tinat upp, utan allt var lika hårdfruset som när jag satte ut det.

Idag kom slamsugningsbilen och lyckan är fullkomlig. Ingen mera fundering på när de ska komma, om det har snöat under natten, om man måste upp klockan sex och skotta eller inte. Bilen skulle ju kunna dyka upp redan vid sjutiden. Maken har varit vid reningsverket varje vardag sedan den sjuttonde februari för att försöka få tag i den som kör det här distriktet och idag fick han tag i rätt chaufför, som kom och fixade tömningen.

När jag fått ordning i frysskåpet igen förberedde jag en kålpuddning till kvällen – kokade ris och brynde vitkålen. Just då snöade det, men när jag var färdig sken solen så vackert, så då tog jag mig en promenad till Gannarve och hem igen. Jag var lite nyfiken på hur mycket is det är nu, för jag har ju läst i tidningarna och hört på radion att färjorna börjar få problem och att överfarten måste gå med reducerad hastighet på grund av havsisen.

Inne i Gannarveviken var det isbelagt, men sedan var det öppet vatten nästan ända fram till Lilla Karlsö, där tog isen vid igen. Det ska bli spännande att se om isen kommer att lägga sig hela vägen ut. Den där glädjerapporten som yr.no lämnade häromdagen visar sig vara betydligt överdriven, men lite mildare ska det bli i alla fall. I början på nästa vecka ska det till och med kunna bli en och annan plusgrad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Vi behövde inte vänta så länge

 1. Jah Hollis skriver:

  Listigt att använda sig av kylan ute för att kunna fixa till frysen.
  Vädret är nog lite opålitligt nu.
  Jag tog för ovanlighetens skull bilen i dag för att först tömma ett lass kassar vid en återvinningsstation och sedan fylla på med ett nytt lass varor från Konsum.
  Vid återvinningsstationen lyste solen. När jag hade handlat och kom ut till bilen föll stora snöflingor och marken började bli vit.
  Lite av det vita ligger kvar och i och med att det ska bli mildare (?) finns det tydligen risk att det kommer mer under veckan. Men det är nog inte lätt att göra väderprognoser nu.
  Om en vecka är det 1 mars.

  • Ingrid skriver:

   En får inte va dum, vet du!
   Mars är ju vårmånad och jag är med i ett fotoprojekt där man ska börja visa vårtecken redan den 28 februari, det lär bli knepigt att hitta några i år.

 2. anki skriver:

  perfekt att frosta av frysen på vintern, ibland har jag varit tvungen att göra det på hösten och då har jag lagt det frysta i papperskassar och sen täckt över med täcken och filtar, inget som har tinat någon gång då heller 🙂

  skönt med tömd brunn, här tömde dom i nov. och dom kommer nog i maj igen..

  ha en skön kväll

 3. Lambergsfrua skriver:

  Skönt att ha frysen ren och fin nu, grattis till att det projektet är avklarat.
  Vilken vacker vinterbild du visar från Gannarve, tack för den =) Kålpudding – mums! En storfavorit här. Synd bara att det luktar så illa, när man tillagar den 😉
  Önskar er en skön kväll!
  Varma kramar

  • Ingrid skriver:

   Visst är det skönt när man kommer till skott med sånt här. Den där isiga frysen får man annars som ett dåligt samvete av varje gång man tittar in där.

   Kålpuddingen blev jättegod och det var skönt att ta en promenad och få lite frisk luft, för precis som du säger, det luktar inte alltför gott i köket när man brynt vitkål även om man har fläkten på.

   Ha en skön kväll ni också!

 4. Madde skriver:

  Jag blev inspirerad, jag ska OCKSÅ frosta av frysen!!!
  Av någon konstig andledning har jag alltid gjort sån´t på sommaren, undrar varför, det är ju helkorkat.
  Nu har det inte blivit gjort på 1 år och 8 månader, pga av min nacke.
  Men nu är ju nacken himla hyfsad, dags att frosta av ;D
  Kramar Madde

 5. Kerstin skriver:

  Perfekt att tina av frysen på vintern, förr planerade jag in det lite för det, nu får vi väl äta upp allt innan vi stänger den igen till hösten.
  Vilka vackra vinterbilder, snön är allt bra vacker på bild

 6. ingmarie skriver:

  nu har jag best lite böcker på nätet, sedan ska jag in till bokrean i veckan också är det tänkt, har inget alls att läsa just nu.
  Ha en fin onsdag

 7. skogsnuvan skriver:

  Här hade man nog kunnat vara utan frys i vinter. Bara att kasta ut grejorna på bron.
  Kylan ger sig aldrig och imorse var det över 30 grader kallt och har varit så nu i en hel vecka. Det tar på både fysiskt och psykiskt ska jag säga

  • Ingrid skriver:

   Jag tänker på dig och er alla som har det så hemskt kallt. Här grämer vi oss över att det är kallt, men det är ju ingenting emot hur ni har det.

   Vi får hoppas att det snart ger med sig. Här lär det visst ska bli lite mindre kallt till helgen. 🙂

 8. Znogge skriver:

  Ja, vi borde också ta itu med frysen. Passar bra när det dels är kallt, dels är vi lediga. Men det är ju inte så roligt precis… Får se om jag tar mig i kragen. Eller Husse för det brukar vara hans jobb.

  Kålpudding är väldigt gott!

  Kram

 9. Hejsan Ingrid !
  Det är bra att ha Dig som kom-ihåg-hjälp.Nu när minnet sviker.Frosta av frysen, det gör jag imorgon, för sedan de närmaste veckorna skulle jag bli så matt av alla näringsdryckerna att då orkar jag nog inte företa mig några stora rörelser.
  Små promisar med stavar fick jag göra, om det inte var för kallt ute.
  Xtravaganza kostar en halv förmögenhet för mig, tur jag sparat.Sttartavgift 600:- Måltidersättningar för en vecka 630:- (80:-) rabatt men bara denna gång.Men går jag inte ner så mycket som är brukligt, får jag avbryta allt och behöver inte betala mer.före den 16/3-11.

  Blev lite besviken, trodde jag skulle få börja träna medetsamma.Nix.Men nu får jag hjälp och råd. Doktor H. ville ju inte ställa upp på mig.
  Så nu blir det upp till Nina och Greger att få fart på min ämnesomsättning.

  I morse hade vi 24 grader,rena Antarktis. hihihi

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det låter spännande Majsan!

   Lyckat till med Xtravaganza och hoppas att du uppnår de resultat du vill.

   Här är också kallt, men inte så farligt som hos er. Nu ser det ju ut att bli lite mildare till helgen och det tycker jag är skönt.

   Hoppas att du har en skön onsdagskväll!
   Nu ska jag se på ”Borgen”.
   Kramar

   • Ja tack, jag hoppas verkligen att jag går ner lite av det som jag föresatt mig.

    Kom att jag totalt glömt att jag skulle frosta av frysen, Du ser vilket uruselt minne jag har.
    Nu har jag ingen lust, vet att jag har två påsar räkor där, så dem vill jag inte se.
    Nu är det inte så kallt i alla fall.
    Det blir en annan gång.

 10. Suss skriver:

  Ett stort glädjelyft i mitt liv kom när jag köpte ny kyl och frys, pga de gamlas mycket höga ålder och båda de nya var självavfrostande. Numera lyfter jag ut en back då och då ch kollar vad som ligger i botten, placerar det kallt utomhus,diskar rent backen och ställer in igen. Avfrostningen klarar ”någon annan” av! JÄTTESKÖNT! Känner mig bortskämd, trots att jag köpt skåpen själv. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.