Vi fick som vi ville…

…det blev en kille den här gången också. Så skulle man väl kunna sammanfatta resultatet efter nattens valvaka. Vad vi inte tycker om är lekkamraterna och det lägger sordin på stämningen. Att SD fick 20 mandat och kan komma att bli tungan på vågen är jättetråkigt och ställer till de för Alliansen, som nu måste söka stöd på annat håll för att kunna få majoritet för sina kommande förslag, utan att behöva vara beroende av SD. Det är ett komplicerat parlamentariskt läge och man kan inte göra annat än att hålla tummarna för att Fredrik Reinfeldt och Alliansen ska kunna lösa problemen.

Här på Gotland blev det maktskifte och efter den dramatiska natten ser det ut som om kommunen kommer att ledas av det röd-gröna blocket. SD fick bara 2,4% här på ön och får därmed ingen vågmästarroll i kommunalfullmäktige.

En spännande valvaka var det, men nu är det måndagmorgon, solen skiner, än så länge är det väl bäst att tillägga för det ska bli regn fram på dagen. Nu är det snart dags för frukost – till köket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Vi fick som vi ville…

 1. Hej Ingrid !
  Jag är helt rudis när det gäller politik. fattar inte ens vem som vann, blev det samma som tidigare, i fyra år till.
  Det spelar ingen roll vad man röstar på, för igen utav partierna bryr sig ett dugg om hur vi pensionärer, som inte jobbat ihop ATP så det räcker att leva på.Först har vi skattat, sen ska vi skatta på skattade pengar.Helknäppt.
  Okej jag klarar mig.Men några större utsvävningar får jag hålla inne med.
  Verkar jag sur, nej för katten, hur glad som helst.
  Gårdagen var för mig helt underbar, med frisk ”skogsluft a´la Geneta”.Såg Du att jag hittade några bänkar jag också. Hihihi

  Kram Majsan

 2. Margaretha skriver:

  Ja, trevligt med alliansseger men vad synd att ni får byta på Gotland. Fördelen där är ju förstås att SD inte kom in.
  Ja, det kan bli ett problem med dem i rikspolitiken. Hoppas på klokhet.

 3. Znogge skriver:

  Det blir ingen lätt sits för alliansen men kanske kan det öppna upp för mer samarbete övriga partier emellan?

  Kram

 4. Eleonora skriver:

  Jag tittade så länge jag orkade, men förkylningen propsade på att jag skulle gå i säng – så det gjorde jag – så slutresultatet fick jag nu på morgonen.

  Hoppas du får en fin vecka! Kram

 5. Göran skriver:

  Vilket ståhej om Alliansen inte har majoritet. Kolla i historieboken om hur många gånger sossarna hade majoritet! Dom fick luta sig mot kommunisterna för att kunna sitta vid makten och härligheten

 6. Åsa! skriver:

  Det är sorgligt för Sverige att SD kom in. Jag hoppas verkligen att det är en engångsföreteelse och flopp precis som Ny Demokrati var en gång.

  Samtidigt är det nog något våra etablerade partier och politiker måste ta på största allvar. Vad är det för människor som röstat på SD? Vad är det som gör att den sortens politik tilltalar?
  Jag tycker det känns tungt och jag har svårt att se detta val som en seger för någon annan än just SD, tyvärr.

 7. Pia skriver:

  Tror nog att di blåe kan fixa det 😀 Tycker de skött sig bra de senaste 4 åren och kan nog fixa det här med. Men det är inte utan att man skäms lite för att vara skåning just idag Vad jag fattar så var det väldigt många här nere som röstade på SD

Kommentarer inaktiverade.