Solen sken i morse och det var ganska varmt, men det blåste väldigt och det seglade ganska stora moln över himlen när jag tog fram bilen och körde iväg till samhället för att stå i Röda Korsets tombolastånd. Det var uppbyggt med plastpresenningar och när vinden tog i ordentligt var vi nästan rädda att allt skulle blåsa iväg.

Klockan tio öppnade loppisen och i början var det inte speciellt många besökare, men det bättrade sig fram på förmiddagen och det var bra snurr på både lottförsäljningen och fiskdammen. Och jag kunde se att det gjordes affärer både här och där. Folk bar iväg både stolar och bord, lampor och tavlor.

Det var många barnfamiljer som gick runt och barnen kunde roa sig på fler sätt än att fiska i vår fiskdamm, de fanns en hoppborg och….

…de kunde ta sig en ridtur. Det var en hel rad med gotlandsruss som gick i karavan runt området och det verkade vara populärt.

Kaninhoppningen drog också många barns intresse till sig. De äldre besökarna kunde handla allt upptänkligt i klädväg, möbler elektronik och blommor. Bland annat hade Suderviljan ett stånd där de sålde växter.

Som vanligt på såna här tillställningar träffar man en massa bekanta, en del som man inte har sett på väldigt länge och den här dagen var inget undantag. Det är nästan den största behållningen! :D

Fram mot lunchtid blev det sång och uppträdanden, men då hade jag gått av mitt tombolapass och vi (Kerstin o Hassine och jag) gick och handlade lite bröd och jordgubbar och åkte sedan hem till mig och åt lunch.

Vi hade tur med vädret, för loppisen skulle sluta klockan tre och under dagen har det mulnat till mer och mer och vid halvfyra-tiden började det stänka så smått.

Trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...