Vi har ledigt 11 dagar om året

Kommer det någon Dagens Nyheter på midsommardagen, undrade maken.

Jag kollade upp det och som jag misstänkte, så blir det ingen tidning då. Det är ju nästan alltid så när det är storhelg och inte missunnar jag tidningsfolket några lediga dagar om året, men jag tycker att de är smarta i sin information. Det här kan man läsa på DN:s hemsida:

Tidningsfria dagar
Nedan ser du vilka dagar som DN inte kommer ut.

Tidningsfria dagar 2011

Lördag 1 januari – Nyårsdagen
Torsdag 6 januari – Trettondedag Jul
Fredag 22 april – Långfredagen
Måndag 25 april – Annandag Påsk
Söndag 1 maj – Första maj
Torsdag 2 juni – Kristi himmelfärds dag
Måndag 6 juni – Sveriges Nationaldag
Lördag 25 juni – Midsommardagen
Lördag 5 november – Alla helgons dag
Söndag 25 december – Juldagen
Måndag 26 december – Annandag Jul

Visst är det en bra formulering för att få något negativt att låta som något man ska vara glad över! Jag tycker att det borde heta tidningslösa dagar.

Förr köpte vi oss alltid en Expressen på de här tidningsfria dagarna, men nu tycker vi inte att det är värt att kasta ut pengar på den blaskan. Maken, som är en klok man, har alltid DN:s senaste söndagsbilaga liggande gömd under soffkudden, så den läser han på lördag när vi ju egentligen skulle vara lösa och lediga och helt tidningsfria.

Regnat en massa har det gjort i natt, men inte så mycket som utlovat. Vi har fått 13 mm och det räcker bra, för tillfället i alla fall. Det blåser hemskt just nu, men solen tittar fram.

Nu är det dags för frukost!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Vi har ledigt 11 dagar om året

 1. Gunnel skriver:

  Egentligen förstår jag inte varför vi ska ha tidningsfria dagar. Det finns säkert folk som skulle kunna tänka sig att jobba då med. Vi har ju inte TV-fria dagar mer och inte personalfria dagar inom sjuk och åldringsvård heller (även om man kan undra ibland efter alla hemska rapporter). Hos mig har det öst ner hela natten. Midsommarväder?

  • Ingrid skriver:

   Gotlandspressen kommer inte ut på söndagarna och det är man ju van vid, men de där dagarna när DN inte kommer är lite småförsmädliga 🙁
   Hoppas solen lyser på dig idag!

 2. ingmarie skriver:

  Frukost nu?,,,oj jag har knappt vaknat 🙂 om en timme blir det frukost för min del
  Ja regn har vi fått i natt och det blåser som bara den men solen finns där i alla fall och jag hoppas det är uppehåll när vi ska upp med husvagnstältet. Kram

 3. Birgitta skriver:

  Så nu är det ingen tidning på lördag – men kan se att det dröjer ända till 5 november nästa gång de förstör min morgon. Jag MÅSTE ha morgontidningen till kaffet, annars är det ingen bra morgon. Jag sparar tidningen från dagen innan så har jag till den tidningslösa morgonen. Jag har nämligen minne som en guldfisk, så det gör inget om jag får läsa samma tidning två morgnar i rad 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag vill också ha min morgontidning och sitta där i godan ro och lösa korsord och sudoku. Läsa nyheter kan jag göra vid datorn, men när det gäller korsordet och andra tävlingar vill jag sitta med pennan i handen och suddgummit i beredskap.

 4. Znogge skriver:

  Som mamma till en journalist på en av våra största morgontidningar så kan jag säga att alla är inte lediga. Långt ifrån. Det görs en nätupplaga samt även den för Ipad så det är en hel del som jobbar. Äldsta fröken har jobbat flera helger.

  Men visst känns det tomt utan tidningen för just de dagarna är när jag skulle vilja läsa den!

 5. Gun skriver:

  Många som blir utan tidning den dagen. Inga regn här, men storm lovat, hoppas dom har fel den här gången:)

 6. Hejsan Ingrid !

  Tur att det finns Internet-tidningar från alla hörn och kanter.Har nyss läst LT.samt deras sommarbilaga på 48 sidor, mest reklam.

  Här regnar för fullt och blåser.Skrev till Katarina som håller i stavgången, om det blir av trots vädret.Inte lika kul vara på en badplats med sådant väder som idag.Det var i alla fall uppehåll ända tills Kl.19.25 i går kväll.

  Kram Majsan

 7. Ordlös Onsdag skriver:

  Viktigt meddelande från oss på Ordlös Onsdag!

  Vi flyttar till en annan websida och Ordlös Onsdag blir nu en renodlad sida bara för uppdraget.

  Var snäll och titta in på vår nya sida redan nu och lämna en kommentar under dagens inlägg, så att vi kan testa sidans spamfilter.

  Kom ihåg att spara den nya adressen för nästa veckas uppdrag. http://zerowordsphoto.wordpress.com

  Vi ber om ursäkt för det extra jobb som vår flytt innebär för dig, men vi hoppas att förändringen skall bli till det bättre för oss alla.

  Varma hälsningar från SoF och tPix på Ordlös Onsdag!

 8. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Sitter just nu och funderar över var/om det står någonstans vilka dagar man blir utan papperstidning när men är helårsprenumerant? Misstänker att man hoppat över den detaljen när det ska värvas kunder. Uppenbarligen finns det numera journalister som jobbar för att tidningen ska finnas på nätet med senaste nytt och varför inte se till att den även kommer i pappersformat också? ALLA har inte tillgång till Internet. Sedan täker jag som så att det lär kosta en bra slant för tidningarna att ha personal över storhelgerna som jobbar och det är väl vi köpare av papperstidningen som betalar notan? Utan att få ta del av nyheterna såvida vi inte kan surfa?
  Finns egentligen ingen anledning i dagens läge med så många tidningslösa dagar. Visst händer det saker både lokalt/nationellt samt internationellt som man vill läsa om. Särskilt de lokala nyheterna är av intresse men som tur är finns ju den pålitliga radion 🙂 Trots teknikens framfart så ligger allt radion bäst till i slutändan 🙂

  Hoppas du får det soligt och gott för det kan vi inte skryta med här inte. Svalt, regn och svarta tunga moln. Lite höstlikt, faktiskt. Det stora vackra trädet på vår innergård har börjat få gula löv vilket inte bådar gott.
  Trevlig Midsommar!
  Kram, Agneta

Kommentarer inaktiverade.