Vi har tagit bort ett gammal äppelträd idag

Tisdag 23 september 2008 | 17:55 | 17&#176

Ett så underbart väder det har varit idag. Åke åkte iväg tidigt på morgonen för att hjälpa en granne med ringvältning och jag var ute i trädgården på förmiddagen och gallrade en del buskar som blivit lite väl vidlyftiga.Så här mycket var det kvar i morse av äppelträden som vi håller på att ta bort. Jag har alltid tyckt att det varit konstigt med ett stort äppelträd mitt i syrénbersån. Ett äppelträd där äpplen dessutom är totalt oätliga och bara kastas. Det verkar vara någon sorts vildäpplen. Den enda funktionen det här trädet egentligen har haft är att barnen hade sin gunga där, men nu är det inga små barn som gungar här längre.

I förgrunden står pionen, som jag satte för säkert mer än 10 år sedan. Den blommade första gången för tre år sedan och då fick den 3 blommor, förra sommaren fick den 5 blommor och i år inte en enda. Nu har jag gett upp, den ska bort den med och ungefär på den plats den står ska jag sätta ett nytt äppelträd. Jag har pratat med plantskolan och de rekommenderar att man gör det nu under hösten.

När vi ätit lunch och Åke vilat lite middag satte han igång med trädborttagningen igen.


Här åker en gren iväg.


Traktorn drar för fullt, men stammen vill inte ge med sig.


Åke får ta till motorsågen och såga av rötter.


Nu lyckas traktorn dra omkull den.


Nu återstår en hel del jobb med att få bort så mycket av stubben så att vi kan få på ett lager jord och så gräsfrö och så är det väldigt mycket skräp att ta vara på. Men jag tror att slutresultatet kommer att bli väldigt bra och att man kommer att kunna använda syrénbersån på ett bättre sätt nu när det inte står ett träd i vägen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.