Vi och Van Veeteren på Warfsholms Pensionat

Måndagen den 3 december 2007
5 grader.

Igår var viWarfsholms Pensionat, eller Varvet som vi säger i vardagslag, och åt julbord tillsammans med sönerna och deras sambos. Det var så angenämt att vakna på morgonen, tända adventstakarna och dricka sitt morgonkaffe och lösa lördagens korsord i DN utan att behöva bekymra sig om någon matlagning.

Det var regn och rusk mest hela dagen, men det gör ju inte så mycket när man sitter inomhus och har det varmt och gott med en sprakande brasa, julmusik från högtalarna och massor av god julmat. Det fanns allt man kan tänka sig på julbordet och det enda vi saknade var de gröna ärtorna till lutfisken. Det går inte att äta lutfisk utan gröna ärtor, se den avstod vi ifrån.

Senare på kvällen satt jag och såg “Fallet G” på TV4. Det är en av Van Veeterenfilmerna med Sven Wolter i huvudrollen och de är till stor del inspelade på Gotland, så ibland tycker man att man känner igen sig. Helt plötsligt, efter ett av de där evinnerliga reklamavsnitten, fick jag en dèjá vu-upplevelse. Den där trädgårdsgången har jag ju sett idag!! Sedan kom det filmsekvenser där Van Veeteren (Sven Wolter) och de övriga sitter och äter middag och då blir jag alldeles säker, de är på Warfsholms Pensionat! Jag känner igen inredningen, tavlorna, baren mm mm.

Jag ringde idag och fick min upptäckt verifierad av Marie, som driver pensionatet. Även klippet, där Van Veeteren sitter i ett litet sovrum med snedtak och grön tapet, är därifrån. Jag lider inte av någon större kändishysteri, men visst var väl det en lustig tillfällighet att vi varit och ätit julbord där samma kväll som filmen gick på TV?

Jag ringde och pratade med Eva på Sicilien igår. Hon hade årsdag och fyllde 46 år. Nog är det hemskt att man ska ha så gamla barn? De hade ganska fint väder och hon planerade en födelsedagspicnic i trädgården på Villa Citrus. Nu dröjer det inte så länge till vi får träffa henne och pojkarna, om 14 dagar är de här!

Vad händer idag ? Just nu skramlar det uppe på taket, sotaren är här. När han har gett sig iväg ska jag städa efter honom, tvättmaskinen ska laddas och jag har några lakan som ska manglas. Få se om det blir en vända på Klinte också?

Det är rätt många som öppnar luckor i julkalendern och skickar in sina svar och det tycker jag är jätteroligt. Det utgår ju inga priser, men om du har en egen hemsida länkar jag till den när svaren och namnen på de som svarat rätt presenteras.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trevliga händelser, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *