Vi önskar en riktigt God Jul

Vi har inte så kallt idag, bara ett par grader, men nu har det börjat snöa och det lär ska bli en hel del sägs det. Nu har jag pyntat färdigt och det återstår bara att koka in lax och så ska jag göra en plåt fudge till.

I morse ropade Åke på mig att jag skulle komma och titta, för ute på stubbåkern gick det fyra rådjur och letade mat. De sparkade och krafsade bort snön för att komma åt något ätbart. Fotot är suddigt, för jag var tvungen att zooma och det är svårt när man inte har något stativ, dessutom var det lätt snö i luften. En lång stund stod vi och tittade på dem, sedan skuttade två stycken iväg in skogen och efter ett tag följde de andra också efter.


Här är årets julkortsskörd. Det kanske kommer någon eftersläntrare, men utfallet är till belåtenhet. Jag har fått julkort från en del som jag inte har skickat till och då skäms jag. Harriet! Jag ringer till dig i mellandagarna i stället. En del har gjort egna julkort med foton av barn och familj och de är givetvis extra värdefulla. Jag samlar alla julkort, inte ett enda kastas och jag har en hel låda full nu. Det är väl inte så ofta jag tittar på dem, men det händer minsann att jag öppnar lådan och tittar på dem.

Jag undrar vad mammas doftranka tycker om att stå i samma rum som granen. Ännu blommar den så fint i alla fall och jag hoppas att den inte ska fara illa. Granen ja, den blev ju faktiskt ganska fin, men den barrar som bara den. Jag undrar när den var huggen egentligen. Den lär vi inte kunna ha särskilt länge, men lite granbarr får vi väl stå ut med under juldagarna.

GOD JUL! önskar jag alla goda bloggvänner, alla som tittar in och läser bloggen och alla som varit med och öppnat luckor i kalendern. Nu blir det bloggpaus några dagar, för inte kan man sitta vid datorn när det är jul. I morgon måste jag ju öppna luckor i de kalendrar där jag är med, men annars är det stängt för helgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Vi önskar en riktigt God Jul

 1. Margaretha skriver:

  En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR önskar jag dig. Det var en trevlig bekantskap jag fick när jag upptäckte dig på bloggen. Hoppas vi kan fortsätta småprata även nästa år.
  Jag går också i bloggvila, här kommer att vara fullt upp alla juldagar och självklart sitter man inte vid datorn då.
  Vi ses!
  Margaretha

 2. ingmarie skriver:

  God Jul önskar jag till er
  ja nu är det bara en dag kvar i kalendern…snyft men en del har man
  lärt sig…ha en underbar jul…kram

 3. Iréne skriver:

  Jag önskar dej och din make en riktigt GOD JUL
  Iréne

 4. GOD JUL !
  GOD JUL !
  GOD JUL !
  GOD JUL !
  GOD JUL !
  GOD JUL !
  Det har varit så trevligt med Dina luck-frågor, bara en kvar.Men Du får ha en trevlig JUL med de Dina och på återseende.

  Kram Majsan

 5. så där skulle det inte vara ,jag skrev det på sniskan neråt, bara för att fylla utrymmet…..det där ser ju fånigt ut.

 6. Madde skriver:

  Ha en underbar dag imorgon, GOD JUL!!!! Kramar Madde

 7. Inger Maryissa skriver:

  Här ikväll är det återigen 18 minusgrader och senare igår kväll var det 24 minsusgrader
  Mysigt med rådjuren…konstigt att de inte fryser i snön
  och det är nog svårare för dem att hitta mat nu
  Och ja doftrankor är så fina och doftar så gott
  och hoppas att den och granen kan samsas…så de båda mår bra
  Önskar dig också en riktigt GOD JUL
  Kramar

 8. skogsnuvan skriver:

  GOD JUL på er där nere.
  Tack så mycket för det fina julkortet. Jag ÄLSKAR julkort och sätter upp dom på mitt kylskåp och går och tittar på dom för jämnan.
  Din doftranka kommer säkert att klara sig. Jag hörde på radion att det inte är julgranen som tar kål på blommorna utan den varma och torra inomhusluften i kombination med mörkret. Så har du den svalt så ordanr sig nog det. Det är underbart med blommor som blommar på vintern. Man blir liksom glad då. Kram

 9. Doris skriver:

  Tycker att det är så spännande att du har både fasaner och rådjur så nära dig !
  Läste att ni har haft det jobbigt med snön på Gotland, hoppas att ni har kunnat vara hemma i lugn och ro !
  Jag skäms också när jag får julkort från någon som jag inte skickat till 😉 men portot har gått upp så mycket att jag bestämde mig för att skicka bara till få i år ..
  Sköt om dig !
  Kram

Kommentarer inaktiverade.