Vi skiljdes åt som vänner

Nattsömnen var dålig i natt och det kändes oroligt i bröstet, men jag visste ju anledningen – jag skulle till tandhygenisten idag. Det är det absolut värsta jag vet, för man vet aldrig vad som väntar.

Jag tog bilen idag, för jag tänkte att det kunde vara bra för den att få gå lite ordentligt och bli varm och uppladdad för en gångs skull. Väglaget var alldeles utmärkt också.

Jag kom i god tid och satt och bläddrade i en tidning, men annars fanns det sysselsättning att lugna ner nerverna med. Man kunde sticka några varv!

Så blev det min tur och tro det eller ej, men jag överlevde och det gick till och med ganska bra. Jag fick beröm i stället för bannor och uppmaningar om skärpning av både det ena och det andra. Ingenting syntes på röntgen, hon hittade inga hål hur hon än letade, det fanns inga tandköttsfickor och tandköttet så friskt och fint ut och jag hade nästan ingen tandsten. Det blev ingen borrning och inget vattensprutande, bara skrapande och petande. Vi blev riktigt goda vänner, tandhygenisten och jag. Medan hon berömde mig för min flit med tandborsten och tandtråden, kontrade jag med att det säkert var hennes förtjänst.

Sen kärvade det lite i vårt förhållande när jag kom fram till den här luckan och skulle göra rätt för mig. 850:- kostade kalaset, men det var det nästan värt när jag slapp så lindrigt undan. Vi skiljdes i alla fall åt som vänner och lovade ses om ett år igen.

Jag hade tänk åka ut på Östercentrum och snurra runt där lite när jag var färdig, men jag åkte hem i stället och gick in på Coop och köpte mig ett par semlor. Lite belöning för att jag varit så duktig.

Fast egentligen hade jag kaffebröd, för jag fick främnes igår eftermiddag.

När det kommer gäster till någon så säger man att de kummar främnes, d.v.s. att det kommer främmande. Gästerna kan dock vara väl så bekanta.

Det var Bosse o Carina som kom på besök och medförde både wienerbröd, chokladbiskvier och en fin bukett tulpaner, så det blev verkligen en fin söndag, för lunchen bjöd Eva på.

Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Gäster, Läkarbesök, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 svar på Vi skiljdes åt som vänner

 1. Znogge skriver:

  Grattis till ett lyckat besök hos tandhygienisten! Jag bara måste boka en tid även om jag inte vill 😥

  Kram och trevlig kväll!

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tandhygienist är en riktigt bra uppfinning, mera smärtfritt och så slipper man vänta tills tandvärken kommer för då kan man få lägga till en nolla…om det vill sig illa.
  Trevlig dag med dina nära och kära läser jag att du haft. Vackert med tulpaner denna årstiden, en föraning om ljusare tider 🙂 Må gott! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Min tandläkare hade ingen hygenist förut och det var så himla behändigt. Jag gick på årskontroller och hon gjorde precis det som hygenisten gör idag, men var det något som behövde åtgärdas tog hon det med en gång.
   Nu har jag varit förskonad från hål, men om man skulle ha det måste det bokas ny tid hos tandläkare,
   Kram

 3. Hejsan Ingrid !

  Oh, hjälp så dyrt, det hade jag inte”överlevt”.Även om det var bara en gång om året.

  Det skulle funnits sådan förr om åren så kanske jag hade sluppit få karies och tandlossning i klimakteriet.

  Stickningen låg väl i väntrummet.För du nämde den inte mera.

  Kram Mi

 4. Geddfish skriver:

  Jättefina tulpaner och grattis till tandhyggans snälla beröm! Man blir så glad! Det blir jag även om jag inte är skraj.
  Och sticket, det var ju förträffligt, vilken bra idé!
  Nä, nu ska jag dra på mig regnpaltorna och snart dra iväg. Kram, Gerd

 5. Gunnel skriver:

  Ligger det en allmän stickning hos din tandläkare? Så fiffigt. När du nu skött dina tänder så bra borde du väl fått betalt i stället för tvärtom. Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Fina blommor di fick av Bosse och Carina. Vi ska till tandhygienisten på onsdag så vi ar vårt roliga kvar.
  Vi köper nog semlor i morgon.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Musikanta skriver:

  Grattis till fint tandresultat – det kommer säkert av att du har varit så flitig med både tandborste och tandtråd. Jag har blivit mycket noggrannare med tandborstning på senare år – fasar för den dag då tänderna kanske lossnar och man måste ha löständer. Men man överlever väl det också – det är ju ingen sjukdom i alla fall.
  Tulpaner brukar bara överleva en dag hos mig så jag väntar hellre lite och köper en ny vacker orkidé till mitt köksfönster. De och en guldranka är de enda blommor som överlever här hemma.
  Kram från Ingrid.

 8. Birgitta skriver:

  Fantastiskt att du har så friska tänder. Fortsätt så! Har själv slarvat med de där besöken i några år och jag VET att jag kommer få rycka en tand. Eller två. Brrrrrrr…….
  Underbara tulpaner – och en perfekt vas 🙂
  Kram!

 9. Härligt att besöket gick så bra, dom bruykar ju annars inte vara så kul att besöka….. 🙄
  vi var också i Visby igår. Vi hade MASSOR av ärenden och så skulle vi åka förbi våra vänner och ge Beth som inte orkade komma till oss sist på middag en liten present. Sen åkte vi till Tollby gård och köpte potatis och så vidare till Dalhem för att köpa den helt underbara äppelmusten på musteriet. 😆
  Allt gick bra och vi var faktiskt hemma i god tid för att göra iordning middagen.Var riktigt kul att åka till ”stan” för en gångs skull. Men det var ju lugnt där, det var måndag….. 😉
  KRAM
  Susie

 10. wiolettan skriver:

  Härligt, grattis.
  Det låter precis som om det handlade om mig.
  Jag blir också så nervös och orolig innan, blir lika glad då det hela är över och inget fel hittas så jag vill belöna mig själv med något gott. Tänk så vi människor är. Men, lite roligt ska vi väl ha också?
  Vi säger främmat fast det kan var nära vänner, märkligt egentligen.
  Ha en trevlig dag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Att gå till tandläkaren är jag inte rädd för. Hon får gärna borra och ha sig, men det där med tandhygenisten gillar jag inte. Då vet man ju inte alls vad som väntar.
   Kram

 11. Lollo skriver:

  Visst blir man glad varje gång tandläkar- eller hygienistbesök går bra, även om det är hutlöst dyrt. I mina svarta och snåla stunder tänker jag att jag inte fattar varför jag ska betala dyrt för att plågas, helt i onödan. Men kanske man skulle ångra sig om man inte gick och fick det här underhållet av tänderna …
  Kramis

  • Ingrid skriver:

   Man känner ju att man måste gå på de där besöken, för annars får man ju väldigt dåligt samvete om man skulle få karies eller något annat elakt i munnen.
   Kram

 12. Lambergsfrua skriver:

  Besök hos tandläkare och tandhygienist är ett nödvändigt ont, men inte är det direkt skrattretande roligt. Skönt att du har det gjort nu och fick eröm dessutom. Semlorna var du mer än värd 🙂
  Så vackra tulpaner du fick och mycket gott kaffebröd dessutom. Dina nära och kära månar verkligen om dig.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 13. Ulla Anderstedt skriver:

  Oj, jag visste inte att det fanns någon som var rädd för tandhygienisten, men jag är härdad. Allting är relativt och man kan vänja sig vid mycket. Med Sjögrens syndrom går jag på kontroll hos tandläkaren 2 ggr per år och tandhygienisten kallar 1 gång. Jag hade nästan klippkort på specialisisttandläkarkliniken som kämpade i tre år med att försöka rädda min först en brygga, sedan blev en bro men till sist drogs halva överkäken ut, så nu har jag en protes. Mycket snygg sådan (kostade bara 8000 kr). Min nya tandläkare efter missen på den förra klinien finns vid Danderyds sjukhus och han är helt underbar. Var där efter jul och fixade några småhål. Nu funderar jag på att kosta på implantat, har i underäken fyra tänder implantat, men dessa fick jag bekostade av Landstinget år 2000 på grund av Sjögrens. Tyvärr är denna förmån borttagen. Alla förmåner är borttagna för människor med kroniska sjukdomar som påverkar saliv i munnen. Tur att du har bra tänder och visst känns det litet grand också hos tandhygienisten men oftast oroar åtminstone jag mig för hur mycket det ska kosta. Nu ska jag fortsätta och stryka på dukarna, som jag manglade på förmiddagen. Hade stortvätt efter julhelge n. Ha det gott!

  • Ingrid skriver:

   Tandläkare har jag ingenting emot, men tandhygenisten gillar jag inte. Det är ett sällsynt hårdhänt släkte, men de kanske måste. Jag får rätt mycket tandsten trots att jag försöker sköta mina tänder på alla sätt och vis.
   Kram

 14. Kraka skriver:

  Skönt att det gick bra hos tandhygienisten. Du var väl värd ett par semlor!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.