Vi står rustade inför ovädret som väntar

20&#176 I eftermiddag eller ikväll ska det bli ett riktigt oväder, så vi har rustat oss inför det på förmiddagen idag.

Ofta blir det inte så mycket av ovädren när SMHI går ut med sina varningar, men det här ser nog ganska tillförlitligt ut. Lågtryck som kommer från Polen brukar ge en hel del nederbörd här på Gotland. Det har börjat regna lite lätt, men ännu har lågtrycket inte kommit in över oss utan det ligger precis i sydöstra delen.
På förmiddagen har vi klippt gräsmattorna, inte för att det väl var precis nödvändigt, men man vet inte när det kommer att gå att komma ut med gräsklipparna nästa gång. Jag har sått på några korn gödning på dem, men det vet inte Åke om . Han kan inte förstå varför man ska så gödning på gräsmattorna och sedan få ett elände med all gräsklippning, men jag vill ju ha gröna gräsmattor. Alla blomlådor och krukor har jag satt in under tak, för de var redan nu alldeles sura efter det senaste regnet. Och så har jag tagit upp potatis så att vi ska klara oss några dagar. Skulle det komma så mycket som 70 mm lär det inte gå att ta sig fram i trädgårdslandet på ett bra tag.
Nu får vi se hur mycket allvar det är i den här prognosen. Jag hoppas att vi slipper åska, för det är inte trevligt. Direkt åskrädd är jag inte, men man vet ju vad som kan hända och jag har stor respekt för kraftiga åskväder. Då drar jag ur alla sladdar, antenner och telefoner och håller mig borta från fönster och dörrar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Vi står rustade inför ovädret som väntar

 1. Astrid skriver:

  Vi har fått alldeels för lite regn denna sommar. Tur att det är svalt för jag ser att gräsmattan vill bli brun.
  Vita lögner är ok
  Vi gjorde det en sommar med grannens gräsmatta som vi klippte obs!
  Den blev jättefin men vi berättade inte varför

  • IngridL skriver:

   Jag har faktiskt fått ett lite ok till gödning. Men då får jag köpa bensin till klipparen själv och maken ska ha 50:-/tim (svart) om jag vill att han ska hjälpa till. Och de villkoren kan man ju gå med på.

 2. Skogsnuvan skriver:

  Men hua jänta int ska du gödsla gräsmattorna dom växer ju så man kan få något fel ändå. Jag har mest mossa på mina men mossa är både mjukt och fint tycker jag. Här ’är det kallt och regnar och nu fryser man. Tydligen en sådan sommmar Svettas eller Frysa Var är lagom?

  • IngridL skriver:

   Ja, inte är vädret lagom i år precis. Jag göder gräsmattorna för det påstås att då tar gräset överhanden och mossan försvinner. Nu regnar det duktigt!!

 3. Åsa! skriver:

  Ja, nu lär vi få vatten så vi tiger ett tag framöver:)

 4. Sylvia skriver:

  Himmel och pannkaka! Vi som stack iväg till ön idag och det har varit en strålande dag här. Nu får vi hoppas att ovädret från Polen inte blir så farligt.Det var dags här också att klippa gräset. Just nu ser det ganska bra ut över sjön.Hoppas det inte blir allt för mycket regn och framför allt ingen åska. Ska göra som du,ta in blomkrukorna för de är så blöta efer allt regn.
  Ha det gott/Kram

 5. Doris skriver:

  *hi, hi*, kvinnlig list det där med gödningen ;0).
  Vi har fått vattna och vattna gräsmattan här, ska så be sonen att klippa den innan han åker, han tycker att det är roligt och inte vill jag ta ifrån honom det nöjet ;0).
  Sköt omdig !
  Kramar, Doris

 6. annie skriver:

  regn regn åter regn här hos oss oxå ..fick därför ide om å hämta wp.. du vet jag hjälpte ju en ätvän för ett tag sedan.. ska nu ah en själv ..men inte får jag verison2.6 å funka inte heller 2.5.. kom inte ihåg nu vad för version du hade men några bilder får jag inet att funka på min blogg.. har du förslag månne till mej vad man kan göra ..äre nån bugg ..har pratat med one de säjer att felet är hos wp men det tor jag inet har ftp upp bilder men hjälpte inet inte helelr via ones filemanager.. suck.. hoppas ni inte får allt för mcyket ren å jag håller tummen för ni slipepr åksan..må så gott ah det så bra ..kramiz från annie

  • IngridL skriver:

   Jag har nog något att föreslå när det gäller dina bildproblem, jag återkommer till dig Annie. Hoppas du får till det med din WP-blogg. Det ska bli spännande att se när du kommer igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *