Vi väntar och väntar….

….på det där regnet som SMHI lovar dag efter dag, men ännu har det inte kommit en droppe. Nu är det i alla fall ordentligt mulet och det känns nästan som om det vore åska i luften. Det är stilla och lite kvalmigt varmt. I förmiddags bar jag på några kannor vatten på krukorna på baksidan och så fick sig dahliorna en skvätt, men det är ju ingenting som förslår någon längre tid.

Bosse har varit och fiskat så nu är vi några här i grannlaget som ska steka flundror i kväll.

När jag jobbade på Pensionat Sjövik i min gröna ungdom fick vi kokt flundra och det var väldigt gott. Smakrika kokta flundror med hollandaisesås och färsk potatis. Trots att jag har så positiva minnen av det har jag aldrig lagat till flundror på det sättet, utan alltid stekt dem. Nu fick jag fler fiskar än jag kan äta upp i ett mål, så jag kanske skulle göra ett försök med fru Jakobssons recept.

I dag har jag jobbat ett extra pass på Kupan i Klintehamn. Det är inte lätt att få tag i personal nu i sommartider och vi vill ju försöka hålla öppet så mycket som möjligt och speciellt nu när det är en massa turister på samhället. Vi hade riktigt många kunder i dag och det är roligt.

Ha en skön torsdagkväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

18 svar på Vi väntar och väntar….

 1. Syster Kerstin skriver:

  Inte en droppe här heller men den som väntar på något gott….
  Vi tänkte gå till pensionärsfiket i morgon eftermiddag så då är väl chansen stor att det börjar regna !

 2. Laila skriver:

  I kväll på TV:n så verkade det som vi skulle få 0,2 mm (???) och det har vi kanske fått. Jag hann se att ladugårdstaket var fuktigt, mer var det inte. Man kan ju hoppas att det blir lite till.
  Kram

 3. Och här nere har vi fått nog med regn för ett tag i alla fall! Men det verkar som alla andra har riktigt torrt! Idag har vi bara haft lite duggregn från och till, men vi skulle behöva klippa gräset och det går inte när det är så vått!
  Är det sonen som fiskat och försett dig med flundror? Härligt att få så färska! Stekt flundra har jag ätit många gånger men aldrig kokt. Det låter inte så gott i mina öron, men jag tror dig på ditt ord!
  Du gör verkligen en strålande insats på Röda korset!
  Kram, Monica

 4. Helena Sandegren skriver:

  Vi fick 5 droppar regn i går, och vill ha mer. Så härligt med flundra till middag, det var länge sen jag ätit det. Hoppas den smakade bra.

  • Ingrid skriver:

   Vi fick ungefär lika många i natt!
   Jag sparade flundrorna tills i dag. Orkade liksom inte ställa mig och laga mat när jag kom hem, så igår blev det vara lite yoghurt till kvällsmat.

 5. Skogsnuvan skriver:

  Flundra tror jag inte jag någonsin ätit. Här har regnet legat i luften hela dagen igår och liksom fallit droppvis då och då. Igår satt vi nere vid sjön och jag stekte kolbullar på gamla spisen. Precis när vi satt oss under taket på verandan till strandstugan började det regna. Jag hade som tur var precis tagit in dom nytvättade mattorna. Vissa dagar går det bra.

 6. Gunnel skriver:

  Regnet har tydligen bestämt sig för att stanna hos mig, för här kommer det nerstrilande lite då och då. Kokt flundra har jag aldrig smakat, men det är kul att testa andra recept än de vanliga ibland. Kram

 7. Znogge skriver:

  Även här kändes det som åska i luften men det blev inget av det. Däremot massor med mygg…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det finns nog myggor här också, men jag har inte märkt så mycket av dem. Satt ute en timme härom kvällen och pratade med en granne och det var helt myggfritt.
   Kram

 8. Hmm… flundran blir säkert god som tillredd… men just sådär ser den lite läbbig ut 😀

 9. Elisabeth skriver:

  Det är gott med fisk. Flundra har jag inte lagat till på väldigt länge, men när jag gjorde, blev det stekt fisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *