Video till Anna Lindh´s minne

Onsdag 10 september 2008 | 17:30 | 15&#176

Idag är det 5 år sedan vi fick höra i nyhetssändningarna att Anna Lindh blivit överfallen och knivskuren på NK. Hur allvarligt det var framkom väl inte först, men klockan 03.00 den 11 september avled hon i sviterna efter skadorna hon fått.

Hennes mördare greps efter det att man släppt en bild av honom, tagen av en övervakningskamera. Mördaren Mijailo Mijalovic´ förnekade först all inblandning, men i januari 2004 erkände han mordet och dömdes till livstid.

För Sverige, för svenska politiker och för offentliga personer över huvud taget, blir nog tillvaron aldrig riktigt densamma efter den här händelsen. Anna Lindh var ute och shoppade utan livvakt, hade hon haft det hade hon troligen fortfarande varit vid liv. Idag går nog ingen politiker i högre ställning ut bland allmänheten utan livvaktsskydd.

På Stenstugu har vi varit i trädgården idag. Jag har plockat ner päron och äpplen och Åke har tagit vara på en stor gren som brustit på ett äppelträd. Efter lunch var jag ute och beskar tujahäcken och Åke var i skogen för att ta hand om en gran som torkat. Vi pensionärer håller igång så gott vi kan.

Nu är det 6 år sedan jag slutade jobba. Jag gick i pension när jag fyllde 62 år och det är väldigt vad lätt det gick att anpassa sig till ett liv i lättja. Den sociala biten, alla kontakter med arbetskamrater och med alla trevliga kunder jag hade, saknar jag givetvis, men jag har ju i gengäld fått nya bekanta via nätet och det är inte fy skam det heller. Många fnyser lite föraktfullt när man pratar om nät- och bloggvännerna, men visst kan man ha ett tillfredsställande utbyte även av kontakter via cyberrymden.

Nu väntar den lilla torsken, Åke kom hem med igår, på att bli tillagad. Ugnsstekt ska den bli, för det var ett önskemål Åke hade och då får det bli så.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tråkiga händelser, TV o Video o Kultur, Tyckt o Tänkt, Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *