Vilda blommornas dag

Vilda blommornas dag firas den 13 juni och just nu finns det mycket vackra blommor ute på vägrenar och i ängar. Jag tog mig en vända på förmiddagen och hittade en del, men det är ändå en bråkdel av allt som finns.

Allra roligast är i alla fall det här första kortet av igelkotten. Den kom klivande över vägen på Snickargatan och innan den försvann hann jag ta ett kort av den. Jag vet inte när jag såg en levande igelkotte senast. Dem ser man annars bara liggande överkörda på vägarna.


Igelkotten är Gotlands landskapsdjur

Här följer ett smakprov på några av de blommor jag hittade på min promenad.

Klicka på de små bilderna så blir de mycket större!

Jag tog en sväng in i Donnerska parken och jag är väldigt imponerad av anläggningarna där, speciellt örtrabatten. Den är så fin med sina humlestörar, alla olika sorters timjan och salvia, månadssmultron och myntor. Man ser sällan någon där i parken, möjligen någon turist. Klinteborna kanske inte vet hur fint där är?


Ha en skön onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Vilda blommornas dag

 1. Vi har varit i den parken massor av gånger, fast inte på sommaren under turistsäsongen! Fast jag hade inte en aning om att den hette Donnersparken!! 😳
  Det jag hittade där var bl.a. grundidén till vår 12 m långa rosenspaljé, även om den blev en aning större- 😀

 2. Raija skriver:

  Väldigt fin rabatt med kryddväxter i parken. Och fina blommor du hittade på din promenad. Igelkottar är underbara och där jag bodde tidigare fanns en som kom in på min uteplats på kvällarna för att äta mask i mitt jordgubbsland. Får hopppas att den här klarar sig från att bli överkörd.

 3. Kicki skriver:

  Tack för den grönskande promenaden. Det var inte måttligt så tätt det växte, där har väl ogräset inte en chans att ta sig upp mellan örterna.
  Nån igelkott har jag inte sett på många år, varken levande eller död.
  Kram/Kicki

 4. Anne-Lie skriver:

  Så mycket fint du såg på din promenad.
  För ett par år sedan hade jag en igelkott i min trädgård, man blir så glad över att få se dem 😀
  Kram!

 5. Gunnel skriver:

  Tack för den underbara promenaden jag fick följa med på. Jag har en liten igelkott som bor bakom mina rhodedendronbuskar. Jag tycker de är så söta, och speciellt ungarna. Kram

 6. Åsa! skriver:

  Vi har igelkottar här på Granstigen, de passerar vår trädgård varje kväll vid ungefär samma tid, då ska katten alltid ut och inspektera på behörigt avstånd 🙂

 7. Maj B Berggren skriver:

  Trevligt inlägg! Jag hade en igelkott i min trädgård imorse, alldeles utanför vår altandörr. Kommer nog med på ett foto på min blogg ikväll…./M

 8. Ama de casa skriver:

  Vad fint!

  Jadu, när såg jag en igelkott senast? Det minns jag inte ens… Vi hade kottar på Skansen som folk lämnade in. Dom visades upp i en hage tills vi såg att dom var ok, sen adopterades dom ut till ”säkra ställen”. En igelkott kunde vi dock inte visa – han skrek rakt ut så fort nån tittade på honom. Verkligen SKREK! Jag har aldrig hört nåt liknande… Han fick vara inne i lugn och ro.
  🙂

 9. Inger Maryissa skriver:

  Mysigt foto på den söta igelkotten
  Ja, det är det så fint ute med alla vackra blommor överallt, och så fina foton du har tagit
  kramar

 10. Znogge skriver:

  Vilken fin närbild du lyckades med dessutom. Tyvärr ser man dem oftast på vägarna precis som du säger…

  Kram

 11. Kraft´n skriver:

  Får nog stanna till i Klintehamn och svänga vänster i stället för höger ut på hamnen nästa gång jag passerar, inte visste jag att det fanns såna oaser där.

 12. Rigmor skriver:

  Visst är det vackert nu, man blir nästan mållös. Tyvärr har de redan slagit alla dikeskanter här, så många blommor har gått förlorade. Jag förstår att de måste, men det vore så fint till midsommar…Nu var det länge sen vi hade midsommarstång här, men en stor bukett på trappan brukar det allt bli.
  Vilken söt kotte!! Vi hade en här tidigare, men han vart riktigt otrevlig på slutet, bet alla som inte bjöd på något gott…barnbarnen var livrädda för honom!! Nu bor han hos grannen…de kanske är frikostigare än oss…***skrattar***!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Här på Gotland hade vi en vägmästare för många år sedan som såg till att dikeskanterna blommar som riktiga rabatter. Man slår dem inte förrän senare och väldigt varsamt. Där det blommar vackert avstår man från att slå. Nu är det blåelden som börjar blomma. 😀

 13. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Länge sedan jag skrivit något nu, men jag läser alltid vad Du skriver. Har varit mestadels i Skåne på sistone och där har jag ingen dator, det finns ju bibliotek så där kan man låna dator och läsa på vad som händer på ön.
  Igår var det en kotte framme och drack vatten på förmiddagen så då var jag genast och köpte hem lite hundmat. På kvällen var dom tre stycken här och då blir jag så glad.
  Tycker mycket om att ha dom här i trädgården och hoppas få se små ungar så småningom.
  En helt fantastisk dag i dag och hela em tillbringade jag i Klinte, var ute och gick med vår vän i tre timmar men till den vackra Donnerska parken kom vi aldrig.
  Kram till Dig.

  Kram till Dig.

  • Ingrid skriver:

   Så roligt det måste vara att ha igelkottar i trädgården. På Stenstugu såg vi inte till dem så ofta, men en gång hade vi en mamma med fem ungar.
   Visst har det varit ett fantastiskt väder idag 😀

 14. Ann-charlott skriver:

  Hejsan.. Å Igelkott. Ja har man den i sin trädgård så har man tur, så sa alltid min mamma. Tänkte här om dagen när jag gick själv och kollade alla blommor, vi har allt mycket vackra blommor som blommar fritt i vår herres hage.. Ha en fin kväll min vän. Kram i massor// Ac

 15. Bettan skriver:

  Ja dessa små sötnosar får allt som oftast sätta livet till. Å man blir alltid lika glad när man ser dem lullandes över tomterna. Hoppas att denna är för att stanna nära dig =). De är ju älskare av ägg =) Brukar att knacka ett litet hål i ägget sedan sköter de resten. Bara det är underbart att se dem arbeta med att kläcka dem =)
  Önskar dig en god kväll vännen & just det ja…. Underbara blommor du delar med dig av =) <3
  Å jag hoppas innerligt att mitt körkort snart ska vara klart. Tradigt att bara köra med bilskolan. Å jisses va det kosstar också… :/ Kram kram <3<3<3

 16. Karin skriver:

  Jag plockar alltid blommor längs vägkanten i sommarstugan. Nu har jag tagit hem en bukett till mitt köksbord i Oxie, så jag kan njuta av vilda blommor även här.
  Har lyssnat och titta på Fabian, han hette kanske inte så din granne, och så lätt allting såg ut. Den lilla vågen var behändig, så blir var bulle lika stor. Jag blir lite nostalgisk och rörd av filmen.
  Kram Karin

 17. Beppan skriver:

  Åh så fin kavalkad av vildblommor!! Kan tyvärr inte namnet på alla – särskilt dom som inte växer norrut förstås.
  Här där jag är just nu finns mest bara maskrosor – fast dem kan man ju plocka också. Knipsa av själva blomman och lägga många i en skål med vatten och lite grönska. Riktigt vackert!

 18. skogsnuvan skriver:

  Kryddgårdar är härliga. Jag har ju en liten en och där kan jag ibland sitta och bara dra in dofterna. Så många fina vilda blommor ni har där hos dig. Om 3 veckor kanske det blommar för fullt här och artrikedomen är faktisk stor här också. Tror jag ska ta efter och fotografera dom när det blir så dags.

  • Ingrid skriver:

   Jag har/hade en kryddodling på Stenstugu också och det är en njutning att gå där och stryka över örterna och se alla bin, humlor och fjärilar som samlas där 😀

 19. Ailas skriver:

  Tack för alla dessa ”sköningar”… det går ju att hitta hur mycket som helst just nu! Däremot är det svårare att hitta så där fina kottar… Såg en förra sommaren här, men i år har jag ingen upptäckt.
  Molnigt och ingen överdriven temperatur idag. Perfekt för trädgårdsjobb med andra ord.

  Önskar dig en fin dag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag åkte upp till kyrkogården idag och jag såg massor av blommor som jag inte hade med i gårdagens kavalkad.
   Skönt väder är det här – ”lagom” – för en svensk.
   Kram!

 20. Hejsan Ingrid !

  Igår hann jag ingenting, var mest ute hela dagen.
  Maggan kom hon ville vi skulle gå och plocka de där prästkragarna, men
  när hon se hur långt det var, blev det att jag följde henne en bit, då gick vi förbi
  där Humleblomstren växer, men hon gillade inte den vackra,rev åt sig hundkäx o vild
  raps.Sedan traskade jag upp på höjden och berget för att komma i skuggan. Då ringer Madeleine och vi pratar en stund, så går jag sakta ner mot Geneta C.och får då se en rolig skylt där det står SOMMARVÄG SNÖRÖJES EJ. tog kort på det för hon ville ha det.att sända till någon instans.

  Idag stavgång med matsäck, det tar inte jag med.Ska bara gå med dem, får se hur och vart hon tänkt sig.Går hellre på kvällarna, då är det som bäst.

  Kram Majsan Mi

 21. Lambergsfrua skriver:

  Tack för en härlig blomsterpromenad tillsammans med dig och kameran! Vi har så många vackra vilda blommor i vår natur, även de vi kallar ogräs är vackra. Titta bara närmare på en gyllengulmaskros – så fin. Jag blev så förtjust i blåelden vid vårt besök på Gotland förra året – så intensivt lysande blå.
  Även om jag personligen reagerar lite mot rexten i ”För vi har tagit studenten…” känner jag med studenterna och deras glädje och lycka över att pluggandet är slut – tills vidare i alla fall. Vi ska fira vårt barnbarn Erik idag. Han och klasskamraterna började dagen med champagnefrukost kl.7! Det lustiga är att han egentligen inte dricker alkohol, men håller i sitt glas och smuttar lite försiktigt. Flera av hans kamrater gör samma sak. Fler och fler ungdomar nobbar alkohol och det är glädjande.
  Önskar dig en fin dag!
  Solig kram,
  Lambergsfrua

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *