Vilken bra service

Det är en varm och skön måndag och jag började dagen med att åka till Stenstugu och släppa in Smulan och sedan tog jag mig en promenad i mina gamla tassemarker.

Jag gick ner till stranden genom Härjes hage, för den vägen har jag inte gått sedan det var gökotta på Mulde fritidsgård på pingstdagen. Nu har nyponrosorna mognat och de stora fina frukterna lyser vackert röda.

Det finns minsann en och annan blomma fortfarande

När jag gick där, då på pingstdagen, var det alldeles fullt av rabbisar, som hoppade och for fram och tillbaka över vägen, men idag såg jag bara en fullvuxen och så den här ungen. Jag tror att de är angripna av myxomatos igen och den här lille var säkert sjuk den också, eftersom jag kom den så nära innan den upptäckte mig. Det är tråkigt att de ska lida av den otäcka sjukdomen, men det verkar som om den bryter ut så fort antalet djur blir stort.

När jag kom ner till stranden fick jag se att det nästan inte finns några rönnbär i år. Förra året var rönnarna alldeles fulla av stora tunga klasar, men i år är det nästan tomt. Det skulle kunna innebära att det blir en mild vinter, men jag vet inte om man kan våga lite på det gamla talesättet. Slånbär hittade jag i alla fall och lite vanliga nypon också.

Jag gick hem genom Daléns hage och förra året när jag gick där var det alldeles fullt av svamp, men idag såg jag inte till en enda, inte ens en flugsvamp fick jag se. Det ska nog regn till om det ska kunna bli någon höstsvamp.

Dags för Smulan att vakna och gå ut igen

När jag körde hem stannade jag till på Apoteket för att fylla på medicinförrådet och då frågade de om jag har mobil, för i så fall kunde jag få ett sms en månad innan min högkostnadsperiod går ut. Jag brukar i och för sig notera det på almanackan, för det är ju grymt försmädligt om man kommer och ska hämta ut sina piller och upptäcker att perioden ut gått för några dagar sedan, men givetvis tackade jag ja. Det är ju en himla bra service!

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Promenader, Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vilken bra service

 1. znogge skriver:

  Våra första kaniner fick myxomatos och klarade sig inte. Så därefter valde vi alltid att vaccinera våra kaniner för att de skulle slippa den gräsliga sjukdomen!

  Så vackert nere vid sjön och med de mogna nyponen.

  Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Slånbär finns inte här. Vad gör du av dom. Går det att göra saft eller sylt eller vad?

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Nu har jag börjat närma mig datorn igen med mörka glasögon. Det känns bra idag, har varit nere vid Edsviken under de stora träden i skuggan. Vi har haft vackra sommardagar nu och hoppas på en skön och fin höst. Det var en vacker promenad dina bilder visade här. Vackert vid sjön. Blåbär plockade min svärson i Värmland, som jag har i frysen. Ha det gott! 8)

 4. Lambergsfrua skriver:

  En trevlig sensommarpromenad, men vad trpkigt att rabbisarna drabbas av sjukdom. Men det är kanske naturens eget sätt att reglera beståndet på ön.
  Smulan ser så mysig ut, där hon ligger helt avslappnad på sängen, Inte ville väl hon gå ut inte. Tänk vad de tvåbenta kan hitta på 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag vill släppa in henne en stund varje dag så att hon vet var hon bor någonstans, annars går det ingen nöd på henne ute. Det finns ju en hel ladugård som hon kan söka skydd i.
   Kram

 5. Så vackra bilder! Gillade bilden från stranden vid Härjes hage bäst.

 6. Kraka skriver:

  Stackars kaniner, det är en hemsk sjukdom. Här är det gott om rönnbär, men trots att jag gärna skulle vilja göra lite gelé så får jag nog avstå bären till fåglarna. Tiden räcker inte i år heller…

  Kram

 7. Gunnar skriver:

  Vad fint det ser ut att vara vid Härjes hage. Mina föräldrar gjorde vin av slånbär men det var längesen vi plockade några.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *