Vilken fantastisk Pingstdag/Mors dag !

25&#176, vilken dag! En så underbar helg det blev den här pingsten.
Vi gick upp ganska tidigt idag, för vi skulle på gökotta på morgonen, sedan skulle sönerna med sambos komma på lunch, så det var fullt program.

När jag kom ner i köket på morgonen stod den här fina buketten med liljekonvaljer på köksbordet. Åke hade varit i skogen igår och plockat dem utan att jag visste om det. Han är ju bara för gullig!

Sedan var han ute och hissade flaggan.
Gökottan började klockan nio, vilket jag tycker är lite sent för att kallas otta, vi döpte om den till göknia.

Göknian var förlagd till Kastalen vid Fröjel kyrka och det tycker jag är den vackraste platsen på Gotland. Just den här tiden när syrénerna blommar är det helt otroligt fint. Det var riktigt mycket folk som slöt upp. Det startade med en stunds andakt och musik och sedan drack vi medhavt kaffe, medan Peder Jacobsson, veterinär i Fröjel, som bor precis nedanför backen i huset man ser på bilden, pratade om sin trädgård. Han har en helt fantastisk anläggning och efter kaffedrickningen fick vi gå ner och titta på den.

Här är kryddgården, där det finns absolut allt man kan tänka sig och lite till!

De här blommorna glömde jag att fråga vad de heter, men vackra var de.

För att inte tala om de här syrénerna, de var nästan för mycket!

De som följt min dagbok vet vilka bekymmer jag haft med min trädpion som inte ville blomma (nu har jag tagit bort eländet), så här ser trädpionen ut vid Peder och då beklagade han sig över att den inte var så fin som den brukar vara, för han hade flyttat den för några månader sedan. Man kan få mindervärdeskomplex för mindre!
Vi var hemma igen vid 11-tiden och då var det dags att sätta på potatisen. Jag hade gjort det lätt för mig och bjöd på inkokt lax med majonäs, sallad och kokt potatis och till efterrätt glass med chokladsås. Krister och Thomas kom först och hade med sig en vacker surfina och när Bosse och Carina kom fick jag en flaska rödvin i present. Vi hade en trevlig stund tillsammans och efter maten åkte de hem var och en till sitt och jag satte på mig bikinin och la mig ute i solen med en ljudbok. Kan man ha det bättre!
Till kvällen åkte Åke och jag och köpte oss pizza och så satt vi ute i den goda kvällsvärmen och åt pizza och drack ett glas rödvin.
Ikväll har jag pratat med Eva på Sicilien. Där har det blivit svalare väder igen och idag har det regnat. Hon tyckte att det var jätteskönt, för de har haft hemskt varmt nu ett tag. Jag frågade om hon visst något om de små kattungarna på Holiday Club och hon hade pratat med folk där som garanterade att katterna får mat och att det inte går någon nöd på dem. Det kan ju inte hjälpas att man har lite tanke på de små sötnosarna.
Nu sitter jag här på hallen vid skrivbordet och fönstret är öppet för det är varmt och ute på ladugårdstaket sitter en koltrast och håller kvällskonsert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Nytt från Stenstugu, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Vilken fantastisk Pingstdag/Mors dag !

 1. Znogge skriver:

  Blommorna som du glömde fråga om tror jag heter Kerria!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det stämmer nog Znogge! Kerria Japonica, den stod ett hörn av trädgården där han hade planer på att anlägga en japansk trädgård. Tack för hjälpen!!

 2. Ulrica skriver:

  Vilken fantastisk dag du har haft och vilken omtänksam man sen:). Trädgården var ju inte att leka med – helt fantastisk. Men jag håller med dig att göknia var ett betydligt mer passande namn:)
  Ha det gott! Ulrica

 3. ingmarie skriver:

  Hejsan…fina bilder.
  Gå gärna in på http://www.hundonline.se och tryck på fototävling och sedan rösta på nr 9 som är min vovve. Tack på förhand.
  Ja nu har väl sommaren kommit till vår ö…men det skulle visst bli sämre i slutet av veckan hörde jag

 4. Pysen73 skriver:

  Han är ju för rar, din Åke! :o)
  Jag håller med Eva, det är faktiskt lite skönt att vädret inte är som det brukar, vi får det nog tillräckligt varmt vad det lider… ;o)

 5. Henry skriver:

  Hej!
  Jag tycker att er trädgård mycket väl kan tävla med Peder Jacobssons!
  Sicken fin bild på koltrasten du tagit! Här har vi gott om trastar, men att plåta dom är inte lätt.
  Ha det gott!
  Kram!

 6. Kerria eller nåt heter dom nog. Vad gulligt med liljekonvaljbuketten. Var rädd om den gubben. Så blå himlen är hos er och så härligt väder Visst blir man som en ny människa när solen skiner.

 7. Maj-Britt skriver:

  Hej! Vilka underbara bilder. Har inte följt ditt problem med trädpionen,men har du haft tillräckligt tålamod? Vi har en som tog fler år på sig innan den började blomma,men dom sista åren har den blommat fint. Vi har även en som är frösådd som nu blommar efter flera års väntan.
  Tänk att få liljekonvaljer,vilken underbar ”gubbe”